12 Φεβ 2021

Το είδαμε κι αυτό! Ο Διοικητής της ΕΑΔ να μιλά στην τηλεόραση για τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας!

Ο κατήφορος για το Σ.ΕΠ.Ε. δεν έχει τέλος. Βγαίνει σε συνέντευξη ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης για να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι εργαζόμενοι να μετακινούνται από την ερχόμενη Δευτέρα 15/2 στην Αττική και πως θα γίνουν οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ.  

Απίστευτο και όμως επιτελικά κανονικό..Να βγαίνει στον ΑΝΤ1 ο κ. Μπίνης για να εξηγήσει πως θα γίνονται οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας!

Πέρα του γεγονότος ότι μετά από 1 χρόνο πανδημίας αποφασίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ για να κυκλοφορήσουν και όχι βεβαίωση εργοδότη. Αυτές οι δηλώσεις τους εκθέτουν καθώς αποτελούν παραδοχή ότι τόσο καιρό γνώριζαν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δηλώνονται σε αναστολή ή τηλεργασία και οι εργοδότες τους καλούν να πάνε στην εργασία τους κανονικά. 

Γνώριζαν αλλά έκαναν τα στραβά τα μάτια διευκολύνοντας τους παραβατικούς εργοδότες αλλά και την εξάπλωση του covid-19 στους χώρους εργασίας. 

Τυχαίο που  βγαίνει ο κ.Μπίνης, να αναγνωρίσει την αποτυχία του μέτρου που νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και να δηλώσει πως «διορθώθηκαν οι αποτυχίες του μέτρου»;

Όλα αυτά γιατί μόλις χθες  αποφάσισε η Κυβέρνηση ότι δεν δικαιούνται να έχουν βεβαιώσεις μετακίνησης οι μισθωτοί αλλά και οι επαγγελματίες που είτε η επιχείρησή τους είναι κλειστή είτε οι ίδιοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ή ακόμη και σε υποχρεωτική τηλεργασία. 

Για να αποφασιστεί το αυτονόητο, χρειάστηκε ολόκληρη σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της γενικής γραμματέως Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβής Χαραλαμπογιάννη, της γ.γ. Εργασίας Αννας Στρατινάκη και του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ..σήμερα μάθαμε ότι οι ενεργοί εργαζόμενοι ΘΑ μπορούν (κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον) να υποβάλλουν αίτημα και να κάνουν δύο τεστ κορωνοϊού κάθε μήνα. Μάλιστα ΘΑ λαμβάνουν για το σκοπό αυτό και 3ωρη άδεια. Αυτό είπε από το βήμα της Βουλής σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Όταν εμείς εδώ και έναν χρόνιο μιλάμε για μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, είμαστε κακοί ...

Για όλα αυτά ο Σύλλογός μας δεν έχει να πει ούτε μια λέξη, ούτε ένα κιχ, για να υπερασπιστεί τόσο τους συναδέλφους όσο και τον κόσμο της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: