22 Φεβ 2021

Σιγή ιχθύος

 Αθήνα, 18.02.2021

Πέρυσι τέτοιες ημέρες, ίσως και νωρίτερα, το πρωτοβάθμιο συλλογικό μας όργανο είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες με σκοπό την οργάνωση της εκδήλωσης για την πρωτοχρονιάτικη πίτα..Δυστυχώς οι συνθήκες που βιώνουμε, έχουν καταστήσει πλέον αδύνατη ακόμη και τη σκέψη μιας τέτοιας εκδήλωσης!

Όμως ο Σύλλογος εξακολουθεί να έχει μέλη τους εργαζόμενους στο Υπουργείο και στο Σ.ΕΠ.Ε. αλλά δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτούς, ιδιαίτερα υπό το βάρος των συνθηκών για την καθημερινότητά τους.. Δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση του συλλόγου μας ενώ στο Υπουργείο και στο Σ.ΕΠ.Ε. οι συνάδελφοι διανύουμε την χειρότερη μας  περίοδο.

Οι συλλογικές διαδικασίες έχουν τόσο απαξιωθεί που δεν έχει γίνει ούτε καν αναφορά στον τρόπο βράβευσης των παιδιών των συναδέλφων, φοιτητών πια, που έχουν εισαχθεί στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα..Μια στιγμή που όλα τα χρόνια της λειτουργίας του συλλόγου μας ένωνε η κοινή χαρά και το καμάρι για τα παιδιά μας!

Το να μιλήσουμε για «μεγαλύτερους» στόχους βέβαια, όπως το διεκδικητικό πλαίσιο για το 2021 είναι μάλλον όνειρο απατηλό. Τώρα κρυβόμαστε πίσω από τους κινδύνους διασποράς του κορωνοϊού και κανείς δε πρέπει να μιλάει για τίποτα! Πόσο μάλλον για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας όπως αναφερόταν στο προηγούμενο διεκδικητικό πλαίσιο του 2020 και που πολλοί διατείνονται ότι δεν είναι ο καιρός γι’ αυτά! Όλα έχουν τα όρια τους..

Τελικά η μόνη ενεργοποίηση και επιτυχία των συνδικαλιστικών μας οργάνων ήταν που διεκδίκησαν και πέτυχαν την ακύρωση της ολοκλήρωσης των κρίσεων για τις θέσεις ευθύνης σε επίπεδο Δ/νσης, στηρίζοντας την αναξιοκρατία με την παράταση των "τοποθετήσεων", των μετακινήσεων από οργανική δομή σε άλλη και των αναπληρώσεων.

 


 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δε θα πούμε κάτι καινούριο πέρα από το πραγματικό. Τα συλλογικά όργανα δε λειτουργούν πλέον και όταν το κάνουν, είναι για προσχηματικούς λόγους! (δείτε εδώ)

Οι εξυπηρετήσεις μέσα στους διαδρόμους και στα γραφεία δε συνιστούν λειτουργία αυτών καθώς τίποτα δε κοινοποιείται και τίποτε δε συζητείται. Καμία δημοκρατική συλλογική διαδικασία δεν τηρείται, προλειαίνοντας το έδαφος και στο Υπουργείο μας για την επερχόμενη κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου.

Όταν πέρυσι στην ομιλία της προέδρου του Συλλόγου μας αποτυπωνόταν ότι οι αριθμοί και τα στατιστικά των ελέγχων δεν γίνονται από μόνα τους αλλά από τους εργαζόμενους στο Σ.ΕΠ.Ε. οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με κάθε λογής γραφειοκρατικές και διοικητικές αγκυλώσεις (ή και παραλογισμούς θα προσθέταμε), μετά από αυτόν τον πολύ δύσκολο χρόνο που έχουμε διανύσει σε πρωτόγνωρες συνθήκες, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω;;

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Προφανώς κάποιους συμφέρει αυτή η ανυπαρξία συλλογικής εκπροσώπησης. Ωστόσο υπάρχουμε και ΕΜΕΙΣ, οι υπόλοιποι, που θέλουμε να ανατάξουμε τη λειτουργία του Συλλόγου μας, ώστε αυτός να συγκεντρώσει ξανά το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Οφείλουμε να πάρουμε θέση. ΕΜΕΙΣ που θέλουμε να ξαναγίνει ένας σύλλογος που διεκδικεί καλύτερους όρους εργασίας για όλους/ες και να πάψει να είναι ομάδα παραγόντων που διαμεσολαβούν για «διευκολύνσεις» και τακτοποιήσεις φίλων.

Είμαστε εδώ παρόντες και έχουμε φωνή!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά που γράφεις αλλά για το μέγα σκάνδαλο της επαναφοράς και της αναβάθμισης-επιβράβευσης Διευθυντή που εμπλέκεται όχι μόνο σε σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα αλλά και σε σοβαρά ποινικά σύμφωνα με όσα αναφέρονται και στην ΕΦΣΥΝ του Σ/Κ 20,21 Φεβρουαρίου 2021, ούτε κουβέντα? Δεν πρέπει να γίνει αναφορά και σε αυτό/ Δεν αποτελεί υποβάθμιση για το Υπουργείο και τους εργαζόμενούς του?