1 Οκτ 2020

Αίτημα της ΑΡΣΥ για άμεση σύγκληση ΔΣ για την αλλαγή του ρόλου του ΣΕΠΕ

 Μετά τα δημοσιεύματα που μιλούν για  αλλαγή του ρόλου του ΣΕΠΕ εμείς της ΑΡΣΥ αποστείλαμε στο σύλλογο υπαλλήλων υπουργείου εργασίας "Αίτημα για άμεση σύγκληση ΔΣ" . Η όποια σκέψη για περαιτέρω υποβάθμιση του ΣΕΠΕ πρέπει να σταματήσει τώρα. Η πανδημία και η οικονομική κρίση που ταλανίζουν την χώρα μας δεν πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους. 

Αναλυτικά η επιστολή:


Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως μάλλον θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, την Τετάρτη 23/9/20 εγκρίθηκε από την Κομισιόν και δημοσιοποιήθηκε η έβδομη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία (σελ. 70), οι «συμφιλιωτικές αρμοδιότητες» του Σ.ΕΠ.Ε. θα μεταφερθούν στον ΟΜΕΔ, αποσυνδέοντας έτσι τους ρόλους επιθεώρησης και «συμφιλίωσης» σύμφωνα με τις συστάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Θεωρώντας δεδομένο ότι ο σύλλογός μας:

- είναι σε κάθε περίπτωση ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια υποβάθμισης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του Σ.ΕΠ.Ε.

- έχει σαφώς διάθεση αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξης

- οφείλει να πάρει θέση επί του συγκεκριμένου ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος και να προβεί σε δράσεις ώστε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων

- οφείλει να ενημερώνει τα μέλη του για τις προθέσεις και τις ενέργειές του επί ζητημάτων που αφορούν ευθέως το Σ.ΕΠ.Ε. και το Υπουργείο Εργασίας

σας καλούμε να αναλάβουμε δράση τώρα, πριν είναι αργά!

Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ του συλλόγου προκειμένου να υπάρξουν άμεσες ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, ζητώντας προφανώς και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση επί των προθέσεων της Κυβέρνησης τόσο επί του εν λόγω ζητήματος όσο και επί άλλων επικείμενων αλλαγών της εν γένει εργατικής νομοθεσίας.

 

Τα μέλη της ΑΡΣΥ στο ΔΣ

Παπαδημητρίου Σταυρούλα
Γιώργος Εμμανουηλίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: