15 Οκτ 2020

Διαφωνεί η ΔΑΚΕ Υπ. Εργασίας με τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Για την σημερινή 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργιακή Κινητοποίηση τα συλλογικά όργανα του υπουργείου μας αδράνησαν η Ομοσπονδία μας διαβίβασε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος μας δεν έκανε τίποτα. Βέβαια η ΔΑΚΕ υπουργείου εργασίας διατύπωσε διαφωνία και έκανε κριτική  ακόμα και στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ . Ούτε καν τη  διαβίβαση της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ δεν καταφέραμε να στείλουμε ομόφωνα καθώς η ΔΑΚΕ έθεσε ζητήματα όσον αφορά τα εξής αιτήματα:
  • 15 μαθητές ανά τμήμα.
  •  Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις.
  •  Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
 Δείτε αναλυτικά την απάντηση της ΔΑΚΕ Υπουργείου Εργασίας σχετικά :


Καλημέρα αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχουμε κάποιες εύλογες παρατηρήσεις για το κείμενο της ανακοίνωσης και συγκεκριμένα:

Υπό στοιχείο 2: Το αίτημα των 15 μαθητών ανά τμήμα δεν είναι δυνατό να ευδοκιμήσει στις τρέχουσες περιστάσεις. Η αναφορά που γίνεται δεν μας βρίσκει σύμφωνους στο βαθμό που μπορεί να θεωρηθεί στήριξη των παράνομων σχολικών καταλήψεων. 

Υπό στοιχείο 8: Στο ίδιο πνεύμα δεν αντιμαχόμαστε τις διατάξεις που αποβλέπουν στην διαφύλαξη της ομαλής κυκλοφορίας και της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων και της οικονομίας από άναρχες και ασυντόνιστες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με συχνά απρόοπτη εξέλιξη που καταλήγει σε ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου ή έκνομες ενέργειες. 

Υπό στοιχείο 9: Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις κρίνουμε ότι αντί να δαιμονοποιούμε τον ιδιωτικό τομέα, εναλλακτικά πρέπει να ασχοληθούμε με την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία των φορέων που αδρανούν ή αργούν και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου για τις ανάγκες του οποίου συστάθηκαν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: