1 Οκτ 2020

Έγγραφο με οδηγίες προστασίας και διαχείρισης κρουσμάτων στο Υπουργείο μας, 6 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας

Η παράταξή  μας, ήδη από το πρώτο κύμα του κορονοϊού, είχε αναφερθεί με ανακοινώσεις τις στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας των εργαζόμενων. Πρόσφατα με επιστολή μας ζητήσαμε από πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Εργασίας, την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας αλλά ουδέποτε λάβαμε απάντηση.
 
Μετά τη διαπίστωση συναδέλφων κρουσμάτων επανήλθαμε, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας της ασφάλειας και υγείας των συναδέλφων ζητώντας :
  • Να κλείνουν για το κοινό οι χώροι με κρούσμα COVID- 19, για όσο χρειάζεται, ώστε να είναι εφικτό να γίνουν ταυτόχρονα τεστ σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους. Έτσι θα γίνει σωστή ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων και θα εξαχθούν ορθά συμπεράσματα
  • Να γίνεται τακτική απολύμανση
  • Να διενεργούνται προληπτικοί έλεγχοι για τον COVID- 19 στους υπαλλήλους
  • Να διανεμηθούν δωρεάν μάσκες και το απαραίτητο υγιειονομικό υλικό
  • Και κυρίως να συνταχθούν πρωτόκολλα διαχείρισης αυτών των περιπτώσεων που να είναι εκ των προτέρων γνωστά στο σύνολο των υπαλλήλων 

Μόλις χθες, 30-10-2020, δηλαδή 6 μήνες μετά από την έναρξη της πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας υλοποίησε το αυτονόητο. Χθες, λοιπόν, εκδόθηκε έντυπο με οδηγίες προς τους Υπαλλήλους και τους Επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας για την προστασία τους από τον sars-cov-2 κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και την διαχείριση ενδεχόμενου κρούσματος covid-19. 

 

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: