21 Απρ 2021

Και συνεχίζεται η αποσιώπηση των κρουσμάτων..

Για ακόμη μια φορά, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα μεταξύ των συναδέλφων στη Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εδρεύει στη Σολωμού.. και μάλιστα είναι τέτοια η θέση εργασίας της που ερχόταν σχεδόν σε καθημερινή επαφή και με τους συναδέλφους στη Σταδίου...

Αρχικά να ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στη συνάδελφο!

Όμως για πολλοστή φορά διακρίνουμε ότι ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο αντιφάσεις. Ενώ στις 19 Απριλίου δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και στις 20 Απριλίου η υπουργική απόφαση για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (και μάλιστα συγκεκριμένων ΚΑΔ), το δικό μας υπουργείο είναι μάλλον σε κλίμα γενέθλιων εορτασμών.

Να ευχηθούμε κι εμείς χρόνια πολλά και καλά με τη σειρά μας αλλά το αυτό επιθυμούμε και για εμάς.

Και για να συμβεί αυτό, πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, να γίνεται η απαραίτητη ιχνηλάτηση, να προχωρήσει στη δωρέαν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, την τακτικότητα των rapid tests ή έστω και τη χορήγηση των self tests τόσους στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Υπουργείο όσο και στις Επιθεωρήσεις. Αλλά χωρίς αυτά και χωρίς καμία απόκριση για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών των συναδέλφων, δυστυχώς εμείς θα υποδυθούμε το ρόλο των πεσόντων ηρώων και όχι των superheroes !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: