Όπως πολύ σωστά αναφέρει σχετικό άρθρο της efsyn αλλά και σχετική με το θέμα ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τις συνταρακτικές καταγγελίες και τις αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος οι συνάδελφοι είναι αυτοί που έσωσαν την τιμή του υπουργείου. Για να μην ξεχάμε και ότι ο Υπουργός Εργασίας με κάθε ευκαιρία απαξιώνει τα στελέχη του υπουργείου και τους δημοσίους υπαλλήλους γενικά.
Δείτε εδώ την σχετική ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Αξίζει να αναφερθεί ότι η αποκάλυψη της απάτης εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος έγινε από υπηρεσιακά στελέχη και τις αρμόδιες υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, ενώ ο νυν Υπουργός Εργασίας με κάθε ευκαιρία απαξιώνει τα στελέχη του υπουργείου και τους δημοσίους υπαλλήλους συλλήβδην. Συγκεκριμένα, η αποκάλυψη της απάτης έγινε μέσω του ελέγχου των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τις υπηρεσίες του τέως Ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (έχει συγχωνευτεί στον ΕΦΚΑ) για τις δύο εταιρείες, τις οποίες ο παρουσιαστής εμφάνιζε, και την παράλειψη στην υποβολή της αίτησης που έπρεπε να υποβάλει ο λογιστής του για τον μήνα Οκτώβριο. Τον Ιανουάριο του 2021 ο παρουσιαστής πληρώθηκε κανονικά και για τους τρεις τελευταίους μήνες του ’20, δηλαδή για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς το πλαφόν που τέθηκε ως όριο με το Ν. 4764/23.12.20 δεν είχε αναδρομική ισχύ για τις πληρωμές πριν από τον Δεκέμβριο. Ο κ. Βρούτσης επίσης δήλωσε ότι ακόμα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας «για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».
και εδώ το σχετικό άρθρο της efsyn
Δύο στοιχεία συνέτειναν στην αποκάλυψη της προσπάθειας του επίδοξου «παρουσιαστή» να αποσπάσει δημόσιο χρήμα μέσω της συμμετοχής του στον μηχανισμό «Συνεργασία» του υπ. Εργασίας.
Πρώτο, ο έλεγχος των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τις υπηρεσίες του τέως Ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (έχει συγχωνευτεί στον ΕΦΚΑ) για τις δύο εταιρείες, τις οποίες ο «παρουσιαστής» εμφάνιζε, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να ψυλλιαστούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Εργασίας πως κάτι δεν πάει καλά με τη συμμετοχή τού εν λόγω μισθωτού στον μηχανισμό «Συν-Εργασία».
Δεύτερο, η παράλειψη στην υποβολή της αίτησης που έπρεπε να υποβάλει ο λογιστής του «παρουσιαστή» για τον μήνα Οκτώβριο. Τον Ιανουάριο του 2021 ο «παρουσιαστής» πληρώθηκε κανονικά και για τους τρεις τελευταίους μήνες του ’20, δηλαδή για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο με χρηματοδότηση του 60% σε μισθό έως 6.500 ευρώ, πλαφόν που τέθηκε ως όριο με διάταξη Βρούτση στο Ν. 4764/23.12.20 και κατόπιν προτάσεων των υπηρεσιακών παραγόντων. Ωστόσο η διάταξη δεν είχε αναδρομική ισχύ για τις πληρωμές πριν από τον Δεκέμβριο.
Πάντως, οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι χωρίς υπερβολή εκείνοι που διέσωσαν την τιμή του υπουργείου, παρότι έκπληκτοι έβλεπαν τον «παρουσιαστή» συνοδευόμενο από τους τρεις γνωστούς δικηγόρους και την αστυνομική φρουρά του να πιέζει για την ομαλοποίηση των πληρωμών του, φτάνοντας μέχρι και το γραφείο της γενικής διευθύντριας οικονομικών του Εργασίας. Σημειωτέον η τελευταία πληρωμή ακυρώθηκε, γιατί διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες δεν είχαν τη μείωση τζίρου 20% που ορίζει η νομοθεσία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου