21 Αυγ 2007

Ανάκληση Αδειών

Το ερώτημα που έχει προκύψει μετά την αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών για τις 16 Σεπτεμβρίου αφορά την ανάκληση αδειών των δημοσίων υπαλλήλων. Για την αποσαφήνιση σχετικών ερωτημάτων αναφορικά με την ανάκληση των αδειών των δημόσιων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή ανακοίνωση από την ΑΔΕΔΥ και το ΥΠΕΣΔΑ:

«Είναι αυτονόητο ότι η αυτοδίκαιη ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων, με δεδομένο ότι αποσκοπεί στην απρόσκοπτη προετοιμασία των εκλογών, αφορά οπωσδήποτε τους υπαλλήλους που απασχολούνται σε υπηρεσίες, οι οποίες εμπλέκονται με την προπαρασκευή των γενικών βουλευτικών εκλογών. Είναι εξίσου αυτονόητο ότι για τους λοιπούς υπαλλήλους, τα καθήκοντά των οποίων δεν συνυφαίνονται άρρηκτα με την προετοιμασία των επικείμενων εκλογών, επιδεικνύεται ανοχή ως προς την άμεση επιστροφή τους στα καθήκοντά τους. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους το αργότερο ως το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου 2007, ιδίως προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα θέματα που συνδέονται με την ψηφοφορία των ετεροδημοτών.
Οι αρμόδιες προϊστάμενες αρχές, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, μπορούν να κρίνουν σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει ανάγκη επανόδου στην υπηρεσία, παρέχοντας τις αναγκαίες διευκολύνσεις, όπου αυτό είναι δυνατόν».

Πηγή:http://www.adedy.gr/

Ασαφές βέβαια ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: