23 Οκτ 2007

Δ.Σ. Συλλόγου 23-10-2007

Την Τρίτη 23-10-2007 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου με αφορμή κάποια αρκετά ενδιαφέροντα θέματα:

Για να ξεκινήσουμε από τα καλά, οι συμμετοχές στις αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες έχουν φτάσει τα 35 άτομα (!) και αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων για να προχωρήσουμε και στην πρακτική οργάνωση. Επίσης, αποφασίστηκε να τυπωθούν τα ενημερωτικά φυλλάδια για τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στις συναδέλφισες και στις συζύγους – συγγενείς των συναδέλφων από την Ελληνική Ογκολογική Εταιρία (μια δυνατότητα που δυστυχώς λίγες έχουν εκμεταλλευθεί… Πάντως το τηλέφωνο για συνεννόηση και ραντεβού είναι 3620765)

Και πάμε στα άσχημα… Το πρώτο είναι ότι μετά από κάποιους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο εμφανίστηκαν προβλήματα με τα έξοδα κίνησης των συναδέλφων της Κεντρικής Υπηρεσίας. Ειπώθηκε μάλιστα ότι υπάρχει πιθανότητα να ζητηθεί επιστροφή όσων έχουν ήδη καταβληθεί! Για το ζήτημα αυτό έγινε επιτόπου συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα τόσο για τη θεσμική κατοχύρωση της καταβολής τους όσο και για τον αποκλεισμό της πιθανότητας να ζητηθεί επιστροφή.

Και τώρα τα ακόμα χειρότερα. Το περίφημο νομοσχέδιο που περιμέναμε εδώ και ένα χρόνο…αποδείχθηκε χειρότερο κι από τα χειρότερα σενάρια. Όπως μάθαμε λοιπόν, το ελεγκτικό επίδομα της ξεφτίλας των 100 ευρώ θα καταβάλλονταν σε δόσεις (!) δηλαδή αρχικά 25 ευρώ, μετά 50 και τέλος 100. Ακόμα, τα έξοδα κίνησης που περιμέναμε να αυξηθούν στα 180 ευρώ έμειναν στα 111 που είναι σήμερα. Αυτά προέβλεπε το νομοσχέδιο που πήγε στη Βουλή πριν τις εκλογές. Ευτυχώς (!) γύρισε πίσω λόγω κυβερνητικής αλλαγής και ετοιμάζεται νέα κατάθεση.

Η δική μας θέση ήταν πως η κοροϊδία έχει και τα όριά της και πρέπει επιτέλους να δείξουμε αποφασιστικότητα στις διεκδικήσεις μας. Όσο μένουμε στις συναντήσεις με Υπουργούς, Υφυπουργούς κλπ. τους δίνουμε τη δυνατότητα να μας παραμυθιάζουν, να περνάει ο χρόνος και στο τέλος να καταθέτουν άλλα από εκείνα που μας λένε. Και σε τελική ανάλυση, σαν σύλλογος έχουμε ευθύνη που δεν μας παίρνουν στα σοβαρά γιατί δεν έχουμε δείξει και την απαιτούμενη σοβαρότητα. Η πρότασή μας στο Δ.Σ. ήταν να κινηθούμε δυναμικά εκδίδοντας μια σκληρή ανακοίνωση, προκηρύσσοντας γενική συνέλευση και προχωρώντας σε κινητοποιήσεις. Από αυτά συμφωνήθηκε μόνο η έκδοση μιας ανακοίνωσης – όχι και τόσο σκληρής – και αναμένουμε συνάντηση με την Υφυπουργό για να δούμε τη νέα έκδοση του νομοσχεδίου.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά ο αγαπητός Υπουργός μας, υπέγραψε την 17η Αυγούστου επίδομα για την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (πληροφορίες στο Blog μου)
Και μερικές παρατηρήσεις για το τραπεζικό λογαριασμό του ΑΣΕ:
1. επειδή έχω βάλει πρόστιμα γνωρίζω πολύ καλά την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην τελική «πράξη» της κατάθεσης χρημάτων στον λογαριασμό «Υπέρ ΑΣΕ».
2. Με λίγα λόγια αν δεν δουλέψει κάποιος κόσμος στο συγκεκριμένο αντικείμενο είναι προφανές ότι κάποιοι θα «καμαρώνουν» βιβλιάρια χωρίς …χρηματικό περιεχόμενο…Θα είχε ιδιαίτερη σημασία η αντίδραση των «διαχειριστών» των τραπεζικών λογαριασμών στην περίπτωση που τους γινόταν γνωστό ότι: «οι Επιθεωρητές δεν προτίθενται να γεμίζουν λογαριασμούς για τους οποίους δεν έχουν κανένα λόγο στην διαχείριση!»
3. Και ναι!...να θυμίσω σε ορισμένους ότι το Σ.ΕΠ.Ε είναι ελεγκτική υπηρεσία και βάζει πρόστιμα!!!...
Βέβαια οι δραστηριότητες άλλων συναδέλφων στα διάφορα είδη τουρισμού (εσωτερικού, εξωτερικού, συνεδριακού κτλ) είναι αξιέπαινη δε λέω…
Να υπενθυμίσω τέλος ότι οι Μηχανικοί Δημοσίου μετατρέψανε τα χρηματικά ποσά που λαμβάνανε από ειδικό λογαριασμό σε μηνιαίο παχυλό επίδομα (πληροφορίες στο blog μου)

SMS.: Παιδιά κουμπωθείτε!

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Fran@ που καταντήσαμε να λέμε ευτυχώς που δεν πέρασε το νομοσχέδιο ... μας περιπαίζουν και δεν είναι η ιδέα μου. Για να δούμε.. το διάδοχο νομοσχέδιο και την τύχη του, που καλά το θέτεις, εξαρτάται από την "σοβαρότητα" που εμείς, το σύνολο των επιθεωρητών και οι εκπρόσωποί μας, θα επιδείξουμε.
Chris@ ναι η υπόθεση είναι για να ανασκουμπωθούμε.... Αυτή η θολούρα με τους ειδικούς λογαριασμούς .. ποια διαχείριση εδώ είναι δύσκολη και η κατανόηση και για όλα αυτές τις διεκδικήσεις απαιτήτε η συνεργασία υπαλλήλων και συλλόγου

Ανώνυμος είπε...

pasta@ πώς κουμπωνόμαστε όταν μπαίνουμε στο λεωφορείο;
...τέτοιο κούμπωμα!

Ανώνυμος είπε...

Γνώμη μου είναι ότι δεν έχουμε πάρει στα σοβαρά τα δικαιώματα μας, ενώ την ίδια ώρα καλούμαστε να προασπίσουμε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι και μάλιστα η θέση μας στην κοινωνία είναι εξαιρετικά δύσκολη από την προσπάθεια που κάνουμε για να εκτελέσουμε όσο μπορούμε καλύτερα την δουλεια μας, ειδικά όσοι συνάδελφοι υπηρετούν σε μικρά μέρη.

Με το να μην διεκδικούμε δεν τιμάμε τον σοβαρό ρόλο που έχει η υπηρεσία μας στην κοινωνία αν την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι ( δεν έχω τίποτα μαζί τους βεβαίως) σε άλλες υπηρεσίες που αμείβονται καλύτερα κάνοντας ένα διαφορετικής σημασίας έργο από εμάς. Ειμαστε ελεκτικο σωμα και δεν παιρνουμε ελεκτικο επιδομα! Είναι ανυκουστο. Και στο τέλος όπως είχε πει και ένας πρώην Υπουργός είμαστε η αιχμή του δόρατος του Υπουργείου απασχόλησης, αλλά αυτό δεν το βλέπουμε στην πράξη. Μάλλον για σκουποξυλα μου φαινεται ότι μας βλεπουν.

Δεν καταλαβαίνω τι διάφορες μπορούν να προκύψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την προάσπιση των συμφερόντων των υπαλλήλων ενός συλλόγου όπως του δικού μας, από εκλεγμένους αντιπρόσωπους των εργαζομένων.

Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μια και είναι γενικά αποδεκτή και δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικά παιχνίδια όταν διεκδικείς καλύτερες συνθήκες εργασίας για σένα και για αυτούς τους οποίους εκπροσωπείς. Έχω την εντύπωση καμία φορά ότι όλοι οι αντιπρόσωποι μας “καμία φορά” ξεχνάνε τον λόγο που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.
Ρόλος του συλλόγου κύριοι δεν είναι να λυγίζουμε την μέση μας και να γινόμαστε αρεστοί αλλά να διεκδικούμε και να απαιτούμε. Να σεβόμαστε πρώτα από όλα τους εαυτούς μας και μετά αυτούς που μας εξέλεξαν να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.
Γνώμη μου είναι ότι η στάση που έχουμε κρατήσει μέχρι τώρα δεν μας αξίζει.Δεν μας έχουν δείξει την σοβαρότητα και τον σεβασμό που μας ανήκει Προτείνω την άμεση και σε μεγάλη κλίμακα κινητοποίηση των υπάλληλων της Υπηρεσίας μας έτσι ώστε να μας πάρουν επιτέλους στα σοβαρά με σταμάτημα των ελέγχων ή των προστιμων και απεργίες. Καιρός να ξυπνήσουμε , να ξυπνήσετε από τον ύπνο του δικαίου και να διεκδικησουμε γιατί έτσι όπως πάει στο τέλος θα μείνει μόνος του ο ειδικός χωρίς υπάλληλους του ΣΕΠΕ αφού ένας ένας σιγά σιγά φεύγει γιατί δεν αξίζει τον κόπο, τελικά …

Ένας συνάδελφος
sting

Ανώνυμος είπε...

sting
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω και εγώ ότι πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να περάσουμε από τα λόγια στα έργα (δηλαδή από το διάλογο στην απεργία). Σήμερα έμαθα ότι έγινε η αρχή και ορίστηκε ημέρα για απεργία και γενική συνέλευση. Ας είναι μόνο η αρχή, όχι τόσο για να δικαιωθούν τα αιτήματα μας, όσο για να αρχίσουν να μας παίρνουν στα σοβαρά. Για να γίνει αυτό, βέβαια, το πρώτο και κύριο είναι η συμμετοχή στην απεργία να είναι όχι απλά μαζική αλλά πλήρης αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει καταρχήν όλοι μας να πείσουμε τους γύρω μας για τη σημασία της συμμετοχής, θα πρέπει επίσης η Αυτόνομη με τις λιγοστές δυνάμεις της (και με ανακοινώσεις, τρικάκια και ότι άλλο) να ενημερώσει τους συναδέλφους και τέλος να πιεστεί ο Σύλλογος να οργανώσει και να στηρίξει ουσιαστικά την απεργία και τη γενική συνέλευση.
Αυτά προς το παρόν. (Άλλωστε και για μένα είναι μια αρχή αφού για πρώτα φορά γράφω στο blog της Αυτόνομης. Ελπίζω και άλλοι συναδέλφοι να αρχίσουν να γράφουν, ιδιαίτερα αυτοί της επαρχίας όπως είμαι και εγώ, όπου τα πράγματα και πιο άγρια είναι και πιο μοναχικά).

Ένας συνάδελφος
viernes