16 Νοε 2007

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-11

Στις 12-11 το ΔΣ του συλλόγου συναντήθηκε με την Υφυπουργό για τη συζήτηση του γνωστού νομοσχεδίου. Δυστυχώς δεν είχαμε καμία σοβαρή ενημέρωση και καμία δέσμευση όσον αφορά τα αιτήματά μας. Στη συνεδρίαση αμέσως μετά αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 28 Νοέμβρη και η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης την ίδια ημέρα στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ώρα 10:00.


Έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους τους συναδέλφους ότι ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία αποτελεί εμπαιγμό. Ο σύλλογος επιτέλους αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά εκφράζοντας την απαίτηση να αρχίσουν επιτέλους να μας παίρνουν σοβαρά. Η παράταξή αισθάνεται δικαιωμένη αφού εδώ και καιρό πίεζε συστηματικά και επίμονα προς μια τέτοια κατεύθυνση δυναμικής διεκδίκησης.


Είναι καιρός να υπενθυμίσουμε στην πολιτική ηγεσία ότι οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ αποδίδουν στον κρατικό προϋπολογισμό πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από την επιβολή των προστίμων (για το 2006 πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων). Μια ενδεχόμενη μείωση αυτών των ποσών θα προκαλούσε μεγαλύτερη απώλεια εσόδων από όσο θα κόστιζε η ικανοποίηση των αιτημάτων μας.


Προφανώς αυτή είναι η δουλειά των επιθεωρητών και δε μπορούμε βέβαια να ζητάμε προμήθεια από τα πρόστιμα που επιβάλουμε. Όμως η υποτίμηση του έργου μας από την πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας χωρίς πρόστιμα, επιβάλλοντας …μηνυτήριες αναφορές που δεν αποφέρουν έσοδα στον προϋπολογισμό.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιοι να ξυπνήσουν!
Δεν νοείται να παίρνει ο ΟΑΕΔ ελεγκτικό 360€ και έξοδα κίνησης 250€ και ΄μεις να λαμβάνουμε τον "τίτλο επί τιμής" του Επιθεωρητή!
Η αξιοπρέπεια είναι αυτό που μας έμεινε και δεν την χαρίζουμε σε κανένα!
Μήπως όμως είναι πιο σωστό οι απεργίες να γίνονται σε περιόδους που "πονάει" πιο πολύ; (15/9-15/11)
Περιμέναμε να κατατεθούν οι πίνακες προσωπικού για να μην ενοχλήσουμε;
Παιδιά τα πράγματα δεν είναι απλά...έχουμε να κάνουμε με παχύδερμα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τα πρόστιμα και οι κυρώσεις αγαπητοί συνάδελφοι που κάνουν το έργο της επιθεώρησης εργασίας απαραίτητο όχι μόνο στο υπουργείο αλλά και στην κοινωνία ( αν και διαφωνώ με τον αστυνομικό ρόλο που έχει η επιθεώρηση εργασίας σήμερα αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που μπορεί να γίνει κάποια άλλη στιγμή).

Δεν είναι ότι συμβάλουμε με 10 ψωροεκατομυρια ευρώ στο θησαυροφυλάκιο του κράτους οπότε θέλουμε και εμείς μέρισμα από αυτό. Νομίζω ότι όποιος το κοιτάει από αυτή τη Σκόπια είναι τελείως λάθος. Αυτό το σκεπτικό αναιρεί αυτόματα τη σπουδαιότητα και το έργο άλλων συνάδελφων στο δημόσιο που δεν έχουν ελεγκτικό αντικείμενο και να επιβάλουν κυρώσεις και πρόστιμα .

Η ίδια η φύση της εργασίας μας κύριοι είναι τέτοια που η σπουδαιότητα της από μονο, επιτασει την αναγκη οι υπαλληλοι της να πληρωνονται σωστα και να μην σας πω και με το παραπανω. Και οσο αυτό δεν γινεται είναι μια προκληση αυτό από μονο του και απορω γιατι δεν απανταμε στην προκληση αυτή τοσο καιρο.

Πιστευω ότι η κινητοποιηση θα πρεπει να είναι αρχικα 48ωρη και επειτα να γινει γενικη συνελευση με σκοπο τι? Όχι να υπερυσχισουν τα «κομματοσκυλλα» (συγγνωμη για τα εισαγωγικα) και να επανελθουμε στην προτερα κατασταση και να αναμενουμε ποτε θα κελαιδησει το καναρινι του αυτοκρατορα να ικανοποιηθουνε τα αιτηματα μας, αλλα να γινουν προτασεις δρασης τετοιες, ουτως ώστε να σταματησουμε ουσιαστικα τη δραση μας ως σωμα μεχρις ωτου ικανοποιηθουνε τα αιτηματα μας. Δεν ξερω αν αυτό που θα πω ηδη συμβαινει αλλα παρακαλω πολύ θα ηθελα να συμβει στην επομενη συνεδριαση. Θα ηθελα προσωπικα να ξερω ονομαστικα το κάθε μελος του συλλογου τι ακριβως ψηφισε και τι δεν ψηφισε. Αυτό δεν ξερω πως θα γινει, μια σκεψη είναι να ανεβουνε τα πρακτικα σε αυτή εδώ τη σελιδα. Δεν ξερω αν αυτό ειναι εφικτο αλλα η ουσια είναι ότι ολοι εμεις θα θελαμε να μαθουμε ποιανου τα συμφεροντα αντιπροσωπευει ο κάθε ενας σας εκει μεσα , και εγγραφως πλεον με την υπογραφη σας.

Και για να μη λεμε λογια στον αερα εγω προτεινω. 1) να γινονται μονο εσωτερικοι ελεγχοι από ολες τις υπηρεσιες ουσιαστικα να σταματησουμε να κανουμε ελεγχους 2) να καλεσουμε τα εργατικα σωματεια, σωματεια εργαζομενων να συμπαρασταθουν στον αγωνα μας ασκωντας και εκεινα πιεσεις αφου δεν θα γινονται πλεον ελεγχοι. 3) όπως ειπωθηκε σωστα να γινονται μηνυτηριες αναφορες 4) να σταματησουνε τα προστιμα

Και όλα αυτά τα μετρα προτεινω να εφαρμοστουν επ αοριστω μεχρι να ικανοποιηθουν τα αιτηματα μας.

Οσον αφορα τα αιτηματα ακτος από το οικονομικο που είναι και το πιο εμφανες υπαρχουν και αλλα πολλα που είναι εξισου σημαντικα για τη λειτουργια των υπηρεσιων όπως η στελεχωση, η δημιουργια νεων υπηρεσιων, η δημιουργια κινουμενου κλιμακιου ελεγχων κατι όπως κανει το ικα που κλιμακια από άλλες περιοχες της ελλαδας ελεγχουν άλλες περιοχες.

Με λιγα λογια να μην ελεγχει η τοπικη Υπηρεσια αλλα να αναλαβει ένα ρολο δρασης περισσοτερο συμβουλευτικο οσον αφορα τα εργασιακα θεματα και λιγοτερο ελεκτικο ( σε μικροτερο βαθμο)
Αυτό που λεω για παραδειγμα είναι ότι αντι να εχουν μαζευτει κυριοι συναδελφοι 600 ατομα στην κεντρικη υπηρεσια και μεσα στο ιδιο το υπουργειο και να παιρνουνε εξοδα κινησης κλπ και να διεκδικουν και αυτοι (και καλα κανουν) ότι ακριβως διεκδικει ενας μαχιμος επιθεωρητης, να συσταθουνε σε κάθε νομο ειδικα ελεκτικα τμηματα με 10 επιθεωρητες κατά προτιμηση από παλιους στο σωμα με πειρα κλπ με βαθμο β και ανω, που δουλεια τους θα είναι να κανουν ελεγχους και μονο αυτό.προτεινω δηλαδη τη δημιουργια ενός ελεκτικου μηχανισμου μεσα στον ηδη υπαρχοντα ελεκτικο μηχανισμο. Και δεν είναι το ιδιο με τους ειδικους . αυτος ο μηχανισμος δεν θα ελεγχει την δραση των Υπηρεσιων αλλα αποκλειστικα και μονο τις επιχειρησεις. Ισως αν δρουν και οι 2 παραλληλα , δηλαδη οι ηδη υπαρχουσες υπηρεσιες αλλα και ο νεος μηχανισμος μαζι. Και να σταματησει πλεον γελοιος στοχος των αρθμων των ελεγχων .και πολλα αλλα ....

Δεν ξερω αν εχει προηγηθει αυτή η σκεψη. Είναι μια ριζοσπαστική σκέψη που απλά την παραθέτω προς προβληματισμό και ίσως να αποτελέσει και ένα καινούριο πεδίο συζήτησης για το ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος της επιθεώρησης εργασίας στο μέλλον, τι ρόλο θέλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις να παίξει η υπηρεσία μας στην κοινωνία .Αυτά τα 2 ερωτήματα είναι νομίζω και τα σημεία κλειδιά στην όλη υπόθεση των διεκδισεων μας.
Όπως συμβουλευουμε εμεις τους αλλους να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους ετσι και εμεις οφειλουμε να κανουμε πραξη αυτά που λεμε.

Sting

Ps σορυ για τα ορθογραφικα λαθη αλλα βαριεμαι να διορθωνω
συγγνωμη για το μεγαλο post

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ναι συνάδελφε φρανκ μπορείς να μας ενημερώσεις για το ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά της απεργίας.
Και ποιος είχε την ιδέα να γίνει απεργία και γενική συνέλευση την ίδια μέρα?
Ανώνυμε συμφωνώ μαζί σου ότι τα οικονομικά ζητήματα είναι μόνο η μια πλευρά του ζητήματος. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε τόσο σε θέματα οργάνωσης της υπηρεσίας (100 χρόνια πίσω), όσο και σε θέματα υποδομής. Θα διαφωνίσω με τα ορθογραφικά, δεν είδα κανένα :)

Ανώνυμος είπε...

χαχα εισαι καλοπροαιρετος ανθρωπος γι αυτο pasta
:)
sting

Ανώνυμος είπε...

α παρεπιπτοντως θα ηθελα να κανω την εξης προταση στο να ενημερωθουν απο ΤΩΡΑ ολοι οι συναδελφοι σε ολες τις Υπηρεσιες και με φαξ αλλα και τηλεφωνικα οποιος και οπου μπορει ( ηδη εμεις το καναμε σημερα που το μαθαμε κιολα )

γιατι τι νοημα εχει να γινει απεργια αν δεν υπαρχει συμμετοχη, που αυτος θα ειναι και ο στοχος μερικων μερικων να μην υπαρχει συμμετοχη ετσι ωστε να συνεχισουμε να κανουμε οτι καναμε μεχρι τωρα.

συναδελφοι, ενημερωση και παλι ενημερωση.Να δωσετε σε ολους να καταλαβουν την σπουδαιοτητα της κινησης αυτης που γινεται εστω αυτης της μικρης (διαφωνω με την 24ωρη επρεπε να γινει 48 και μετα συνελευση.

αντε λοιπον ξεκιναμε δουλεια

sting

Ανώνυμος είπε...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ κύριοι συνάδελφοι αν και νομίζω πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα ώστε να γίνουμε αξιοπρόσεκτοι και κατανοητοί από την πολιτική ηγεσία.
Ενδιαφέρον θα ήταν να ενημερωνόμασταν και για τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι από όλες τις παρατάξεις, καθώς και για τον τρόπο που ψήφισαν.
Όσον αφορά την αναβάθμιση του ρόλου της Υπηρεσίας και τα σχετικά όμορφα μεν απάτηλα δε, ίσως καλό θα ήταν να αναλογιστούμε μήπως δεν είναι τυχαίος ο εμπαιγμός, αλλά είναι μέρος του γενικότερου πλαισίου ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και ασυδοσίας της αγοράς εργασίας που ναι μεν θα θίξει τον απλό εργαζόμενο, δεν θα "χαλάσει" όμως καθόλου την αστική τάξη και τα συμφέροντα που υπηρετουν τα αστικά κόμματα τα οποία κυβερνούν.
Εν ολίγοις θέλω να θέσω το εξής ερώτημα:Μήπως τους ενδιαφέρουν λιγότερο τα χρήματα τα οποία συνεισφέρει το ΣΕΠΕ στον κρατικό κορβανά από την όποια δυσαρέσκεια προκαλεί η δράση του στους βασικούς χρηματοδότες και ψηφοφόρους των μεγάλων κομμάτων;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον από πάνω!
Μάλλον τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά...
Βέβαια ο σύλλογος κοιμάται δε λέω!...ειδικά των Τεχνικών έχει πέσει σε χειμερία νάρκη!
Σίγουρα όμως υπάρχει απαξίωση του ρόλου μας από την πολιτική ηγεσία...Θέλουμε δεν θέλουμε να το καταλάβουμε τα εργασιακά δικαιώματα, τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστές κτλ προκαλούν αλλεργία στις κυβερνήσεις που υποκλείνονται στο κεφάλαιο!!!
Η απεργία, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να γίνει μέσα στην περίοδο κατάθεσης πινάκων για να πονέσει
και λίγο!
Έτσι κάποιοι δείχνουν, στους απλούς υπαλλήλους του ΣΕΠΕ, ότι δεν θέλουν να συγκρουστούν με την πολιτική ηγεσία!...
Παιδιά κακά τα ψέματα!
Κάποιοι τρώνε καλά στην Κεντρική Υπηρεσία και κοροιδεύουν τους απλούς υπαλλήλους!

Frank είπε...

Ωραία τα σχόλια, μπράβο ρε παιδιά, να ζωντανέψει επιτέλους αυτό το blog!

Ελπίζω βέβαια την ίδια διάθεση να έχουμε και στη συνέλευση γιατί κάποια πράγματα δε φτάνει να τα λέμε μεταξύ μας αλλά χρειάζεται και να τα φωνάζουμε.

Όσο για το πως λήφθηκε η απόφαση, το γράφω και στο ποστ: Ομόφωνα. Ναι καλά διαβάσατε, την απεργία την ψήφισε και η ΔΑΚΕ! Κατάλαβαν κι αυτοί ότι η πολιτική ηγεσία μας (και τους) δουλεύει κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Από ενημέρωση σχίζουμε πάντως. Τουλάχιστον στην Υπηρεσία μου, μια ξερή ανακοίνωση (και θα έλεγα αρκετά χλιαρή). Κάτι άκουσα για μιά αφίσα, για να δούμε θα φθάσει πριν την απεργία ; Όσο για το επάνω σχόλιο και εγώ θα ήθελα να ελπίζω ότι η ΔΑΚΕ (όπως και αντίστοιχα η ΠΑΣΚΕ όταν αλλάξει η κυβέρνηση) κατάλαβε ότι η πολιτική ηγεσία μας δουλεύε. Το πιθανότερο όμως είναι ότι ήδη το ξέρουν απλά συμμετέχουν στην απεργία γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν και την ελάχιστη αξιοπιστία τους. Παρόλα αυτά στην απεργία ενωτικά και ελπίζω ότι όλες οι παρατάξεις θα καταλάβουν ότι ο ρόλος τους είναι ο συνδικαλισμός και όχι οι "αγκαλίτσες" με υπουργούς και λοιπούς.
Όλοι στην απεργία.
viernes

Ανώνυμος είπε...

VENCEREMOS!


sting

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι κατεβαίνουν ομόφωνα σε απεργία γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά (και όχι ότι τους έποιασε πόνος για τον απλό υπάλληλο).
Κάτω υπό το βάρος των αποκαλύψεων δεν θα μπορούσαν ούτε να δουν στα μάτια τους συναδέλφους! Και θεωρώ ότι το blog μου βάζει ένα λιθαράκι στις αποκαλύψεις. Πιο τρανταχτή η αποκάλυψη για το ελεγκτικό του ΟΑΕΔ (30Χ12) και τα έξοδα κίνησης.
sms.: τραβάτε με και ας κλαίω!

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να βάζει χέρι στο Τραπεζικό λογαριασμό "Υπέρ Ασέ" ακόμη και ο Υπουργός;
Λέτε;
κάποιος "πουλάκι" μου είπε ότι ο εν λόγω λογαριασμός καλύπτει έξοδα για ταξιδάκια στο εξωτερικό...
μέχρι και γκλαμουράτες αγορές για γραφεία...
και ποιός ξέρει τί άλλο! (...)
εις υγείαν των καταθετών-κορόιδων!