23 Ιουλ 2009

ΑΣΕ

Μια και αυτό το διάστημα είμαστε όλοι μας στην αναμονή του ΑΣΕ …, τα σενάρια που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για το ύψος το πλάτος και τις λοιπές του διαστάσεις είναι πολλά, δημοσιεύουμε την σχετική αποφάση … έτσι για να διαβάζουμε και να περνάει η ώρα.

1.Φεκ Β 1311/02.07.09 Αριθμ. Απ. 17206/4443/09

Καθορισμός προϋποθέσεων παροχής έργου από τις ομάδες εργασίας, που θα συγκροτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και στο Σ.Ε.Π.Ε. προς υποστήριξη της λειτουργίας της Ολομέλειας και των Τμημάτων του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
  1. Τις διατάξεις του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α/2005) «Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».
  2. Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 «Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 75/Α/15.5.2009).
  3. Τις διατάξεις των άρθρων 1−7 του ν. 3697/2008«Ενίσχυση της διαφάνειας του Κρατικού Προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 194/Α/25.9.2008).
  4. Τις διατάξεις του π.δ. 368/1989 (ΦΕΚ 163/Α) «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
  5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού και του ΚΑΕ 0515/110.
  6. Την ανάγκη συνδρομής στην εκτέλεση του έργου της Ολομέλειας και των Τμημάτων του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, αποφασίζουμε:
  • Τον καθορισμό των προϋποθέσεων για την παροχή έργου από τις ομάδες εργασίας, που θα συγκροτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και στο Σ.Ε.Π.Ε. προς υποστήριξη της λειτουργίας της Ολομέλειας και των Τμημάτων του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, ως εξής:
  • Έργο των Ομάδων Εργασίας είναι η συγκέντρωση, ταξινόμηση και διαβάθμιση στοιχείων, τα οποία είναι αναγκαία, προκειμένου η Ολομέλεια και τα Τμήματα του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας να υποβάλουν προτάσεις και γνωμοδοτήσεις επί των διαφόρων επιμέρους θεμάτων σχετικών με την άσκηση της Κοινωνικής και Εργατικής Πολιτικής του Υπουργείου. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν αφορούν, ειδι κότερα, στην αγορά εργασίας, στην προσφορά και ζήτηση εργασίας, στη χορήγηση υπερωριών, στους όρους αμοιβής της εργασίας, στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς και σε άλλα σχετικά δεδομένα, η αξιολόγηση των οποίων συμβάλλει στη διαμόρφωση και χάραξη της Κοινωνικής και Εργατικής Πολιτικής που θα ασκηθεί, όπως και στη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για τη μείωση της ανεργίας και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της ώρας.
  • Το έργο των Ομάδων Εργασίας θα υλοποιηθεί από 1.1.2009 μέχρι 31.12.2010, εκτός του νομίμου ωραρίου και θα είναι αμειβόμενο. Η αμοιβή θα καταβληθεί τμηματικά, και το ποσό που θα διανέμεται κάθε φορά, θα υπολογίζεται κατά 50%, ισόποσα σε όλους τους δικαιούχους και κατά 50% με βάση το μισθολογικό κλιμάκιο καθενός εκ των συμμετεχόντων στις ομάδες εργασίας. Για όσους εκ των δικαιούχων δε μισθοδοτούνται με μισθολογικό κλιμάκιο, η αμοιβή θα υπολογίζεται με βάση το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας, που αντιστοιχούν τα τυπικά τους προσόντα.
  • Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον ΚΑΕ 0515/110. Οι Προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων εντέλλονται να μεριμνήσουν για την ορθή οργάνωση και εκτέλεση του έργου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ 1200 ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑ 2400 ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΟΚΕΣ?

ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΣ?

---ASE VISA----