14 Δεκ 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα 14-12 το ΔΣ του Συλλόγου με θέμα το αναμενόμενο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ.

Εκτός απο τα αυτονόητα θέματα που όλοι συμφωνούσαν (μηχανοργάνωση, στελέχωση κλπ.) συζητήθηκαν απόψεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς σχετικά με την αυτονόμηση του ΣΕΠΕ απο την ΚΥ του Υπουργείου είτε με τη μορφή Γενικής Γραμματείας είτε σαν Ανεξάρτητη Αρχή. Φάνηκε μια έντονη ανησυχία απο τις μεγάλες παρατάξεις για το ζήτημα και σε αυτό επικεντρώθηκε η συζήτηση.

Η δική μας θέση ήταν πως το κυρίαρχο θέμα δεν είναι η μορφή της σχέσης ΣΕΠΕ-ΚΥ αλλά η αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα του ΣΕΠΕ που σήμερα στερείται στοιχειώδη εργαλεία για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν πιστεύουμε ότι μια μετατροπή του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή θα λύσει το πρόβλημα, ούτε όμως έχουμε κανενός είδους ταμπού για τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης με την ΚΥ. Με την έννοια αυτή, στόχος μας είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και θα στηρίξουμε όποια θεσμική μορφή εξυπηρετεί καλύτερα ένα τέτοιο στόχο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προσωπικη μυ αποψη ειναι οτι αλλο ΣΕΠΕ αλλο ΚΥ

πως να το κανουμε φιλε φρανκ,,,ολα τα εχουμε βαλει στο ιδιο σακι,,,αλλα πραγματα κανουνε οι συναδελφοι εκει μεσα και αλλα οι συναδελφοι στο ΣΕΠΕ,,,,δεν τα διαχωριζουμε εμεις,,,,διαχωριζονται απο μονα τους,,,,εντελως φυσικα και αβιαστα,,,η φυση ειναι σοφη,,,και αν δεν το καταλαβατε,,,,ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟ ΣΕΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !

ελπιζω να το ακουσατε τωρα,,,,αν δεν υπαρξει διαχωρισμος,δεν αναβαθμιζεται το σεπε,,,,ειναι απλα πραματα,,,αμα εχεις ενα καραβι δεμενο με την αγκυρα του,,,οσο μπρος και να βαλεις τις μηχανες το καραβι δε θα παει μπρος,,,,εκει θα κατσει,,,,

venceremos

Ανώνυμος είπε...

@venceremos

έτσι έχουν τα πράγματα...

δυστυχώς ή ευτυχώς...

viernes είπε...

Να χαιρετήσω την πρωτοβουλία του συναδέλφου να μας ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο. Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να γνωρίζουμε και εμείς τι συζητιέται στο Σύλλογο και τι υποστηρίζει η κάθε παράταξη. Και αυτό φυσικά θα το κάνει μόνο η Αυτόνομη, γιατί αν περιμένουμε από τους άλλους...