7 Δεκ 2011

Περί έγγράφων και άλλων δαιμονίων...


Μέτα την άδικη καταδίκη των συναδέλφων, αποφασίσαμε στη γενική συνέλευση στις 24.10.11 τη διακοπή των ελέγχων. Το μέτρο αυτό είναι απλά ένα μέτρο αυτοπροστασίας …… δεν δεχόμαστε να βγούμε έξω στο δρόμο ξυπόλητοι για να κάνουμε αυτή την δύσκολη δουλειά με δικό μας …κίνδυνο….
Αυτά γνωστά ….. όμως την προηγούμενη βδομάδα άρχισαν ταραβασάκια …… δυο σχετικώς άσχετα ( τυχαίο; δε νομίζω) μεταξύ τους έγγραφα έφτασαν στα τμήματα μας…. Το ένα ζητούσε αφηρημένα τον αριθμό των επιθεωρητών – υπαλλήλων που απέχουν … και το άλλο ένα έγγραφο που στάλθηκε από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης…..
Από την άλλη τίποτα για όσα είχαν δηλωθεί με στο δελτίο τύπου του υφυπουργού κου Κουτσούκου… Τίποτα ούτε τα τζάμπα για τα μάτια του κόσμου: μια εγκύκλιος ένα κάτι τις…. Μόνο τρομοκρατία ……… Μετράει η τρόικα τώρα τα αποτελέσματα των ελέγχων και ας μη ξεχνάμε περιμένουν αποτελέσματα και για την αδήλωτη εργασία.
Το τι νούμερα θα μετράνε όπως το ότι εμείς και οι ζωές μας δεν είναι νούμερα δεν θέλουν να ξέρουν, μεγάλα να είναι να δείχνουν έργο και δεν είναι ανάγκη να παράγουν αποτέλεσμα και στην αγορά εργασίας.
Με αιτία και αφορμή τα έγραφα αυτά έγινε έκτακτη συνάντηση χθες τομεσημέρι….. ξεκίνησε σε έντονους τόνους απειλές για παραιτήσεις και αποχωρήσεις οι οποίες δυστυχώς έμειναν μόνο στα λόγια. Συνοπτικά τώρα το αποτέλεσμα : το ένα έγγραφο στάλθηκε «κατά λάθος» sic, το άλλο για στατιστικούς λόγους και δεν θα παράγει οικονομικά αποτελέσματα και ότι είναι ώρα να σταματήσει η διαμαρτυρία (έχουμε και κάτι νούμερα) .
Αυτά, αν και νομίζω ότι τα καλύτερα θα ειπώθηκαν, μετά το  τέλος της συνάντισης,  όταν ζητήθηκε στην εκπρόσωπο της ΑΠ να αποχωρήσει και  έμειναν και τα συζήτησαν με την ησυχία τους…………(Ειδικός, Υφυπουργός και Πρόεδρος ) .

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι σειρά κλάδων εξαιρείται από την εργασιακή εφεδρεία (και η λίστα αυξάνει) ενώ το ΣΕΠΕ, που έχει την Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι, ΠΩΣ μπορεί να δικαιολογηθεί?

Ανώνυμος είπε...

και αν ήταν το μόνο που δεν μπορεί να δικαιολογιθεί....

Ανώνυμος είπε...

Kαι γιατί σου ζήτησαν να αποχωρήσεις δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

θα είχαν να πουν τα δικά τους, πασοκάρα βλέπεις...πρέπει να σώσουν και τη χώρα

Ανώνυμος είπε...

Και συγνώμη ποιοι ήταν εκεί (φαντάζομαι ότι θα ήταν και άλλοι) και επειδή με το μυαλό μου θεωρώ ότι θα ήταν και άλλοι... μόνο από την εκπρόσωπο της ΑΠ ζητήσανε να αποχωρήσει;

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί η εκπρόσωπος της ΑΠ αποχώρησε;;;;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν παίδες!!
Είναι πλέον οφθαλοφανές ότι όντως οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνομε ελέγχους!! Και δε θέλουν για να βρούν κάποια στιγμή ΠΑΤΗΜΑ να μας Κ Λ Ε Ι Σ Ο Υ Ν! ! ! ! (οι έλεγχοι είναι ένα μόνο πατούμενο)!! Είναι μια άποψη που την έχω ακούσει αρκετές φορές, λίγο παράξενη αλλά τελικά καθημερινά επιβεβαιώνεται!! Δε ξέρω αν είδατε λιγάκι την επιστολή του ειδικόυ!! Δηλαδή τί μας λέει?? για τη διαδικασία ελέγχου ?? ήθελα να ήξερα ποιός του τα είπε του ανθρώπου όλα αυτά και τα υπόγραψε!! Ούτε που ξέρουν τί γίνεται έξω από την πόρτα του γραφείου, ούτε που ξέρουν τί καθημερινά αντιμετωπίζουμε, ούτε και προφανώς υπάρχει ένα, μόνο ένα, ένα ρε γαμώτο στοιχείο μέσα σε 24 σελίδες, για το ζητούμενό μας, ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!
Χάλια και πάλι χάλια!!

Ανώνυμος είπε...

όπως καταλαβαίνετε δεν την γλιτώνουμε όπως και να χει.

Η φάση μου θυμίζει τις επιθέσεις των ρώσων στρατιωτών στο Στάλινγκραντ κατά των Γερμανών.

Ορμούσαν άοπλοι κατά των Γερμανών, τους θέριζαν οι Γερμανοί.

Οπισθοχωρούσαν βλέποντας το αυτονόητο? τους θέριζαν οι "σύντροφοι" ως προδότες.

Το θέμα είναι ποιοι είναι οι..."σύντροφοι" που μας περιμένουν με το οπλοπολυβόλο.

Ανώνυμος είπε...

ειδατε μια εγκυκλιο που εβγαλε ο ειδικος για την διαδικασια ελεγχων? και μονο με αυτα που γραφει, μπορει να παμε τυλιγμενοι, και δεμενοι στον εισαγγελεα. Καλά, διευθυντές δεν υπαρχουν στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, να τον σταματησουν? ειναι εξαιρετικα επικινδυνος.

Ισως ομως, ειναι αυτος ο σκοπος του για να ενισχυσει ετσι την εφεδρεια..

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ. ΜΕ Ε-ΜΑΙL Ή ME FAX. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

την έχει στειλει με mail... δεν υπάρχουν γενικές γραμμές...πρέπει να το διαβάσεις όλο για να καταλάβεις το μεγαλείο της!!!! ένα σου λέω όταν θα μας δέρνουν, εμείς θα τηλεφωνούμε στον προϊστάμενο να μας πει τι να κάνουμε....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, χωρίς να την έχω διαβάσει ακόμα, λέει το εξής; Στον έλεγχο, όταν ο άλλος π.χ. με κυνηγάει θα του λέω: "μισό λεπτό, να πάρω τον Προϊστάμενο, να δω τι θα κάνω;". Λίγο Βέγγο μου θυμίζει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

παραθέτω αυτούσιο κομμάτι για να καταλάβεις:
"Σε περίπτωση, όμως, που η συμπεριφορά του ελεγχόμενου είναι έντονα απρεπής και ο Επιθεωρητής κρίνει ότι η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου, όπως ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι περιπτώσεις:
• Εξύβριση έργω και λόγω κατ’ εξακολούθηση
• Συνεχείς απειλές
• Υφαρπαγή δελτίου ελέγχου
• Περιορισμός και απαγόρευση της εξόδου από το χώρο εργασίας
• Τηλεφώνημα του ελεγχόμενου προς Αστυνομικό Τμήμα ή δικηγόρο με απειλή μήνυσης,
• Σωματικές Βλάβες κάθε βαθμού (απλές, επικίνδυνες, βαριές)
οι Επιθεωρητές, αφού ενημερώσουν τον ελεγχόμενο για τις συνέπειες της συμπεριφοράς του, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν με τον Προϊστάμενό τους (υπεύθυνο του συγκεκριμένου συνεργείου ελέγχου) και να λαμβάνουν οδηγίες"... ούτε ο Βέγγος τετοια ταινία!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕΦΕΡΛΗ. ΔΗΛΑΔΗ, Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ (ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ (κ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;...).

Ανώνυμος είπε...

Γεματη μαργαριταρια ειναι η εγκυκλιος του ειδικού. Οι ημιμαθεις δυστυχως, ειναι πολυ χειρότεροι από τους αμαθείς. Ο κατήφορος δεν εχει τελειωμό και εχουμε πολλα να δουμε ακόμα

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ή ΤΙ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ??

Ανώνυμος είπε...

ελπιζουμε μονο , να μην ανεβει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ , αυτο το κειμενο, για να μην εχουμε τα χειροτερα.....

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι ηγεσία πρέπει να προτείνει πάντως κάτι καλύτερο από:

"Πρόβλημα: Κολακεία/ πρόσκληση σε παροχή ανταλλάγματος για ίδιον όφελος.
Αντιμετώπιση:
Απόσταση από οποιουσδήποτε επηρεασμούς.
Ανάπτυξη από τα μέλη του συνεργείου ελέγχου υψηλής αυτογνωσίας.
Συμπεριφορά που προβάλλει την ανεξαρτησία του συνεργείου ελέγχου."

Ανώνυμος είπε...

Και ένα άλλο καλό ήταν αυτό με την επόμενη διετία και όλα αυτά που σχεδιάζονται για το ΣΕΠΕ (τρομάρα τους...)τα οποία όπως ανερυθρίαστα ομολογούν δεν τα βλέπουμε στην καθημερινότητα μας....