31 Αυγ 2012

Η αναγνώριση των προβλημάτων δεν είναι η λύση τους




Λάβαμε επιστολή σήμερα από τον υπουργό που μας καλεί να κάνουμε τη δουλειά μας …… αυτό θέλουμε και μεις  να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας , που το γνωρίζουμε είναι πολύ σημαντική για την ελληνική κοινωνία …………
 και περιμένουμε να μας το επιτρέψετε αλλά  με πράξεις όχι με ευχές…………………………………

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με το ενιαιο βλακολογιο που εφαρμοζεται κ τις οριζοντιες περικοπες που εχουν γινει, δεν θα κανουμε σωστα την δουλεια μας... ας κρατησει τους ΔΕ, να κανουν τους επιθ/τες η ας βαλει ιδιωτες για επιθ/τες...αν προλαβει .......

Ανώνυμος είπε...

Το να θέλεις μία Υπηρεσία να λειτουργήσει και να αποδώσει στην ελληνική κοινωνία αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο.
Αλλά να ζητάς μάλλον από άγνοια γιατί ειδάλλως πρόκειται για ΘΡΑΣΟΣ ο Επιθεωρητής να κάνει σωστά την δουλειά του θα πρέπει να είσαι αμητοί άλλον … ( βάλτε εσείς ότι θέλετε ).
Πάμε τώρα να μιλήσουμε για το ΣΕΠΕ:
Υποδομές, μηδέν
Γραφειοκρατία , ε εδώ παίρνουμε άριστα, ακόμη και τώρα που μιλάμε οι επιθεωρητές παραλαμβάνουν πίνακες προσωπικού και δίνουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
Ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης , άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή κοροϊδία και ψέματα.
Δεν ντρέπονται λέω εγώ ένα σύστημα από το 2007 που ήταν να το θέσουν σε εφαρμογή δεν μπορούν μέχρι και σήμερα !!!
Και να λάβουμε υπόψιν ότι αυτό για το μιλάμε είναι το μικρό πληροφοριακό σύστημα, όσο για το μεγάλο πληροφοριακό ούτε ο Θεός ξέρει αν που και πότε θα λειτουργήσει .
Τι σημαίνει λοιπόν αυτό ακόμη εν έτη 2012 θα παραλαμβάνονται πίνακες και θα δίνονται πρωτόκολλα συμβάσεων μερικής απασχόλησης με τον παραδοσιακό τρόπο ...
Δεν τελειώνει το κακό εδώ όμως, Βιβλία δρομολογίων και ρεπό τουριστικών άλλος ένας επιθεωρητής χωμένος για τα βαθειά μέσα στο γραφειοκρατικό σύστημα …
Και δεν τελειώνουμε εδώ !!!
Κάποιος θα πρέπει να παραλάβει καταγγελίες και να διεξάγει εργατικές διαφορές και πάλι όμως δεν τελειώσαμε διότι κάποιος επιθεωρητής θα πρέπει να ενημερώνει τους λογιστές και τους επιχειρηματίες πως κόβονται οι μισθοί νομότυπα με την ευλογία του κράτους και μετά αφού τους τα πει να τους κάνει και ενδεχομένως και κάποια στιγμή έλεγχο .
Τελικώς ποιο είναι το ζητούμενο από έναν επιθεωρητή ?
Κατά τα αλλά η εισφοροδιαφυγή αγγίζει το ποσό των 6 δις ... και εμείς αναβαθμιζόμαστε !

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

ΒΟΥΡΤΣΗ ΑΚΟΥ ΜΕ 800 Κ 900 ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΜΑΣ
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΡΟΙΤΙΜΩ Κ ΒΟΥΡΤΣΗ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟ ΟΣΟ 10 ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ..



Ανώνυμος είπε...

Στον από πάνω κύριο, που θεωρεί ότι τα 800 και τα 900 είναι τόσο λίγα που δεν θα κάνει ελέγχους:

ναι, είναι λίγα

ναι, μπορεί να παραιτηθεί ανά πάσα στιγμή

όχι, δεν δικαιούται κάποιος να υποβαθμίζει τη θέση του Επιθεωρητή Εργασίας "από μέσα". Αρκούν οι επιθέσεις από έξω.

Ανώνυμος είπε...

Με το ενιαίο μισθολόγιο αμείβονται ΟΛΟΙ το ίδιο με απειροελάχιστες διαφορές.
Είτε είσαι πτυχιούχος με ΑΣΕΠ είτε ΔΕ με μετάταξη και χωρίς ΑΣΕΠ...
Είτε βγαίνεις στον έλεγχο (και ξέρεις τι εστί βερίκοκο) είτε είσαι στην ΚΥ και πρωτοκολλείς και...διαβιβάζεις (κοινώς κάνει πάσες...)
Ο Επιθεωρ. Εργασίας είναι ΜΟΝΟΣ και απροστάτευτος από αστυνομική κάλυψη, νομική προστασία αλλά ΚΑΙ από την φυσική ιεραρχία...
Μια απλή καταγγελία λαμογίου επιχειρηματία (χωρίς αποδείξεις και τεκμηρίωση) αρκεί για να μπλέξει ο Επιθεωρητής μέχρι...να βγάλει σύνταξη (αν βγάλει)

Νταξ, οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να γονατίσουν το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια μας...

Μας κατάντησαν λινάτσες...

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω, ας μας απολυσουνε, με 800 ευρω οσοι βγαινουν για ελεγχους, και οι πετρες γνωριζουν δεν ελεγχουν λεπτομερως, αλλα μονο επιφανειακα τις επιχ/σεις, οσο για τα στατιστικα που δινουν οι επιθ/σεις, ας το καλυτερα....
ή πληρωστε μας, ως επιθεωρητες, η απολυστε μας και προσλαβετε αποφοιτους απο το deeree college

Ανώνυμος είπε...

άμα θέτε έλεγχο σε βάθος να πάρετε και ένοπλη αστυνομία...
μη πω και ιντερπολ καθότι απ΄όλα τα μπουμπούκια του πλανήτη έχει ο μπαχτσές...

Ανώνυμος είπε...

Από το 1998 και μετά ενώ ξοδεύτηκαν δισεκατομύρια για λαμογιές, μίζες ή και για πλήθος έργων και ενώ η Πολιτεία φρόντισε ώστε όλοι οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ να καθαρίζουν τριχίλιαρα και να, έχουν σούπερ υπολογιστές και γρφειάρες ανεξαρτήτως προσόντων και φυσικά όλοι από το παράθυρο (παρόλο που υπήρχε τότε ΑΣΕΠ), για το ΣΕΠΕ δεν φρόντισε για τίποτα. Εχουμε υπολογιστές και εξοπλισμό μπακαντέλες, ελάχιστα σαράβαλα αυτοκίνητα, είμαστε χωρίς θέρμανση, γραφικά κ.λ.π. Ακόμα και τώρα αυξάνουν τα εισιτήρια και για έξοδα κίνησης τσιμουδιά! Θέλουν λοιπών πολλούς ελέγχους για αδήλωτη τώρα? Με 800 και 900 Ευρώ που λέει ο Συνάδελφος να κυνηγάμε τους διάφορους Ταλιμπάν που άφησαν να περάσουνε ανεξέλεγκτα τα σύνορα για να τα κονομήσουν οι επιχειρηματίες λαμόγια και να το παίζουν φιλάνθρωποι όλοι οι βολεμένοι ψευτοαριστεροί? Μην πώ τι θα πάρουν τώρα. Να πάνε να κάνουν αυτοί ελέγχους. Προτιμώ να με απολύσουν.Ούτως ή άλλως υποφέρω οικονομικά. Το Θράσος και η αναισχυντία δεν έχουν όρια. Ηθελα να ξέρω αν οι σύμβουλοι του κ.Υπουργού του μεταφέρουν το κλίμα μεταξύ των Επιθεωρητών και την οδυνηρή πραγματικότητα, ή τον αφήνουν να εκτίθετε στα μάτια των εργαζομένων του Υπουργείου και της Κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος 10.37 δεν παίζεται!!!

Ανώνυμος είπε...

μη τσιμπατε σας θέλω ξυπνιους , για να σας ανοίξουν λίγο τα ματιά , οι μισθοί μας είναι κάτω απο το χιλιαρικο, διότι δεν ενδιαφέρονται για την ενίσχυση του ΣΕΠΕ αλλα για την άπορρυθμιση των εργασιακών σχέσεων . Αν είσαι καρπαζοεισπραχτορας δεν θα κανείς ενδελεχεις ελέγχους αλλα της πλάκας . Αυτός είναι κ ο στόχος τους να παίρνεις χιλιαρικο κ να τρως καρπαζιες ώστε να δημιουργηθούν αυτόματα oi οικονομικές ευέλικτες εργασιακές ζώνες.
Θα τους αφήσουμε ;

Ανώνυμος είπε...

Ζω για την μέρα που ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ θα υποβάλει μήνυση σε εργοδότη για ΜΗ καταβολή ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ σε εργαζόμενο.

Το όνομα του να δημοσιευθεί.

Θα πάρει και βραβείο.

Άσχετο. Προσέχτε μη μπερδέψουμε τις Βούρτσες με τις...

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος ειδικός μαζι με έναν αποτυχημενο συνδικαλιστη -υπουργο μετέτρεψαν το ΣΕΠΕ σε γραφειοκρατικό τέρας . Ποιος θα διορθώσει την κατάσταση τωρΑ κ θα άποσυρει το νομό 3996 που διεκδικεί το Όσκαρ κουταμαρας , δεν επιλύει κανΕνα ζήτημα κ παράλληλα γεννάει σαν την Λερναια υδρα δεκάδες ασάφειες οι οποίες θέλουν διευκρίνησεις απο ένα γκρουπ νομικών ??