22 Σεπ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ



H καθολική συμμετοχή και αντίσταση των εργαζομένων του Δημοσίου απέναντι στις αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. 4250/2014 σχετικά με την συγκριτική «αξιολόγηση», οδήγησαν την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε αδιέξοδα και στην προσφυγή σε διαδικασίες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και αυταρχικού περιορισμού του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεδρίασή της την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, έπειτα από την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας για την ακύρωση στην πράξη του Ν. 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του και κηρύσσει:

1.  Νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.

2. 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας καλεί όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις ανωτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις και στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και δυναμική του αγώνα μας, ώστε να αντιπαλέψουμε και να αντιδράσουμε δυναμικά, στα κυβερνητικά αντιμεταρρυθμιστικά σχέδια, διάλυσης της δομής και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, συρρίκνωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και απευθείας απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν. Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (21.8.2014).

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ομοσπονδία μας, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και των Συνδικαλιστικών Οργάνων του Υπουργείου μας, σε έκτακτο συνέδριό της, αποφάσισε την

προκήρυξη  Απεργίας – Αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν στο απεργιακό μέτρο και να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης». Κανένας εργαζόμενος δεν παραδίδει έκθεση αυτοαξιολόγησης, κανένας προϊστάμενος δεν εισηγείται, κανένας διευθυντής δεν βαθμολογεί, κανένας συνάδελφος της Διεύθυνσης Προσωπικού δεν συμπληρώνει τα έντυπα αξιολόγησης σε εφαρμογή του άρθρου 250 του Ν. 4281/2014.                    

Συμμετέχουμε όλοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: