25 Σεπ 2015

Αίτημα για σύγκληση του ΔΣ του Συλλόγου

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων (Α.Ρ.Σ.Υ) κατέθεσε μέσω των εκλεγμένων μελών της στο ΔΣ του Συλλόγου αίτημα σύγκλησης του ΔΣ με συγκεκριμένη θεματολογία σύμφωνα με τα προβλεπόμενο στο αρ. 10 του Καταστατικού. 
Η προτεινόμενη θεματολογία βασίζεται στα όσα προεκλογικά είχαμε συζητήσει και συναποφασίσει με τους συναδέλφους και αποτυπώνονται στο πρόγραμμά μας. Θεωρούμε ότι στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να τεθούν και να συζητηθούν στα συλλογικά μας όργανα, ώστε να προχωρήσουμε σε υλοποίησή τους.

Εκτιμούμε ότι στο γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες αλλά και ενόψει όσων προδιαγράφονται, οι συλλογικοί μας φορείς σε όλα τα επίπεδα (πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο, τριτοβάθμιο) θα πρέπει να επαγρυπνούν, να προετοιμάζονται και να αγωνίζονται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων.

Παραθέτουμε το αίτημα μας για σύγκληση του ΔΣ: 


Προς: Την Πρόεδρο του ΔΣ Ελβίρα Κούρκουλου
Αθήνα, 25-9-2015

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Σύμφωνα με το αρ.10 του Καταστατικού του Συλλόγου, το ΔΣ συνεδριάζει τακτικά κάθε μήνα και έκτακτα όταν το ζητήσουν εγγράφως τουλάχιστον 2 μέλη του για ορισμένα θέματα. Επειδή μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2015, το ΔΣ συνεδρίασε μόνο μια φορά (τον Ιούλιο) προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και καθώς πρέπει να συζητηθούν τόσο τρέχοντα όσο και έκτακτα θέματα που αφορούν την συλλογική μας εκπροσώπηση, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Προτείνουμε τα εξής θέματα προς συζήτηση:
1)    Ενημέρωση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου
2) Καθορισμός διαδικασίας και χρονοδιαγράμματος για την αναμόρφωση του Καταστατικού του Συλλόγου
3)  Αίτημα για συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε με θέματα, όπως:  α) Νομική κάλυψη άσκησης ελεγκτικού έργου στο Σ.ΕΠ.Ε. β) Αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του ΣΕΠΕ και ειδικά Τμημάτων αιχμής όπως π.χ Περιστέρι, Ελευσίνα, Ανοιξης κ.α  γ) Πρόταση για ορθολογική κατανομής των συναδέλφων της Κ.Υ στα συνεργεία ελέγχου των Τμημάτων της Αττικής
4)   Μεταστέγαση Γ.Γ. Πρόνοιας και ΚΥ Σ.ΕΠ.Ε.
5)  Πλήρη αξιοποίηση των υπαλλήλων κατηγορίας ΙΔΑΧ στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα συνεργεία ελέγχου.
6)  Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού κοινωνικής αλληλεγγύης του Συλλόγου μας ώστε να διοργανώνουμε και να συμμετέχουμε σε δράσεις αλληλεγγύης και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Ενδεικτικά, θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα μόνιμο σημείο συλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κτλ τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα θα προσφέρονταν σε φορείς και πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ανάγκη.
7)   Επαναφορά των συναδέλφων που υπηρετούν στην ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ και την ΕΥΣΕΚΤ σε συνεργεία ελέγχου του ΣΕΠΕ
8) Πρόταση για νέο δικαιότερο σύστημα ορισμού των μελών των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών ΙΚΑ.
9)   Αλλαγή του συστήματος ορισμού υπευθύνων λογαριασμού ώστε να κατανέμεται δίκαια ο φόρτος εργασίας μεταξύ των συναδέλφων
Τα μέλη

Νίκος Μποσινάκος
Γιώργος Εμμανουηλίδης
Σταυρούλα Παπαδημητρίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επειδή πολλά ακούγονται για την κινητικότητα στο δημόσιο, καλό ειναι να λάβουμε διαβεβαίωση οτι δεν θα εξαιρεθούν απο το δικαίωμα της κινητικότητας (η εξαίρεση αυτή θα ειναι παράνομη και καταχρηστική και δεν συνάδει με την ίση μεταχείριση όλων των ΔΥ) οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται και υπηρετούν στο ΣΕΠΕ η και στο υπουργείο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ συνάδελφε , σημασία εχει να μην εξαιρεθούν, αλλα και τους δώσουν την έγκριση που απαιτείται .