18 Μαΐ 2016

Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ 13.5.2016

Η Ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ για την συνεδρίαση του ΔΣ της 13.5.2016:

ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε.
Μέλος Α∆Ε∆Υ
∆ραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110, τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,
Email: osype@ypakp.gr, website: www.osype.gr
Αθήνα 17 Μαΐου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την 13 Μαΐου 2016, ηµέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.µ., πραγµατοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του ∆.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε., µε θέµατα ηµερήσιας διάταξης την ακολουθούµενη από την πολιτική ηγεσία µεθοδολογία και προγραµµατισµό των εργασιών για την επαναξιολόγηση ∆οµών Υπουργείου Εργασίας – Σ.ΕΠ.Ε., την οργάνωση και προετοιµασία του 12ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. και λοιπά Θέµατα. 

Αφού εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά µε το ασφυκτικό χρονοδιάγραµµα στη διαδικασία της επαναξιολόγησης των δοµών και στην κατάρτιση νέου οργανογράµµατος, αποφασίστηκε, στα πλαίσια ενίσχυσης της συµµετοχής των συναδέλφων του Υπουργείου µας στη διαµόρφωση του νέου
Οργανισµού, µε ευθύνη των συνδικαλιστικών µας οργάνων να πραγµατοποιηθούν σχετικές συναντήσεις µε τους ∆ιευθυντές του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε..
Επιπλέον, τονίστηκε για µια ακόµη φορά από τους συνδικαλιστικούς µας εκπροσώπους τα προβλήµατα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών µας που περιορίζουν σηµαντικά την αποτελεσµατικότητα του έργου τους, και ότι οποιαδήποτε ακολουθούµενη διαδικασία αλλαγής του Οργανισµού του Υπουργείου θα πρέπει να αποσκοπεί στη θεραπεία των αστοχιών του Π∆ 113/2014, ενώ σε καµία περίπτωση δεν θα αποδεχτούµε συγχωνεύσεις δοµών και µειώσεις των οργανικών θέσεων εργασίας.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να πραγµατοποιηθεί το 12ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. την 24.06.2016, ηµέρα Παρασκευή στην Αθήνα και συµφωνήθηκαν οι ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες για την διεξαγωγή του.

Επιπροσθέτως, προς ενηµέρωση των συναδέλφων µας, γνωρίζουµε ότι η Οµοσπονδία µας την 12.05.2016, προωθώντας προς την Πολιτική Ηγεσία αίτηµα φιλοξενίας παιδιών υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Σ.ΕΠ.Ε. σε
παιδικές κατασκηνώσεις κατά τη θερινή περίοδο 2016, απέστειλε σχετικό έγγραφο-αίτηµα προς την ∆ιοικήτρια του ΟΑΕ∆, ζητώντας για την ικανοποίηση του αιτήµατος να διατεθεί το αναγκαίο ποσό σε βάρος του Ενιαίου Λογαριασµού για την εφαρµογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) και προτείνοντας να εφαρµοστούν τα προβλεπόµενα στην αριθµ. 61407/2414/2016 ΚΥΑ των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονοµικών, ως προς τη διάρκεια του προγράµµατος και την επιταγή διαµονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Τέλος γνωρίζουµε στους συναδέλφους ότι τα Πρωτοβάθµια Σωµατεία – µέλη µας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γεν. Γραμ . Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία µε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών µε Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», διοργανώνoυν εκδήλωση – οµιλία µε θέµα «Πρόληψη – Έγκαιρη ∆ιάγνωση του καρκίνου του µαστού», µε στόχο την ενηµέρωση των γυναικών για τις µεθόδους έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του µαστού και την κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 & ώρα 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Σταδίου 29, Αθήνα και καλούµε όλους τους συναδέλφους να την τιµήσουν µε την παρουσία τους.
ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ.
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                                               ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: