11 Φεβ 2018

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας

Στη σταθερή μονάδα του ιδρύματος (Βαλτετσίου 11, Αθήνα), μπορούν να εξεταστούν δωρεάν, όλες οι γυναίκες που εργάζονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Εργασίας Αττικής και Κυκλάδων αλλά και οι σύζυγοι εργαζομένων.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9.30-14.00) στο τηλέφωνο 210-6623240 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Η πρώτη περικοπή δαπάνης αλλά και φροντίδας την οποία λανθασμένα κάνουμε όλοι σε καιρούς κρίσης –όπως αυτή η πολυετής που βιώνει η χώρα– είναι η αναβολή των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων και προληπτικού ελέγχου.
Ειδικά για τις γυναίκες, που έχουν οικογένεια, παιδιά και δουλειά στο κεφάλι τους, όλο κάποια άλλη ανάγκη προηγείται από τη δική τους κι όλο χρόνος δεν υπάρχει, οπότε και αμελούν να φροντίσουν τη δική τους υγεία. 
Αυτή την αμέλεια των γυναικών θέλει να νικήσει το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας μέσα από τις ενημερωτικές εκστρατείες αλλά και το έργο που παράγει.
Γι’ αυτό και προσφέρει, δωρεάν, τις διαγνωστικές εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, μέσω του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», σε γυναίκες ηλικίας από 25 μέχρι 39 ετών με το τεστ Παπανικολάου και σε γυναίκες από 40 ετών και άνω επιπρόσθετα με μαστογραφία. 
Είναι ένα εξαίρετο πρόγραμμα που προσφέρεται στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας μας από το 1989 και επιχορηγείται από το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο, το οποίο καλύπτει όλες τις απαιτούμενες δαπάνες.
Από πλευράς εξεταζομένων το μόνο που απαιτείται είναι η επικοινωνία είτε με τις αυτοκίνητες μονάδες του ΕΙΟ –μέσω των τηλεφώνων που δίνονται σε κάθε δήμο που ανακοινώνεται το πρόγραμμα– είτε με τη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι πλήρως εξοπλισμένη και ανακουφίζει μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων. 
Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και η συνεχιζόμενη παρακολούθηση των εξεταζόμενων γυναικών και μετά το πέρας του πρώτου έτους εξετάσεων είναι ο δεύτερος στόχος του προγράμματος, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση του ποσοστού θνησιμότητας. 

πηγή: εφσυν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν σηκώνει κανείς το τηλ

ΕΛΕΟΣ!!!