6 Οκτ 2019

Περί φακελώματος των εργαζομένων ή πότε λέει την αλήθεια ο υπουργός Εργασίας;


Στις 02-10-2019 ημέρα απεργίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στάσης εργασίας στο δημόσιο τομέα ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης με μια ανάρτηση στο facebook και ένα τουι στο twitter  με ώρα 13:35  έκανε τις γνωστές σε όλους μας δηλώσεις για τους απεργούς και την απεργία. Οι δημοσιεύσεις αυτές σχολιάστηκαν από πλήθος συμπολιτών μας  και σχετικά μ αυτές εξέδωσαν ανακοινώσεις συλλογικότητες (δες ενδεικτικά εδώ ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ  ανακοίνωση ΕΑΚ ιδιωτικού τομέα) ακόμα και αρκετά μέσα έσπασαν για λίγο την απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ για να ενημερώσουν σχετικά με αυτές (δες εδώ αναλυτικά) .

Έτσι έπεσε σχεδόν στο ντούκου το τουι του υπουργού εργασίας ΓΙαννη Βρούτση σχετικά με την απεργία που ακολούθησε καθώς αυτό δημοσιεύτηκε στις 17:07 και  σε μέρα που τα ΜΜΕ απεργούσαν .
Τι ήθελε να πει στους συμπολίτες μας με αυτό το τουι ο, ας μην το παραβλέπουμε αυτό, καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός;
Ότι οι κακοί συνδικαλιστές αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να ανεβαίνουν τα στοιχεία τους στο Εργάνη για να αποβληθούν οι σφραγίδες & μαιμού συνδικαλιστικές οργανώσεις ούτε την ηλεκτρονική ψηφοφορία για όλα και για τους πολλούς.
Πέρα από το ότι μιλά μόνο για μια παράγραφο του νομοσχεδίου και αποκρύπτει τα βασικά και τα κρίσιμα που αφορούν το ξήλωμα πλήθους διατάξεων μιλά για την μη εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ.
Vroutsis-fakeloma
Ωπ προφανώς μπορεί εγώ να μην θυμάμαι καλά …. συμβαίνουν αυτά και στους συνδικαλιστές αλλά αυτός δεν ήταν που περίπου 2 μήνες πριν πανηγύριζε για την κατάργηση του φακελώματος των εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ κατά την ψηφοφορία στη βουλή της κατάργησης της υποχρέωσης του εργοδότη για αιτιολόγηση της απόλυσης;
Δεν άκουσα εγώ καλά ;  Δεν τα έγραψε καλά η καθημερινή στις 18-08-2019; Η απλά κάποιος μας δουλεύει; Και το ερώτημα εδώ είναι πότε μας δουλεύει όταν μιλά για φακέλωμα ή όταν μιλά για το άδικο των απεργών.
Πέρα από την πλάκα όμως επειδή η διάταξη περί ανάρτησης στο εργανη τουλάχιστον του κατάλογου ψηφισάντων αργά η γρήγορα θα πάει στη βουλή για ψήφιση καλό είναι ο κος Βρούτσης να κάνει μια προσπάθεια να ενημερώσει υπεύθυνα σχετικά εργαζόμενους και εργοδότες.
ΥΓ: Αυτό που οφείλουμε να του  αναγνωρίσουμε στον κο Βρούστη σε κάθε περίπτωση είναι ότι οι δικές τους διατάξεις είναι αυτές που έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο σε δυο διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24-09-2019 και στις 02-10-2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια: