26 Οκτ 2022

Αίτημα διεξαγωγής ενημερωτικής απεργιακής Συνέλευσης στο Υπουργείο Εργασίας

 Ακούμε από τη κυβέρνηση να μιλάνε για διακοπές ρεύματος, για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας από τα νοικοκυριά, που θα οδηγήσει τις  οικογένειες να παγώσουν. Επιδιώκουν να κατεβάσουμε κι άλλο τον πήχη των αναγκών μας, να συμβιβαστούμε με ακόμη λιγότερα, να δεχθούμε την ακρίβεια ως φυσικό φαινόμενο, να αποδεχθούμε σιωπηλά τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας ως αναγκαία για να πάει μπροστά η οικονομία.


Αυτή την περίοδο περισσεύουν οι διακηρύξεις για τις “λύσεις” των επιδομάτων. Μας παρουσιάζουν σαν “ανακούφιση” τα διάφορα pass και την επιδότηση του ρεύματος, ενώ είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δικές μας ανάγκες. Όλοι εμείς πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς, φορολογία, ΦΠΑ και έμμεσους φόρους, όταν αντίθετα δίνονται τεράστια πακέτα επιδοτήσεων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και φοροαπαλλαγές.

 

Ως απάντηση σε όλα αυτά η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου 2022 με βασικό αίτημα: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»..

 

Με δεδομένο ότι ο Στόχος όλων μας ένας και κοινός :

  • Να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο!        
  •  Στις 9 Νοεμβρίου να μην πάει κανείς για δουλειά!       
  • Να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Εμείς της ΑΡΣΥ προτείνουμε στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας τη διοργάνωση Γενικής Ενημερωτικής Συνέλευσης την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ή την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου για την κινητοποίηση των συναδέλφων.

Προτείνουμε επίσης να εξετάσει τη δυνατότητα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ παρουσίασης των ερευνών που αφορούν τις αμοιβές στο δημόσιο 2011-2022. Κόστος ζωής – Αγοραστική Δύναμη. Έρευνες που τεκμηριώνουν την επιτακτική ανάγκη για αυξήσεις μισθών μας στο ύψος του πληθωρισμού.

 

Κάποτε ο σύλλογός μας με μεγάλη προθυμία οργάνωνε τέτοιες απεργιακές συνελεύσεις  (δείτε εδώ) αλλά από το 2019 και μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: