Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Να ευχηθούμε αρχικά σε όλες και όλους καλές γιορτές και μια δημιουργική νέα χρονιά για εσάς και τις οικογένειες σας.
Όπως γνωρίζετε τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σε αρκετά, διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης, μέσα ενημέρωσης (Documento, Εφημερίδα «Δημοκρατία», news break κλπ) δημοσιεύματα για το έκτακτο ατομικό επίδομα ύψους 800 Ευρώ (συνολικά 13.600 Ευρώ) που έλαβε με απόφαση της Γεν. Γραμματέως Α. Στρατινάκη ομάδα 17 συναδέλφων. Σύμφωνα με την απόφαση, η αμοιβή αυτή εμφανίζεται να χορηγείται για υπερωριακή εργασία μόλις δύο (2) ημερών (από 14/12/2022 έως 15/12/2022) και αφορά την εργασία των υπαλλήλων αυτών για τη στήριξη επιχειρήσεων στο χώρο του πολιτισμού κατά την περίοδο της πανδημίας.
Σε αυτή την ιστορία υπάρχει ένας «φόνος», ένας «θύτης», το «θύμα» και ένας από μηχανής αυτόκλητος «εισαγγελέας». Και ενώ με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα θα έπρεπε να δοθούν οι σχετικές «εξηγήσεις» από την αρμόδια Γενική Γραμματέα κα Στρατινάκη, αντ’ αυτής απάντησε η ΔΑΣ / ΠΑΜΕ δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση με την οποία ναι μεν καταγγέλλει ότι η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη συκοφαντία, και καλώς πράττει, στη συνέχεια υλοποιώντας την πάγια τακτική της μεταμορφώνεται σε «εισαγγελέα» που ανακαλύπτει και δείχνει ως «ένοχο» της διασποράς της είδησης την ΑΡΣΥ. Κατηγορεί χωρίς αποδείξεις, ότι η ΑΡΣΥ κρύβεται πίσω από τα δημοσιεύματα, ότι τα υποκίνησε και τα αναπαρήγαγε ώστε να εκθέσει συναδέλφους! Αρκεί η λάσπη στον ανεμιστήρα και η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Η ΔΑΣ αποκρύπτει επιμελώς το αυτονόητο ότι όπως όλες οι ΚΥΑ, στο πλαίσιο της διαφάνειας της δράσης της ΔΔ, έτσι και αυτή, οι ημερομηνίες της παρασχεθείσας «πρόσθετης» εργασίας και το πλήρες σκεπτικό της αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, στην οποία ως γνωστόν έχουν πρόσβαση οι πάντες, προφανώς και οι δημοσιογράφοι. Όπως και το ότι η συμμετοχή στα συνδικαλιστικά όργανα δεν είναι εφτασφράγιστο μυστικό. Το αν και ποιοι φωτογράφησαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ως συμμετέχοντες στην ομάδα εργασίας δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.
Η ΑΡΣΥ δεν θα αναλάβει την ευθύνη για κάθε είδους δημοσιεύματα και έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ασκεί πολιτική και συνδικαλιστική κριτική με αρχές και επιχειρήματα.
Η ΑΡΣΥ αναγνωρίζει την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλλαν όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου μας προκειμένου να διεκπεραιώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο που τους ανατέθηκε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Και οι συνάδελφοι μας είναι το μόνο «θύμα» στη συγκεκριμένη ιστορία αλλά και σε όλες τις αντίστοιχες.
Όσο για το «θύτη» αυτός είναι η διοίκηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που με τον τρόπο και το χρόνο που επιλέγει κάθε φορά να «επιβραβεύει» τους εκάστοτε υπαλλήλους, εργαλειοποιώντας τους κατά το δοκούν, πετυχαίνει να προκαλέσει φαινόμενα διάσπασης κατακερματισμού και κοινωνικού αυτοματισμού στοχεύοντας παράλληλα στον πυρήνα της ενότητας του Συλλόγου μας που είναι τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων. Μια ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, να χειραγωγήσει συναδέλφους και να υποσκάψει την διαφαινόμενη από την πρώτη ακόμη συνεδρίαση του Συλλόγου σύμπνοια μεταξύ των παρατάξεων σε φλέγοντα ζητήματα όπως οι κάμερες, η μετακίνηση των δύο αυταδελφισσών από τις Διεθνείς Σχέσεις, η πρόταση για ανοικτά Δ.Σ., η ρητή αντίθεσή μας σε εξωτερικές αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής συμβουλευτικών /εκπαιδευτικών υπηρεσιών κ.λ.π.
Η ΑΡΣΥ δεν σταμάτησε να αναγνωρίζει ότι στην ίδια θέση βρίσκονται ή βρέθηκαν κατά το παρελθόν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των υποστυλωμένων υπηρεσιών του υπουργείου μας.
Σε κάθε περίπτωση προκύπτει μία σειρά από εύλογα ερωτήματα για τα οποία περιμένουμε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. να τοποθετηθούν:
1. Γιατί η διοίκηση του Υπουργείου καλλιεργεί συστηματικά τις μισθολογικές ανισότητες;
2. Γιατί η διοίκηση αναθέτει έργα με προφορικές και όχι γραπτές εντολές και εκ των υστέρων βγάζει αποφάσεις «νομιμοποίησης» τους εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους με το τυράκι του «bonus»;
3. Με ποια κριτήρια, ποιες διαδικασίες, για ποια αντικείμενα και με ποιο τρόπο πραγματοποιείται κάθε φορά η στελέχωση διάφορων ομάδων εργασίας και ποίες από αυτές είναι αμειβόμενες και ποίες όχι;
4. Με ποιους αλγορίθμους και μεθοδολογίες «αποφασίζεται» ποιοι δουλεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Υπουργείου, σε ποιες διευθύνσεις και αν και ποια επιπλέον αμοιβή δικαιούνται;
Για την ΑΡΣΥ τα πράγματα είναι καθαρά και απλά.
Καμία επιλεκτική μεταχείριση των εργαζομένων του Υπουργείου με διάφορους τρόπους που καταργούν στην πράξη το ενιαίο μισθολόγιο.
Μαζί με το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα διεκδικούμε για όλους:
- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια
- Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Ίση αμοιβή για ίση εργασία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου