3 Μαρ 2008

Απεργία την Πέμπτη 6 Μαρτίου για το ασφαλιστικό

Στη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 6 Μαρτίου. Η απεργία αφορά το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση και προβλέπει την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να ενοποιήσει το ΤΕΑΠΟΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης) με το ΤΕΑΔΥ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων). Το ΤΕΑΠΟΚΑ είναι πλεονασματικό και δίνει επικουρική σύνταξη στο σύνολο των υπαλλήλων που απασχολούνται στο Υπουργείο Απασχόλησης, στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στους εποπτευόμενους οργανισμούς (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, κλπ) πλην των νεοδιοριζόμενων (μετά το 1999) συναδέλφων του Υπουργείου Απασχόλησης και της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι τελευταίοι (εμείς δηλαδή) δεν ασφαλίζονται στο ΤΕΑΠΟΚΑ αλλά στο ΤΕΑΔΥ.

Η απεργία προτάθηκε σε σύσκεψη μεταξύ των συνδικαλιστικών οργάνων που εκπροσωπούν τους συναδέλφους που ασφαλίζονται στο ΤΕΑΠΟΚΑ την Παρασκευή 29/2. Τα αιτήματα είναι δύο:
Πρώτον, να μην γίνει ενοποίηση του ΤΕΑΠΟΚΑ με το ΤΕΑΔΥ.
Δεύτερο, να ενταχθούν όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι στο ΤΕΑΠΟΚΑ

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα μας αφορά όλους, νέους και παλιούς, και πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία. Η προσυγκέντρωση είναι στις 10 το πρωί στο Υπουργείο και στη συνέχεια θα συναντηθούμε με τους άλλους συναδέλφους στη Σταδίου στις 11.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται όλοι στην απεργία για το ασφαλιστικό μπας και τη δούμε καμμιά μέρα αυτή τη ρημάδα τη σύνταξη. Με τα υπόλοιπα αιτήματα μας όμως τι γίνετε ; έχουμε κανένα νεώτερο ;
viernes

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ναι εννοείται αλλά να μαζευτούμε κ’ έξω από το υπουργείο…. Κ’ εγώ συμφωνώ ότι θα έπρεπε να μην κατεβαίνουμε με ένα, ένα αίτημα ξεχωριστά αλλά με το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο αλλά επειδή δεν μ’ αρέσει μόνο η στείρα κριτική θα συμμετέχω στην κινητοποίηση.