17 Μαρ 2008

Όλοι στην πορεία …… Δεν θα τους περάσει

Αποφασίσουμε και διατάσουμε. Δεν συζητάμε, δεν διαπραγματευόμαστε και κυρίως δεν τηρούμε ότι υποσχεθήκαμε, μα τόσο χαζοί άνθρωποι υπάρχουν που να πιστεύουν επαγγελματίες πολιτικούς? Ε τότε καλά να πάθουν …. Η Δημοκρατία αρχίζει και τελειώνει στην κάλπη, μετά συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό φαίνετε να είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης μας … Το ασφαλιστικό θα περάσει λένε. Υπάρχει πιο πειστικό επιχείρημα από το «γιατί έτσι», «γιατί είναι για το καλό σας»? Αλήθεια για ποιους? Οκ τα επιχειρήματα δεν είναι ακριβώς αυτά αλλά δεν έχουν και μεγάλη διαφορά…

Θα περάσει?

Ε από μας εξαρτάτε …. Από τη στάση μας, τη δράση μας την πίστη στη δύναμη μας.

Ας μαζευτούμε πολύ μαζί, όλοι είναι καλύτερο, την Τετάρτη στην πορεία να το φωνάξουμε δυνατά Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει.

Δεν θα πε-ρά-σει

Όλοι την Τετάρτη στην πορεία. Κανένας δεν δουλεύει. Υπάρχουν ζητήματα που είναι πιο σημαντικά από το μεροκάματο …. Το αύριο φτιάχνετε από τις αποφάσεις του σήμερα.

Ραντεβού στην πορεία.

ΥΓ. 1. Έχει στηθεί ένα άκρως ενδιαφέρον wiki για να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, παρέχοντας πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό (εκθέσεις, αναλογιστικές μελέτες) και σχετική βιβλιογραφία. Αξίζει να το διαβάσει κάποιος. Μπράβο σ’ αυτόν που το έφτιαξε.

2. Εκεί μέσα υπάρχει και το link που παραπέμπει στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Το κεφάλαιο Η΄ τα άρθρα από 85 έως 93 αφορά την κατάργηση του ΤΕΑΠΟΚΑ και την ενοποίηση του με το ΤΕΑΕΔΥ, θα το βρείτε στη σελίδα 37 (είναι και μεγάλο είπαμε)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να που πέρασε λοιπόν.
Το ζήτημα είναι να σκεφτόμαστε τι μ******ς κάνουμε σαν κοινωνικό σύνολο την ώρα που ψηφίζουμε παιδιά. Όλα τα υπόλοιπα είναι για την τιμή των όπλων. Και μη γελίομαστε πως μια δήθεν ψευδοσοσιαλιστική πράσινη κυβέρνηση θα ανατρέψει οτιδήποτε. Θεωρώ πως η μόνη λύση είναι μία αδιαίρετη ισχυρή αριστερά πέρα απο προκαταλήψεις και καχυποψίες (τουλάχιστον στα κεντρικά προβλήματα της κοινωνικής πολιτικής).
Όσον αφορά την ΥΑ που αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΙΚΑ και ανέφερε συνάδελφος σε προηγούμενο σχόλιο γνωρίζετε εάν και πόσο επηρρεάζει τους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ?

Frank είπε...

Δίκιο έχεις kon μα που να το 'βρεις...

Πάντως τη φοβερή αύξηση στα έξοδα κίνησης θα την πάρουμ εκι εμείς

Ανώνυμος είπε...

σύμφωνα με εμπεριστατωμένη καταγγελία στο diorismos.gr, την οποία και αναδημοσίευσα, δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα στις προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο Υπουργείο.
Βγάλανε μία λίστα με ονόματα επιτυχόντων χωρίς καμία περαιτέρω αναφορά...
Προσωπικά δεν εξεπλάγην καθόλου γιατί ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργούν...

Ανώνυμος είπε...

Το παράδοξο θα ήταν να τηρούνταν οι διαδικασίες. στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε.