30 Σεπ 2009

Οι stage κάνουν ελέγχους!

Μάθαμε ότι σε αρκετές επιθεωρήσεις της Αθήνας οι υπάλληλοι stage συμμετέχουν στους ελέγχους μαζί με τους επιθεωρητές εργασίας! Οι άνθρωποι αυτοί, αμειβόμενοι με μισθό πείνας, ανασφαλείς και ανασφάλιστοι ελέγχουν τη τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας! Τι κι αν δεν έχουν κατάρτιση στα εργασιακά, τι κι αν η επιλογή τους δεν έγινε αξιοκρατικά τι κι αν είναι όμηροι των εκάστοτε πολιτευτών;


Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας δείξουν λίγη σοβαρότητα οι διευθυντές που εισηγούνται ή απλά ανέχονται αυτή την απαράδεκτη και εμφανώς παράνομη πρακτική και οι προϊστάμενοι που την εφαρμόζουν. Και πάνω από όλα ας μας εξηγήσει η πολιτική ηγεσία αν αυτό εννοούσε όταν μιλούσε για αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και εντατικοποίηση των ελέγχων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ψάχνεις να βρεις...

ελεγκτικό επίδομα λαμβάνουν υπάλληλοι που δεν έχουν ιδέα του τι εστί ΣΕΠΕ...

στους ελέγχους παρόλαυτα συμμετέχουν οι άνθρωποι αυτοί, "οι καταρτιζόμενοι" σ' αυτά τα ιδιότυπα και θεσμοθετημένα καθεστώτα νομοθετημένης εργασιακής δουλείας, που φέρουν τον τίτλο "Stage"...

ενώ επιπλέον, στα προγράμματα αυτά, συμμετέχουν, κόρες, γιοι, ανίψια των προϊσταμένων και των διευθυντών ΧΩΡΙΣ, το επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ, να πατάνε στην υπηρεσία που τοποθετήθηκαν ΠΟΤΕ!! και να πληρώνονται κανονικά... ξέρω 3 περιπτώσεις τέτοιες..

και δυστυχώς το show must go on... σ' αυτή την σκηνή... κι όποιον αντέξει αυτό το Stage...

και η χώρα πάει σε εκλογές για να ψηφίσει ΤΙ? ΠΟΙΟΝ? για ποιο μέλλον? ποια όνειρα? για ποιαν ιδέα?

Ήθελα να 'ξερα ποια είναι η διαφορά τους.. αφού το κακό που ξεκινάει ο ένας το συνεχίζει ο άλλος και μετά ο τελευταίος κατηγορείται γιατί δεν συνέχισε τελικά τόσο αποτελεσματικά το δεινό που είχε στήσει ο πρώτος..

ο συγχωρεμένος ο παππούς μου το΄λεγε καλά:
"πέρασε το κάρο και χώρησε την κοπριά στην μέση..." ... γιατί περί αυτού πρόκειται...

κουράδα χωρισμένη στα δύο..

τα ίδια ΣΚΑΤΑ, πάνε κι έρχονται 3 δεκαετίες τώρα...

(συγχώρεστε μου το ύφος, αλλά, για μερικά πράγματα δεν μπορείς παρά να μιλήσεις με τ' όνομά τους )

sonnambula

Ανώνυμος είπε...

Mια 4ετια να διναμε ακομη στον Μπουλη και θα τους βαπτιζαμε επισημα Επιθεωρητες.
Και οσο για πτυχια και λοιπα προσοντα...λεπτομερειες...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Παιδιά καλά τα γενικά για τα stage και την εκμετάλλευση τους από τους πολιτικάντιδες, αν αυτό γίνετε πράγματι και δεν είναι φήμες εκτός των Δ/ντων και των Προϊσταμένων που πρέπει να προσέχουν, θα πρέπει να προσέχουν και οι ίδιοι οι συνάδελφοι αλλά και οι υπάλληλοι stage, που βγαίνουν για ελέγχους.

irini είπε...

δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων stage είναι όμηροι της εκάστοτε εξουσίας και προφανώς δεν είναι δυνατόν να κάνουν ελέγχους για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας - που τους εξαιρεί και τους αφήνει στην ανασφάλεια.
είμαστε σίγουροι όμως ότι συμμετέχουν σε ελέγχους ή είναι απλά φήμες που ξεκίνησαν από μια απαράδεκτη πρόταση;

Ανώνυμος είπε...

Αργησατε να το παρετε χαμπαρι...

Αν οι εργοδοτες το παρουν χαμπαρι, θα περασουν καλα οι Διευθυντες...