2 Οκτ 2010

Άρχισαν τα όργανα !!!!!!!!!!!

Στο 1,6 δισ. ευρώ, που «φαγώθηκε» ήδη από τους δημοσίους υπαλλήλους (1,1 δισ. από μείωση μισθών και επιδομάτων το 2010, ενώ για το 2011 εξοικονομούν 400 εκατ. από κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καθώς και 100 εκατ. από ενοποιημένο σύστημα πληρωμών), αναμένεται να προστεθούν και οι «εξοικονομήσεις» από το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο φέρνει νέα περικοπή στα επιδόματα.

Την Πέμπτη που μας πέρασε η κυβέρνηση έδωσε στην ΑΔΕΔΥ τις θέσεις της για το ενιάιο μισθολόγιο. Ξεκίησαν λέει το διάλογο ..............


Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα να περικόψει τη μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο τομέα κατά 2,7 δισ. ευρώ ευρώ πράγμα που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη καθίζηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Η κοροϊδία του «διαλόγου» αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών καταθέτει στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στον οποίο έχουν υπολογιστεί όλες οι περικοπές που τάχα τώρα τίθενται στη διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα, στις θέσεις της κυβέρνησης, όπως παραδόθηκαν στην ΑΔΕΔΥ - αναφέρεται: «Στόχος αυτού του νέου συστήματος αμοιβών είναι:
Να συνδέεται με την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων.
Να ακολουθεί το σύστημα σταδιοδρομίας.
Να συνδέεται με τη σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων και την κατοχή θέσεων ευθύνης.
Να σχετίζεται με το παραγόμενο αποτέλεσμα.
Να συγκλίνει από άποψη δομής και τάσεων προς τα ευρωπαϊκά συστήματα αμοιβών.
Να λαμβάνει υπόψη τις γενικότερες συνθήκες εργασίας».

Οι προθέσεις της κυβέρνησης γίνονται, επίσης φανερές, και από τα ερωτήματα που η ίδια έθεσε προς συζήτηση στην ΑΔΕΔΥ, αν και η αξία τους είναι εντελώς ρητορική, αφού οι στόχοι του νέου μισθολογίου δίνουν από μόνοι τους τις απαντήσεις. Στο πλαίσιο διαλόγου που έθεσαν οι υπουργοί αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής ερωτήματα:

Η εφαρμογή ενός ενιαίου μισθολογίου θα προβλέπει μισθολογική «διαφοροποίηση ανάμεσα σε νεοεισερχόμενους και νυν υπαλλήλους; Ποια επιδόματα θα πρέπει να ενσωματωθούν στο βασικό μισθό; Ποια πρέπει να είναι η σχέση μεταξύ εισαγωγικής και καταληκτικής αμοιβής; Πρέπει να συνδέεται η αμοιβή με κριτήρια όπως θέση ευθύνης, ειδικότητα, επίπεδο και σχέση συναλλαγής και παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη; Ποια θα πρέπει να είναι η σχέση σύνδεσης αμοιβής και απόδοσης στο δημόσιο τομέα; Πρέπει να υπάρχει κλαδική διαφοροποίηση;».
Η ΑΔΕΔΥ  θα παρουσιάσει τις θέσεις της και για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010. 

Αναμένουμε !!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: