20 Οκτ 2010

Δημόσιο- ΔΕΚΟ: Ποια επιδόματα κινδυνεύουν

Πιο αναλυτικά, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο στον βασικό μισθό θα ενσωματωθούν όλα τα επιδόματα και κινδυνεύουν με «ψαλίδισμα» μεταξύ των άλλων:
  • το κίνητρο απόδοσης που επιβραβεύει την παραγωγικότητα, αλλά δίνεται σε όλους τους υπαλλήλους.
  • το ΔΙΒΕΕΤ των εφοριακών, το ΔΕΤΕ των τελωνειακών και το ΔΕΧΕ των υπαλλήλων του Γενικού Χημείου του κράτους, που ξεκίνησαν ως επιδόματα επιβράβευσης της αποδοτικότητας των υπαλλήλων και της ενασχόλησης πέραν του ωραρίου, αλλά πλέον τα λαμβάνουν όλοι χωρίς διάκριση.
  • το επίδομα που λαμβάνουν οι δικαστικοί για την ταχύτερη διεκπεραίωση υποθέσεων.
  • το επίδομα πληροφορικής καθώς σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων χρησιμοποιεί υπολογιστή.
Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα μειωθούν εκ νέου οι δαπάνες για υπερωρίες και εκτός έδρας.

Πηγή: Έθνος

Βέβαια για άλλη μια φορά, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε, μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη νέων, κοινωνικώς επαχθών μέτρων.  Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι απέχουμε χρονικά λίγο, ελάχιστο από τις δημοτικές εκλογές. Είναι το σύστημα γνωστό το παίζουν παράταση να πάμε να τους δόσουμε για μια ακόμα φορά την ψήφο μας και μετά να περάσουν ότι μέτρο θέλουν.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=16228354&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

Τελευταία στον πίνακα είναι η οικονομική παροχή που κόβεται!!! ενώ ακόμη δεν την έχουμε δει...Τι κάνουμε ως εργαζόμενοι που διασφαλίζουν τα ήδη "κομμένα" δικαιώματά τους; Τι κάνουν οι συνδικαλιστές μας; Εγρήγορση, γιατί γελάνε μαζί μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως η εικόνα και το σχόλιο μου θα έπρεπε να μπουν στην αρχική σελίδα, για να ενημερωθούν άμεσα οι ενιδαφερόμενοι. Μέσα στα σχόλια πιθανόν να μην πέσει στην αντίληψη ορισμένων. Ευχαριστώ.

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

σωστός θα μπει.... σε ποστ αν και τα νέα δεν είναι ευχάριστα .....γραψε και εσύ όμως ένα νικ ένα κάτι τις να κάνω αναφορά .... τι ανώνυμος θα γράψω; που θα το γράψω αλλά.........

akoufou είπε...

παρακαλω για το θεμε ας επικοινωνησει καποιος απο τους συντακτες του blog μαζι μου στο εμεηλ μου. ευχαριστω.