19 Φεβ 2013

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ



Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία. 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.

Πιστεύουμε ότι μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η Κυβέρνηση να ακολουθήσει και στην πολιτική που επιβάλλει  είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική.
Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωράμε σε νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 και καλούμε όλους στη στήριξη αυτού του αγώνα, διεκδικώντας:

  • Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
  • Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
  • Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.
  • Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.  Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι  προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.
  • Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.
  • Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
  • Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων - Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
  • Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.
  • Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία  - Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.  
  • Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: