4 Φεβ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για άλλη μια φορά οι ενέργειες και οι αγώνες του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας μας δικαιώθηκαν. Mε υπομονή, επιμονή και συνεχή δράση σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα (Υπουργείο μας, Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης) ο Σύλλογός μας κατάφερε και έλυσε το πρόβλημα της μετάβασης μας στους χώρους εργασίας για την διενέργεια ελέγχων με την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία υλοποιείται η νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Απριλίου.

Όπως και στο παρελθόν, ο σύλλογός μας ήταν αυτός που είχε επιλύσει τα προβλήματα του χώρου μας(θεσμικά και οικονομικά) συμβάλλοντας ουσιωδώς στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας έτσι και σήμερα σ’ αυτή την δύσκολή συγκυρία με τόλμη και αποφασιστικότητα κατάφερε αυτό που σε κάποιους φάνταζε απίθανο και ακατόρθωτο διαψεύδοντας παταγωδώς τις Κασσάνδρες εντός και εκτός των τειχών.

 

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι εξακολουθούμε να διεκδικούμε αγωνιστικά, με σχεδιασμό, θέσεις, στόχους και προτάσεις τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις για την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντας και της καθημερινότητάς μας, την εξάλειψη των περιορισμών στο παραγόμενο έργο μας και την δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας.

 

Τέλος τονίζουμε την θετική συμβολή όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας, καθώς και των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού και Οικονομικού, στη επίλυση του παραπάνω αναφερομένου θέματος και δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι  στόχος όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου μας (Κεντρικών Υπηρεσιών και επιθεωρήσεων εργασίας), είναι η αναβάθμιση του  συστήματος προστασίας, προάσπισης και προαγωγής των εργασιακών σχέσεων για να εκπληρώνουμε την αποστολή μας, να προασπίζουμε ποιοτικά, αποτελεσματικά και αποδοτικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και να επιβάλουμε την νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κοινωνία μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κυκλοφορεί μια φήμη,δεν ξέρω αν αληθεύει.Ότι στέλεχος μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, της(κάτα τα άλλα "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ" και "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ" κλπ.)ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ,αποσπάστηκε σε γραφείο βουλευτή του νεοπασοκικού ΣΥΡΙΖΑ???"(απο χτεσινό σχόλιο που δεν απάντησε η ΑΠ).
Ανένταχτοι"συνάδελφοι της ΑΠ-ΑΣΥ αν ισχύει κάτι τέτοιο να μας δείξετε κι εμάς τον τρόπο να αποσπαστούμε.Ίσως στο γραφείο του σκληρού "αντιμνημονιακού" Βουδούρη που επέλεξε με "δημοκρατικές" διαδικασίες ως υποψήφιο στην Πελοπόννησο ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΕΙΤΕ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΤΕ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113213932 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ.
"Καταργούνται εντός του Μαρτίου τα πολλαπλά (έως και... 3) πρόστιμα που μπορούν να επιβάλουν, με βάση τα ισχύοντα, στις επιχειρήσεις οι επιθεωρητές εργασίας και, απολογιστικά, το ΙΚΑ για κάθε αδήλωτο - ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Τη διατήρηση του ενός προστίμου για τη συγκεκριμένη παράβαση (των 10.550 ευρώ για κάθε αδήλωτο ηλικίας άνω των 25 ετών και των 9.197 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών, όπως ισχύουν από το Σεπτέμβριο του '13) και την ταυτόχρονη κατάργηση του «πορτοκαλί βιβλίου» στις επιχειρήσεις -αφού τα σχετικά στοιχεία δηλώνονται, πλέον, ηλεκτρονικά στην «Εργάνη»- προαναγγέλλει στην «Η» ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Τα πρόστιμα, τα οποία θα καταργηθούν με ειδική ρύθμιση στο νομοσχέδιο το οποίο προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, είναι:

Εγγραφα
Τα επιπλέον 10.550 ευρώ και 9.197 ευρώ που επιβάλλονται στον εργοδότη για τη μη δήλωση (ακόμη και από αμέλεια) στην Ανακεφαλαιωτική Περιοδική Δήλωση του ΙΚΑ εργαζομένου, ο οποίος έχει κανονικά δηλωθεί στην «Εργάνη» και αποδεικνύεται από πλήθος εγγράφων (πρόσληψη, πίνακας προσωπικού, καταβολή εισφορών κ.λπ.) και Τα 500 ευρώ για κάθε μη αναγραφόμενο στο «πορτοκαλί βιβλίο» απασχολουμένου με δεδομένη την υποχρέωση δήλωσης, πριν από την ανάληψη εργασίας, ηλεκτρονικά στην «Εργάνη», κάθε νεοπροσλαμβανόμενου. Για τις αλλαγές ωραρίων θα εξακολουθήσει, ωστόσο, να ισχύει η νέα υποχρέωση τήρησης του «Ειδικού Βιβλίου τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών» (δεν χρειάζεται θεώρηση από το ΣΕΠΕ) όπου θα πρέπει να δηλώνεται κάθε αλλαγή πριν από την έναρξη πραγματοποίησής της, έτσι ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος και να μη νομιμοποιούνται οι τροποποιήσεις εκ των υστέρων (συνήθως ύστερα από έλεγχο της επιχείρησης).".
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΕ Ή ΟΧΙ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ, ΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΕΛΑ, ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΝΣΚΥΨΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν πανηγυρίζουν για τα έξοδα κινησης...αυτα θα τα ζητησουν μετα και οι ΙΚΑτζηδες...οι εφοριακοι...κλπ κλπ και στο τελος θα καταργηθουν. Ευτυχως για τα νέα υπηρεσιακά απο ότι μαθαίνω βρίσκονται στο σταδιο της συγκέντρωσης των ανταλλακτικών για να οδηγηθούν επιτέλους στην συναρμολόγηση...