30 Ιουν 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 26.06.2014 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ



      ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την πλήρη διαφωνία μας με τις αυθαίρετες και αντισυνταγματικές διαδικασίες του νέου πλαισίου αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου που ορίζει ο Ν.4250/2014, που μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία  ενός μόνιμου μηχανισμού χειραγώγησης, υποταγής και τρομοκράτησης του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και τη δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων, εις βάρος της συλλογικής προσπάθειας, του δημοσίου συμφέροντος, της ποιότητας, αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών.
            ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές διαρκούς στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων, που αντιμετωπίζουν συνειδητά τη δημόσια διοίκηση ως λάφυρο εξουσίας, που επιδίδονται σ’ ένα αγώνα δρόμου διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, απαξίωσης των εργαζομένων του και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κοινωνικά αδύναμους πολίτες.  Απώτερος σκοπός τους  και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η εκχώρηση δημόσιας εξουσίας και υπηρεσιών στους ιδιώτες και η ικανοποίηση των επιδιώξεων των εγχώριων και ξένων οικονομικών παραγόντων που διεκδικούν το έργο του Δημοσίου.
 Η υποχρεωτική, αυθαίρετη και εκ των προτέρων καθορισμένη ποσόστωση (25% άριστοι, 60% μέτριοι, 15% ανεπαρκείς), στις αξιολογήσεις των υπαλλήλων, ο παράλογος χαρακτηρισμός κάποιων από εμάς ως ανεπαρκείς με τη συνυπογραφή «εγγράφου βελτίωσης της απόδοσης» και η χρησιμοποίηση των Προϊσταμένων  για να αξιολογήσουν με προκατασκευασμένο τρόπο και διαδικασίες τους συναδέλφους τους, αποτελούν τα κυριότερα εργαλεία των Κυβερνώντων προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους, να εκθρέψουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και να εμπεδώσουν έντονα τα στοιχεία της εξάρτησης, κομματικοποίησης και αναξιοκρατίας στη δημόσια λειτουργία.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στη συνολική επίθεση που δέχεται ο δημόσιος τομέας με τις διαθεσιμότητες, την απόπειρα διχασμού μας με μισθολόγια διαφορετικών ταχυτήτων, την εκχώρηση σε ιδιώτες βασικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, την μετάλλαξη του πειθαρχικού δικαίου σε όργανο τρομοκράτησης και απολύσεων αντικαθιστώντας το τεκμήριο της αθωότητας με «το τεκμήριο της ενοχής», τη μετατροπή δημόσιων αγαθών σε εμπόρευμα.

            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση από την Πολιτεία των διατάξεων του Κεφαλαίου Γ΄ του Ν.4250/2014.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μαζικά, δυναμικά και ενεργά στο απεργιακό μέτρο της αποχής διαρκείας από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία της αξιολόγησης, που κηρύχτηκε από την ΑΔΕΔΥ και γνωστοποιήθηκε εξωδίκως την 13.05.2014 προς το Ελληνικό Δημόσιο και όλα τα Υπουργεία, για να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντισυνταγματικές διαδικασίες του νόμου για  την «δήθεν» αξιολόγηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους, όσοι εμπλέκονται στην εφαρμογή του νόμου λόγω της θέσεώς τους στη διοικητική ιεραρχία, να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία και να συμμετέχουν στο απεργιακό μέτρο.  Κανείς δεν πρέπει να συνεργήσει με την υπογραφή και τη συμμετοχή του στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοί μας. Κανείς δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή του σε μια προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία. Όσοι πράξουν αντίθετα από το κοινό μας συμφέρον, θα νομιμοποιήσουν με την υποταγή τους, τις απαιτήσεις της κυβέρνησης.
 ΚΑΛΟΥΜΕ όλους όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.  Μπλοκάρουμε τη διαδικασία με όλα τα μέσα. Για αυτό το σκοπό, εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να προχωρήσει στις κατάλληλες  πρακτικές ενέργειες (συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς, απεργιακές κινητοποιήσεις).   Η νομιμοποίηση της αντίδρασής μας εξαρτάται από τη μαζική συμμετοχή μας.
            ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μια αξιολόγηση με στόχο τη δημόσια ωφέλεια, για μια Δημόσια Διοίκηση στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών.  Για την πάταξη της διαφθοράς και της κατάχρησης της δημόσιας εξουσίας.  Για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΘΕΝΑΡΑ στο αυταρχικό σύστημα της συγκριτικής αξιολόγησης με προκαθορισμένα ποσοστά, που οδηγεί στον ατομισμό, στην κατάλυση της συλλογικής προσπάθειας, στη χειραγώγηση, στην τρομοκράτηση και πλήρη υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων, στην εγκαθίδρυση ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Αρνούμαστε αυτήν την προσχηματική αξιολόγηση της κυβέρνησης που αποσκοπεί στην μισθολογική καθήλωση και τις  απολύσεις, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την εμπορευματοποίηση των δημοσίων Υπηρεσιών. Αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε μαζικά και συντονισμένα με το υπόλοιπο Δημόσιο  και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ να συνεχίσουν τον αγώνα με με οποιοδήποτε τρόπο με αρχή  από την επόμενη εβδομάδα και  μέχρι να ακυρωθεί ο Νόμος 4250/2014.



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: