23 Ιουν 2014



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια  των ενεργειών του Συλλόγου μας  για την ακύρωση των διαδικασιών της προσχηματικής αξιολόγησης το Διοικητικό Συμβούλιο κάλεσε τους   διευθυντές- μέλη του την Πέμπτη 19/06/2014  προκειμένου να συζητήσει μαζί τους  και να ακούσει τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση αυτού του μέτρου που εμείς πιστεύουμε ότι οδηγεί σε νέο κύμα των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, στην διάλυση του Δημόσιου Τομέα   και στον ατομικό μισθό.   Βεβαίως στην Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν οι τρόποι αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης καθώς και η αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων μας στο απεργιακό μέτρο που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με κοινό τόπο όλων την τεράστια ευθύνη που υπάρχει απέναντι στους υπαλλήλους. Βασικό ζητούμενο να   γίνει κάθε αναγκαία προσπάθεια ώστε να μην συνεργήσει κανείς στο να  τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοί μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η αυθαιρεσία στον καθορισμό των ποσοστών και στον τρόπο που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων και Τμημάτων,  αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας από το Δημόσιο και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των υπαλλήλων. Η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση», να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον, δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης» αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει την επιτυχία του στόχου της.

Είναι στο χέρι μας να παλέψουμε για να αποτρέψουμε αυτά τους τα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: