7 Ιουλ 2014

24ωρη απεργία Τετάρτη 9 Ιουλίου



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

 
            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

            Κυβέρνηση και τρόικα, συνεχίζουν ακατάπαυστα την καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο πολιτική τους, μεθοδεύοντας προκλητικά την εκχώρηση δημόσιας εξουσίας στους ιδιώτες και εξαπολύοντας διαρκή επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους, στα δημόσια αγαθά, στη δημόσια περιουσία και στο κοινωνικό κράτος.
Αντιμετωπίζοντας συνειδητά τη δημόσια διοίκηση ως λάφυρο εξουσίας,  επιδίδονται σ’ ένα αγώνα δρόμου διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, απαξίωσης των εργαζομένων του και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κοινωνικά αδύναμους πολίτες.
               Έπειτα από το Ν. 4250/2014 με τον οποίο μέσα από αυθαίρετες και αντισυνταγματικές διαδικασίες για μια δήθεν αξιολόγηση, καθιερώνεται ουσιαστικά ένας μόνιμος μηχανισμός χειραγώγησης, υποταγής και τρομοκράτησης του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος, με το νέο σχέδιο νόμου επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο,  η κυβέρνηση προετοιμάζει τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό της Δημόσιας Διοίκησης, δια του ελέγχου της διοικητικής ιεραρχίας και της εδραίωσης των πελατειακών σχέσεων, ενώ παράλληλα διαφημίζει επιδεικτικά το σχεδιασμό νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που θα μειώνει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές της πλειονότητας των δημοσίων υπαλλήλων και θα συνδέει το μισθό με την προσχηματική  «αξιολόγηση» και την ευνοιοκρατία.  
                


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το σύνολο πλέον των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που βιώνουμε καθημερινά τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων, αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη πολιτική που υπαγορεύεται από την Τρόικα, τα κέντρα εξουσίας και το παρασιτικό κεφάλαιο, δεν θα σταματήσει αν δεν ξεσηκωθούμε και δεν την ανατρέψουμε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, χαιρετίζοντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων του χώρου μας (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σύλλογος Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων), και εκφράζοντας τη βούληση και αποφασιστικότητα της συντριπτικής έως καθολικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου μας:
1. Να συμμετέχουν, από όποια θέση και αν υπηρετούν, μαζικά, δυναμικά και ενεργά στο απεργιακό μέτρο της αποχής διαρκείας από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία της αξιολόγησης και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.

2. Να συμπληρώσουν το έντυπο – φόρμα που έχει αποσταλεί από τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και αφορά τη δήλωση συμμετοχής στο απεργιακό μέτρο. Τα έντυπα αυτά θα συγκεντρωθούν στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

3. Τα φύλλα αξιολόγησης να παραδοθούν και αυτά ασυμπλήρωτα και ανυπόγραφα στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

4. Να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, την Τετάρτη  9 Ιουλίου 2014, στα Συλλαλητήρια και στην Κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11.00΄.




Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, ευρισκόμενο σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, νέα κοινή συνεδρίαση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, παρουσία του Νομικού Συμβούλου, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων άσκησης ένδικων μέσων για την ακύρωση της διαδικασίας της «αξιολόγησης» του Ν. 4250/2014.

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: