20 Οκτ 2014

Συνάντηση με ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ



Την Πέμπτη  στις 16-10-14 έγινε συνάντηση του ΔΣ τηςομοσπονδίας  Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ μετά από σχετικό μας αίτημα. Κεντρικό θέμα της συνάντησης η κατανομή των υπαλλήλων σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα …. Πδ 113/14.
Η συζήτηση χωρίστηκε σε 2 μέρη το ένα αφορούσε τις αλλαγές που επιφέρει το νέο οργανόγραμμα στο ΣΕΠΕ και το άλλο στα χρόνια και άλυτα προβλήματα του  (σαν ασθενής ένα πράγμα).

 Μερος 1ο
 Όπως όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε το νέο οργανόγραμμα καθορίζει το σύνολο των υπαλλήλων και τις οργανικές  μονάδες   (πόσες , που και με τι αρμοδιότητες χωρικές αλλά και λοιπές  ) τα λοιπά,  πόσοι υπάλληλοι  τοποθετούνται στην κάθε οργανικοί μονάδα, ποιοι θα είναι αυτοί, καθώς και ποιος θα προΐσταται αυτών θα καθοριστεί από ΥΑ που θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως τις 29-10-14 .   Ο χρόνος λίγος και οι εκπλήξεις ίσως πολλές . Σ αυτό ακριβώς το θέμα κλίθηκε και ο ειδικός να μας ενημερώσει.  Σύντομα και λυτά  μεταφέρω, προσοχή μεταφέρω απλώς,  το τι ειπώθηκε.
Μας είπε στη συνάντηση αυτή ο Κος Πανταζής  ότι το οργανόγραμμα το βρήκε έτοιμο όταν ανέλαβε, μόνο το κομμάτι που αφορούσε στις  αρμοδιοτήτες του ΣΕΠΕ είχε τη δυνατότητα να αλλάξει. Ότι όσον αφορά το προσωπικό και όσο περνά από το χέρι του (υπογράφει ο υπουργός και περνά και  από Διοικητικής Μεταρρύθμισης
1. οι υπάλληλοι:
 α) που υπηρετούν σε τμήματα που καταργούνται – συγχωνεύονται θα ερωτηθούν για το που επιθυμούν να πάνε
β) που υπηρετούν  σε τμήματα που παραμένουν θα μείνουν στα ίδια τμήματα και
2. οι Δ/ντες – προϊστάμενοι-  θα προκριθούν οι τοποθετήσεις των κριμένων για την κάλυψη των θέσεων και εφόσον δεχτούν την τοποθέτηση θα παραμείνουν Δ/ντες -προϊστάμενοι  στη συνέχεια  θα τοποθετηθούν οι αναπληρωτές.  
Στην ερώτησή μας για το αν φτάνει ο χρόνος για να γίνουν όλα αυτά + να κλείσουν  τμήματα να μεταφερθούν αρχεία μαζί με αρμοδιότητες κλπ μας απάντησε ότι ναι….. την 1 του Νοέμβρη θα είναι όλα έτοιμα.
Μέρος 2ο
Το 2ο μέρος  μιλήσαμε  για τις πάγιες και διαρκείς ελλείψεις του ΣΕΠΕ .  Τόσες και τόσες φορές που τα έχω πει θα βαριόμουν και να τα ξαναπώ αν  δεν ίσχυαν 2 πράγματα 1ον τα αντιμετωπίζω καθημερινά και 2ον  δεν μπορείς να πεις συνήθισα  τις ελλείψεις γιατί τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα . Οι ελλείψεις μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις από τη δουλειά μας επίσης μεγαλώνουν …….. Δεν θα κακολογήσω όποιον συνάδελφο δεν έχει ούτε καν διάθεση να τα διαβάσει….. είναι κατανοητό ειδικά για  αυτούς που αυτό το οργανόγραμμα ανατρέπει τη ζωή τους  καθώς από την 1η του ερχόμενου  μήνα θα πρέπει να μετακομίσουν μακριά από την οικογένεια τους.
Για να συνεχίσουμε,  θέσαμε (κυρίως οι επιθεωρητές εγώ  η Παπαδημητρίου Σταυρούλα και ο Αντρέας Μίχος ) τα ζητήματα:  ότι δεν έχουμε για να  κάνουμε τη δουλειά μας υποδομές (εξοπλισμό , νομική κάλυψη κλπ),  προσωπικό και κίνητρα (προσωπική ασφάλεια οικονομικέ απολαβές) και ότι το κύριο εργαλείο του ο επιθεωρητής το φέρνει από το σπίτι του και είναι το φιλότιμο του.  Πόσο όμως να κρατήσει και αυτό το έρμο το φιλότιμο; Θα στερέψει κ αυτό. Μιλήσαμε για της τραγικές συνέπειες των τροχονομικών προστίμων στη δουλειά μας και για τη μετατροπή του Σώματος σε φορομπηχτικό μηχανισμό  για την έλλειψη νομικής κάλυψης κλπ κλπ κλπ ……. Ρωτήσαμε για τις αλλαγές στο ΣΕΠΕ ΟΠΣ και μειώσεις οι υπάλληλοι στο ύψος των προστίμων.  Οι απαντήσεις:  ναι υπάρχουν ομάδες εργασίες για επικαιροποιήση της ΥΑ  και μείωσης του ύψους των προστίμων αλλά όχι των τροχονομικών προστίμων όταν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο θα ενημερωθούμε και θα καταθέσουμε τις απόψεις μας  όσον αφορά το κείμενο της ΥΑ, και ναι υπάρχουν ομάδες εργασίας για την απλοποίηση των διαδικασιών και την εγκατάσταση του ΟΠΣ …….. Βεβαίως βεβαίως θα κάνει ότι μπορεί  και για τα ζητήματα του 2ου μέρους αλλά αυτό που επείγει τώρα και απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του είναι οι κατανομές του προσωπικού.
Αυτά με συντομία καθώς η συνάντηση διήρκεσε περί τις 2 ώρες. Τώρα μένει να δούμε τις κατανομές……….

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To 10χιλιαρο ειναι πολύ μεγάλο για ανασφάλιστη? Αλλάζουμε θεσεις για να δούμε τι γνώμη θαχετε για τη μαύρη εργασία και όταν δουλεύετε μαύρα?

Ανώνυμος είπε...

Προβοκάτορα των 8:38 πρόσεχε καρφώνεσαι …. Το ποστ δεν γράφει πουθενά αυτά που λες ότι κάποιος βρίσκει πολύ μεγάλο κάτι , και πολύ περισσότερο δεν αναφέρει ποσά (10.000) και παραβάσεις (αδήλωτη) ……. Και να σου πω και κατι τώρα που το ξανασκέφτομαι ναι την δέχομαι την αλλαγή θέσης μ εσένα συγκεκριμένα ….. όμως

Ανώνυμος είπε...

οι τοποθετησεις εχουν αρχισει σημερα και γινονται χωρις να ερωτηθούν οι υπαλληλοι αλλα πως βολευει τους προισταμενους και ολα αυτα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Έγιναν οι τοποθετήσεις; που μπορουμε να τις δούμε; δεν μας ενημέρωσε κανένας.