15 Φεβ 2017

Ούτε η πίτα όλοκληρη ούτε ο σκύλος χορτάτος



Την Παρασκευή 10-02-2017, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας μαζί με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓΚΑ, πραγματοποίησαν από κοινού την ετήσια εκδήλωσης «κοπής της βασιλόπιτας» του Υπουργείου.


Στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον 4ο όροφο της Σταδίου 29, παραβρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου (Εργασία – Κοινωνική Ασφάλιση – Πρόνοια) όσο και των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στην Αττική. Επίσης, το «παρών» έδωσε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η Υπουργός Εργασίας, κα Αχτσιόγλου, η οποία έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό, οι Αναπληρώτριες Υπουργοί κ.κ. Φωτίου και Αντωνοπούλου, και ο Γεν. Γραμματέας Εργασίας κ. Νεφελούδης. 



Η Πρόεδρος του Συλλόγου, εκπροσωπώντας τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας, επέλεξε να εκφωνήσει μια μεγάλη σε έκταση ομιλία γενικώς…ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αναφερόμενη μόνο εν μέρει στα ζητήματα του Υπουργείου μας και χωρίς να καταθέσει με σαφήνεια τα αιτήματά και το διεκδικητικό μας πλαίσιο, όπως έχει διαμορφωθεί στα συλλογικά μας Όργανα (ΔΣ Συλλόγου, Ομοσπονδίας, Έκτακτο Συνέδριο ΟΣΥΠΕ).


Επισημαίνουμε ότι τα μέλη της ΑΡΣΥ στο ΔΣ είχαν ζητήσει να συμμετέχουν με προτάσεις τους στη σύνταξη της ομιλίας της Προέδρου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσωπικό ή παραταξιακό κείμενο, αλλά κείμενο που πρέπει να εκφράζει το σύνολο του ΔΣ και κατ’ επέκταση των μελών του Συλλόγου. Τουναντίον, χωρίς καμία ενημέρωση και συμμετοχή, ακούσαμε την εκφώνηση ενός απλουστευτικά καταγγελτικού λόγου, όπου επικράτησε μόνο η «γκρίνια» και η «μικροπολιτική» και στον οποίο, εντέλει, δεν ακούστηκαν καθόλου τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.


Σε διαφορετικό ύφος και τόνο ήταν η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΓΓΚΑ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες της πρώτης ομιλίας πρότεινε ευθέως…την κατάργηση από το εθιμικό της πίτας της παρουσίασης του διεκδικητικού πλαισίου των υπαλλήλων και την πραγματοποίηση μιας καθαρά εορταστικής εκδήλωσης.

Η ΑΡΣΥ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Τα συλλογικά αιτήματα και οι συλλογικές διεκδικήσεις πρέπει να προβάλλονται, να κοινοποιούνται και να επικοινωνούνται με την πολιτική ηγεσία και την κοινή γνώμη, με επιχειρήματα και προτάσεις. Αυτή είναι η σωστή και αποτελεσματική διεκδικητική στάση. Στην ετήσια εκδήλωση της πίτας υπάρχει ο «χώρος», ο «χρόνος» και η «δυνατότητα» να ακουστούν οι συλλογικές διεκδικήσεις, όπως αυτές έχουν προκύψει κατόπιν των απαραίτητων διεργασιών και του απαιτούμενου διαλόγου στο πλαίσιο των συλλογικών οργάνων.

Στην εκδήλωση με μεγάλη χαρά και συγκίνηση όλων, βραβεύτηκε η συνάδελφος κ. Στάλα Κοτσιρέα για τις επιτυχίες της με την Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών (κατάκτηση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ). Επίσης βραβεύτηκαν τα παιδιά όλων των συναδέλφων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Η ΑΡΣΥ εύχεται σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά. Με τη δράση και τη στάση μας θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: