13 Ιουλ 2017

Εμείς το αίμα , αυτοί τα κέρδη !!!

Τραγικός ο εως σήμερα απολογισμός αυτής της εβδομάδας για την εργατική τάξη… Στο βωμό του κέρδους σφάζονται, όχι παλικάρια, αλλά εργασιακά δικαιώματα. Δικαιώματα ακόμα και βασικά όπως αυτά που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια   των εργαζομένων …. Ο τραγικός απολογισμός:

Δύο ξεχωριστά εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν την Τρίτη 11-07-2017 στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στην Ελευσίνα.
Στην άσφαλτο, εν ώρα εργασίας, άφησε την τελευταία του πνοή 23χρονος εργαζόμενος σε κατάστημα καφέ στο Γαλάτσι τη Δευτέρα 10-07-2017.
Η αυτοκτονία μιας 42χρονης γυναίκας από τα Γιαννιτσά που εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη. Το γεγονός ότι ήταν απλήρωτη, όπως και άλλοι 1400 εργαζόμενοι,  επί δεκαπέντε μήνες συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της.
Και όλα αυτά τη στιγμή που για κατά το Άρειο Πάγο η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του μισθωτού, έστω και μακροχρόνια, δεν αρκεί από μόνη της να θεμελιώσει την έννοια της βλαπτικής μεταβολής των όρων της σύμβασης εργασίας του.
Άδικος ο καταμερισμός  του κόστους ….. και μόνο με αγώνα και οργανωμένη δουλειά στα σωματεία θα  ανατραπεί η αδικία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: