9 Ιουν 2018

Η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Νάσος ΗλιόπουλοΦράουλες με αποκαΐδια

Τα μεγάλα ΜΜΕ της αλληλεγγύης και της ενημέρωσης σπεύδουν κάθε φορά να αναδείξουν την οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη ένταση που δημιουργείται μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας των νησιών. Κάποιες φορές παρόμοια επεισόδια κατέληξαν και σε μικρής έκτασης πυρκαγιές που κατέστρεψαν οικίσκους.
Χθες το πρωί για άγνωστο λόγο καταστράφηκε ολοσχερώς ένας καταυλισμός των «αόρατων» εργατών γης στη Μανωλάδα. Των
«αόρατων» μεταναστών που χύνουν αίμα και ιδρώτα στα χωράφια κατοικώντας σε πλαστικές σκηνές φτιαγμένες με καλάμια περιμένοντας το πενιχρό μεροκάματα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Μετά την πυρκαγιά κι αφού έγινε σαφές ότι επρόκειτο για ατύχημα το θέμα για τα ΜΜΕ τελείωσε!
Οι 400 εργάτες που απέμειναν σοκαρισμένοι να κοιτάζουν τα κατεστραμμένα λιγοστά υπάρχοντά τους τα έγγραφά τους και τα χρήματά τους ανάμεσα στα αποκαΐδιαδεν πουλούσε άλλο. Ούτε ένας τραυματισμός ούτε μια σύγκρουση, τίποτα! Ολα ειρηνικά και μαύρα.
Οι ιδιοκτήτες μπορεί αυτή τη φορά να μην έσπευσαν με τις καραμπίνες αλλά οι ίδιοι όπως και οι εκλεκτοί αιρετοί  αιρετούς της περιοχής έστριψαν το κεφάλι και συνέχισαν τις καθημερινές ασχολίες τους. 
Η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Νάσος Ηλιόπουλος λίγες ώρες μετά βρέθηκαν σιωπηλά χωρίς τα "κανάλια"  κοντά στους εργάτες γης, συμμετείχαν σε σύσκεψη με αρμόδιους και ανακοίνωσαν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης, ενώ έσπευσαν επίσης να βοηθήσουν και εθελοντές από την αλληλεγγύη για όλους.
Όσο για τις φράουλες μπορεί να μην βάφτηκαν αυτή τη φορά με αίμα αλλά σίγουρα θα μυρίζουν λίγο καμένο έτσι μήπως και θυμίσουν έστω και λίγο ότι η μόνη περίπτωση που οι αόρατοι αποκτούν υπόσταση, η μόνη φορά που μπορεί να τους αντιληφθούμε, είναι όταν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν να τους αντιμετωπίζουμε σαν ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: