2 Ιουν 2018

«Ξεπερασμένο» για τον Μητσοτάκη το οχτάωρο και ευελιξία στην αγορά εργασίας γ αυτόν είναι ευκαιρία

Ξεπερασμένο χαρακτήρισε το «δυτικό» ωράριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Digital Economy Forum 2018 τη Δευτέρα, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). 
«Το κλασικό “δυτικό” ωράριο “9 με 5” στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο ίδιος μάλιστα ενθάρρυνε την ευελιξία στην αγορά εργασίας και την προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης τα οποία μπορούν να ιδωθούν «ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».
 
«Η προώθηση πιο ευέλικτων και εξειδικευμένων μορφών απασχόλησης θα επιτρέψει την προσέλκυση ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας. Όλα τα παραπάνω, πάντα με τρόπο που θα επιτρέπει στους εργοδότες να οργανώσουν αποτελεσματικά την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αλλά και που θα διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: