4 Ιουλ 2018

Την απόσυρση της διάταξης για τις εργολαβίες ζητούν οι εργοδότες!

Κοινή επιστολή έστειλαν σήμερα στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ, ζητώντας την απόσυρση της διάταξης που ρυθμίζει τα θέματα των εργολαβιών και υπεργολαβιών, διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείο Εργασίας που κατατέθηκε στις 26 Ιουνίου στη Βουλή.

Οι εργοδοτικοί φορείς στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι οι διατάξεις αντί να προσδιορίζουν ρητά και αυστηρά το πεδίο εφαρμογής τους, παραπέμπουν σε κάθε μορφής συμβάσεις έργου, άρα σχεδόν σε κάθε μορφή συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων.
Και υπογραμμίζουν ότι «αυτό δημιουργεί πολλά και ποικίλα προβλήματα στις επιχειρήσεις, καθώς στρεβλώνει σε μεγάλο βαθμό το επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο όχι μόνο δεν μετατρέπεται σε φιλικό για τις επενδύσεις, αλλά επιβαρύνεται επιπλέον με πρόσθετα κόστη. Σε καμία περίπτωση, μάλιστα, δεν διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία τής αγοράς εργασίας, ούτε βελτιώνει το επίπεδο προστασίας των εργαζομένων».
Οι εργοδότες, τέλος, ζητούν και τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας «για εποικοδομητική συνεργασία και ειλικρινή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους πριν την εκ νέου κατάθεση μίας λειτουργικής διάταξης, η οποία αφενός προστατεύει εν τοις πράγμασι τον εργαζόμενο από παραβατικές συμπεριφορές, αφετέρου δεν επιβαρύνει ανώφελα τον εργοδότη με πρόσθετα διοικητικά και μισθολογικά βάρη».
Πηγή:asfalistiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: