21 Ιουν 2019

Προκλητική η στάση του κ. Τρομπούκη

Σύμφωνα μ όσα διαβάζουμε ο επιχειρηματίας στην Χίο που πέταξε αντικείμενο κατά του συναδέλφου αλλά και τον εξυβρισε χυδαία δηλώνει "αθώος" .
Διαβάζουμε λοιπόν ότι:
Με σωματική και λεκτική βία αντέδρασε ο πολιτευτής της Ν.Δ., Κώστας Τρομπούκης, ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου στη Χίο, όταν ο προϊστάμενος του ΣΕΠΕ στο νησί κατά τη διάεκεια ελέγχου εντόπισε αδήλωτη εργαζόμενη καθαρίστρια. Εν τέλει το πρόστιμο των 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στον «γαλάζιο» γιατρό, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές.
Με την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ για αδήλωτη εργασία ολοκληρώθηκε ο επεισοδιακός έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο διαγνωστικό κέντρο ιδιοκτησίας του ιατρού πολιτευτή της Ν.Δ., Κώστα Τρομπούκη.
Ο επιθεωρητής του ΣΕΠΕ στη Χίο, Δημήτρης Φραγκομίχαλος, γνωστός στον τόπο για την πραότητα του χαρακτήρα του και το κλίμα συνεννόησης που προσπαθεί να επιβάλει σε εργατικές διαφορές που προκύπτουν, απέστειλε σήμερα το δελτίο ελέγχου που εκκρεμούσε από την Παρασκευή, όταν ο ίδιος υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την ελεγχόμενη επιχείρηση εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς του κ. Τρομπούκη.
Ο τελευταίος φέρεται να απείλησε λεκτικά τον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ Χίου και του πέταξε ελαφρύ αντικείμενο.
Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου, όταν ο κ. Φραγκομίχαλος αντιλήφθηκε την παρουσία μιας καθαρίστριας στον χώρο της επιχείρησης, της οποίας το όνομα απουσίαζε από τον πίνακα εργαζομένων που είναι υποχρεωμένη να αναρτά στον χώρο της η κάθε εταιρεία. «Σε κάθε τέτοια περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να βεβαιώσουμε την παράβαση.
Ο κ. Τρομπούκης, αφού έδιωξε την εργαζόμενη από τον χώρο, στη συνέχεια μου επιτέθηκε λεκτικά και, αφού είδε ότι επέμεινα στη διαδικασία, μου πέταξε ένα πλαστικό αντικείμενο που βρήκε χτυπώντας με στο χέρι» περιγράφει ο κ. Δ. Φραγκομίχαλος.
Ο ίδιος, στη συνέχεια, έχοντας υπόψη και σχετική εγκύκλιο της υπηρεσίας για τους τρόπους αντίδρασης σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, προτίμησε να αποχωρήσει, καταγγέλλοντας τα γεγονότα στο ΣΕΠΕ αλλά και προσωπικά στον γραμματέα της Υπηρεσίας, Πάνο Κορφιάτη.
«Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλάι των επιθεωρητών εργασίας όταν διακυβεύεται η αξιοπρέπειά τους και η ίδια η δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών να κάνουν τη δουλειά τους. Η δράση του ΣΕΠΕ όλο αυτό το διάστημα έχει φέρει αποτελέσματα και έχει σπάσει την αντίληψη ότι υπάρχουν εργασιακοί χώροι-άβατα.
»Δυστυχώς, ακόμα και απέναντι σε ένα τέτοιο περιστατικό, η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει διά της σιωπής της όχι μόνο να συνεχίζει να κλείνει το μάτι σε όσους ενόχλησε η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και να αποδέχεται την πιο ακραία έκφραση της λογικής ότι στην αγορά εργασίας πρέπει να επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας, δίνοντας έτσι και την πολιτική διάσταση του θέματος, μιας και ο κ. Τρομπούκης εμφανιζόταν τους τελευταίους μήνες ως ένας από τους πιθανούς υποψήφιους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί.
Το σενάριο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε αφού μόλις χθες έγινε γνωστό ότι το όνομα του Κώστα Τρομπούκη δεν θα είναι ανάμεσα στα τέσσερα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αφού για τις δύο θέσεις ανδρών επιλέχθηκαν ο νυν βουλευτής Νότης Μηταράκης και ο Σταύρος Μιχαηλίδης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τρομπούκης, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος, έσπευσε να χαρακτηρίσει «ψευδή» τα γεγονότα, αποδίδοντάς τα σε πολιτικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγέλλει «προπαγάνδα»

«Η απόγνωση ενόψει της κατάρρευσης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην πιο χυδαία προπαγάνδα και την παραγωγή με ταχύτατους πλέον ρυθμούς ψευδών ειδήσεων και γεγονότων. Τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια στημένη υπόθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Και αυτό διότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δεν υπήρχε ούτε υπάρχει κανένας αδήλωτος εργαζόμενος στην επιχείρηση που διατηρώ. Είναι αυτονόητο ότι θα προβώ στις δέουσες νομικές ενέργειες» σημείωνε ο ίδιος το περασμένο Σάββατο.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσε τη Δευτέρα να εμφανίσει στην υπηρεσία σχετικό εργόσημο για την καθαρίστρια, το οποίο πάντως εκτός από ετεροχρονισμένο, αφού η πληρωμή έγινε μέσω e-banking την ίδια ημέρα, χαρακτηρίζεται και ως άνευ ουσιαστικής αξίας, αφού ο συγκεκριμένος τρόπος ασφάλισης αφορά ιδιώτες και εργαζόμενους σε οικίες ή χωράφια και ασφαλώς δεν προβλέπεται για εργασία σε επιχειρήσεις.
Λεπτομέρεια, αλλά με τη δική της αξία, είναι το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη καθαρίστρια είναι το πρώτο εργόσημο της ζωής της...

Πηγή: efsyn 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: