30 Μαρ 2011

Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων υπουργείου εργασίας με την υπουργό Λούκα Κατσέλη

Τη Δευτέρα 28.03.11 συνεδρίασε το ΔΣ του συλλόγου μας.
Ενημερωθήκαμε για την πιθανότητα να συναντηθούμε με την υπουργό την Τρίτη 29.03.11
και συζητήθηκαν τα θέματα του Νομοσχεδίου που εως τότε δεν είχε δοθεί για δημόσια διαβούλευση. Αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική κατ’ άρθρον συζήτηση μετά το ανέβασμά στο opengov.
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εκδίκασης υπόθεσης που αφορούσε σε δίωξη συναδέλφων στην Σπάρτη.
Συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης.
Επιβεβαιώθηκε το ραντεβού με την υπουργό για την Τρίτη 29.03.11 στις 10 το πρωί.
Στην συνάντηση τέθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΣ τα εξής τέσσερα θέματα:
- το νομοσχέδιο
- το θέμα της μεταστέγασης
- οι αμοιβές μας ενόψει ενιαίου μισθολογίου
- λειτουργικά ζητήματα

εμείς δηλαδή εγώ είπαμε ότι το νομοσχέδιο δεν αναμορφώνει και δεν ανασυσταίνει τίποτα πόσο δε μάλλον το ΣΕΠΕ, απλά μας φορτώνει με περισσότερα αντικείμενα και αρμοδιότητες ξένα προς τα καθήκοντά μας - ότι το ΣΕΠΕ σήμερα καταρρέει από τις ελλείψεις.Τα μεγάλα λόγια και οι υπερβολικές απαιτήσεις κάνουν τα πράγματα χειρότερα ……. τα γνωστά ότι το ΣΕΠΕ δεν έχει πρόβλημα σε νόμους πρωτίστως και κυρίως χρειάζονται 3 πράγματα προσωπικό, υποδομές και κίνητρα …. αυτά μας λείπουν.

Η υπουργός μας μίλησε για το όραμα της για το υπουργείο, για τη λειτουργικότητα,την οριζόντια διάθρωση του, για τη διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του. Για τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κλπ . Αυτά !! γιατα οικονομικά θα δει τι μπορεί να κάνει, ότι ναι δίκιο έχουμε αλλά είναι και δύσκολοι οι καιροί….. . Για την μεταστέγαση τα ίδια σύγχρονα τα κτίρια και το μετρό και προαστιακός κοντά αν μπουν και λεωφορεία πιο συχνά μια χαρά θα είναι…… Α και για το νομοσχέδιο να στείλουμε τις προτάσεις μας και θα τις λάβει υπόψη της
Είπαμε ότι αυτά για ηλεκτρονικά συστήματα τα ακούμε από το2003 αλλά δεν έχουμε δει κάτι και ότι θα διεκδικήσουμε αυτά που εως τώρα ζητάμε ευγενικά

Αυτά περίπου ….

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

thanks για την ενημερωση

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Για απεργίες δεν είπατε τίποτα???
Οι πάνω ξεσηκώθηκαν!!!!
Αν είναι δυνατόν!!! Τι περιμένουμε???

dimipap είπε...

Αν θα κάνουμε κάτι,πρέπει να το κάνουμε ΤΩΡΑ,γιατί αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο "ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ"

Ανώνυμος είπε...

Και το επόμενο θα ψηφιστεί μετά από 13 χρόνια ... (ιδρυτικός 1998 - λες για αυτό η γρουσουζιά).
viernes

Ανώνυμος είπε...

εμείς οι βόρειοι απεργούμε από σήμερα.

εσείς οι νότιοι κρέμεστε από τα φουστάνια/παντελόνια των "πρωταγωνιστών" της κεντρικής υπηρεσίας.

τι διάολο!
τόσο πολύ ανάγκη τους έχετε!

όλοι προϊστάμενοι θέλετε θα γίνετε ή όλοι θέλετε να μπείτε σε επιτροπές;

εμείς οι νέοι με τα σημερινά δεδομένα έχουμε σχεδόν 30 χρόνια δουλειάς ακόμα. Θα δουλεύουμε με τέτοιες συνθήκες!

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Οι Βόρειοι δείχνουν τον δρόμο.

Τα υπηρεσιακά είναι χωρίς βενζίνη, τα φωτοτυπικά χωρίς μελάνι, οι υπάλληλοι με πετσοκομμένους μισθούς.

το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο.

Ανώνυμος είπε...

η ομοσπονδια μαλλον εχει διαφορετικη αποψη, με σχετικη ανακοιωνση που απεστειλε.

δεν νομιζω οτι ειναι η ενδεδειγμενη σταση που πρεπει να κρατησει το ανωτατο συλλογικο οργανο των υπαλληλων του Υπουργειου εργασιας.

δυστυχως ,,, το νομοσχεδιο μαλλον θα το κανουνε γαργαρα!

venceremos

Ανώνυμος είπε...

η ομοσπονδια μαλλον εχει διαφορετικη αποψη, με σχετικη ανακοιωνση που απεστειλε.

δεν νομιζω οτι ειναι η ενδεδειγμενη σταση που πρεπει να κρατησει το ανωτατο συλλογικο οργανο των υπαλληλων του Υπουργειου εργασιας.

δυστυχως ,,, το νομοσχεδιο μαλλον θα το κανουνε γαργαρα!

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Τους βαρέθηκα όλους... μέσα σ' αυτους κι εμένα τον ίδιο.
Μήπως να φεύγω σιγά σιγά;
Τελικά ο τροχός δεν με οδηγεί πουθενά. Πρέπει να κατέβω.

Χάμστερ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι αυτή η ενστικτώδης επιθυμία να κατέβω από τον τροχό μου θυμίζει τους συγγενείς μου, τους αρουραίους που ενστικτωδώς εγκαταλείπουν το πλοίο πριν βουλιάξει…
Πως μου ήρθε πάλι αυτό; Θα το σκεφτώ και θα σας πω κάποια άλλη στιγμή…

Χάμστερ

Ανώνυμος είπε...

Ρεεεεε όλοι να την κάνουμε σιγά-σιγά!!!!
Ας αφήσουμε τους Επιθεωρητές του Υπουργείου να τα βγάλουν πέρα.... Αλλωστε αυτοί τα ξέρουν καλύτερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Απευθυνόμενος προς τον συνάδελφο της Β. Ελλάδος πως δήθεν κρεμόμαστε από τα φουστάνια/παντελόνια των "πρωταγωνιστών" της κεντρικής υπηρεσίας.

Για να πραγματοποιηθει αντίδραση από όσους δεν συμφωνούν με την μέχρι τώρα στάση της ΟΣΥΠΕ και του Συλλόγου του Υπουργείου απαιτείται συλλογική εκπροσώπηση και κάλυψη, προκειμένου η αντίδραση να είναι οργανωμένη. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και είναι δύσκολο να γίνει. Εσείς που έχετε οργανωμένο και έτοιμο σύλλογο επιθεωρητών έχετε την ιστορική ευθύνη και την ιστορική ευκαιρία να τροποποιήσετε το καταστατικό σας και να μετεξελίξετε τον σύλλογό σας από Σύλλογο Επιθεωρητών Εργασίας Μακεδονίας - Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου σε Πανελλήνιο Σύλλογο Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να υποδεχτείτε και να εκφράσετε όλους όσους διαφωνούν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!!!. Τότε θα δούμε ποιος πραγματικά θέλει να αντιδράσει και ποιος απλώς μιζεριάζει, μεμψιμοιρεί και γκρινιάζει.

Ανώνυμος είπε...

Αν ωστόσο συμφωνείτε με το Σύλλογο Βορείου Ελλάδος και επειδή μπορεί εμείς εδώ πάνω να είμαστε λίγοι αλλά τολμάμε, μπορείτε να ψηφίσετε με like την ανακοίνωση μας που δημοσιεύτηκε στο opengov στο άρθρο 1 της διαβούλευσης....
Το θέμα δεν είναι Βορειοι-Νότιοι .... το θέμα είναι ότι μόνο εμείς οι Επιθεωρητές έχουμε λόγο όταν μιλάμε για το ΣΕΠΕ... και μόνο εμείς δεν ακουστήκαμε...
Και δυστυχώς αν δεν αντιδράσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε θα το κουβαλάμε χρόνια....
Η κατάσταση δεν πάει άλλο ρε παιδιά το ξέρετε καλά αυτό οι πραγματικοί επιθεωρητές....

Ανώνυμος είπε...

συνάδελφοι, οι τεχνικοί επιθεωρητές τα χώνουν επώνυμα (το τι σουρνουνε, δεν περιγραφεται, απο παραδείγματα με μαρουλια, σκυλους, δ/ντες του υπουργειου που υπονομευουν το εργο του σεπε κλπ κλπ)
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ , ουτε καν σε 1 άρθρο, του νομου-παρωδια. Εμεις τι κάνουμε?
Σπάστε τις προτάσεις της αυτονομης πρωτοβουλίας μια-μια κατά άρθρο και βαλτε τις στο opengov. ας μη περιμενουνε μονο τη βορεια ελλαδα να βγαλει το φιδι απο την τρυπα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ζητάει κάποιος από τους συναδέλφους της Β. Ελλάδας και του Συλλόγου τους να βγάλει μόνο εκείνος το φίδι από την τρύπα και να αντιδράσει μόνο αυτός και οι άλλοι να μην κάνουν τίποτα. Πιστεύω πως στην υπόλοιπη Ελλάδα πολλοί θέλουν να αντιδράσουν αλλά δεν ξέρουν το πως, διότι δεν υπάρχει κάποιος να τους οργανώσει. Πιστεύω πως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα (ακόμη και στην Αθήνα) υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι είναι το λιγότερο δυσαρεστημένοι με την στάση του Συλλόγου του Υπουργείου. Αυτή η δυσαρέσκεια πρέπει να προβληθεί και να εκφραστεί συλλογικά. Ο Σύλλογος της Β. Ελλάδος έχει χρυσή ευκαιρία να συμβάλλει και να συνδράμει σε αυτό, για αυτό και την χαρακτήρισα ιστορική, δηλαδή να προχωρήσει σε μια υπέρβαση: Έχει έτοιμη την οργανωτική δρομή για να μετεξελιχθεί σε Σύλλογο όλων των Επιθεωρητών Εργασίας, προκειμένου να εκφράσει όλους πλέον τους Επιθεωρητές Εργασίας ανά την Ελλάδα και όχι μόνο της μισής. Συνάδελφοι της Β. Ελλάδας, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας πρέπει να αντιληφθείτε το εξής: Όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα (είτε είναι στην Αθήνα είτε στην επαρχία). Όλοι τα βιώνουμε και τα νιώθουμε στο "πετσί μας". Όλοι λένε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση. Όλοι λένε πως κάτι πρέπει να γίνει. Όλοι λένε πως πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιον τρόπο. Όλοι θέλουν κάτι διαφορετικό, κάτι που να τους εκφράζει ώστε να νιώθουν πως τους ακούνε και τους υπολογίζουν. Όπως διαπιστώνετε υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν με τις θέσεις σας, τις ανακοινώσεις σας και τις αποφάσεις σας. Όμως αυτό το κάτι είναι δύσκολο να γίνει χωρίς την ύπαρξη συλλογικής δομής και φωνής. Επαναλαμβάνω πως είναι χρυσή και μοναδική ευκαιρία για εσάς να υπερβείτε εαυτούς και τα στενά γεωγραφικά όρια και να πρωτοστατήσετε στην δημιουργία μιας αμιγούς συλλογικής έκφρασης του συνόλου των επιθεωρητών εργασίας. Μπορεί αριθμητικά τώρα να είστε λίγοι, όπως αναφέρει ένας συνάδελφος, όταν όμως ανοίξετε τις πόρτες σας με τον τρόπο που προανέφερα, θα διαπιστώσετε εάν μπορούμε να γίνουμε πολλοί και στη συνέχεια όλοι. Και τότε θα φανεί η αληθινή και πραγματική δύναμη των Επιθεωρητών Εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ!!!

ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

venceremos!

Ανώνυμος είπε...

Στο http://vimaepitheoriton.blogspot.com/
θα βρείτε τη συνέχεια της ανακοίνωνης του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος που αφορούσε την αποχή από ελέγχους, στατιστικά, εργατικές διαφορές κλπ και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και το e-mail του Συλλόγου.