12 Φεβ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΡΣΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 18-02-2020


Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2020

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            «Ένας μισθωτός των 524 ευρώ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη»
            «Με 200 ευρώ το μήνα μπορεί κανείς να επιβιώνει»
             «Οι τράπεζες έχουν πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης της χώρας»
     Μερικές σκόρπιες ατάκες, μέσα από τις οποίες - όσο και να έχει λειτουργήσει η κοπτοραπτική - διακρίνεται μια πολύ οδυνηρή πραγματικότητα. Γιατί προφανώς σε τούτον εδώ τον τόπο υπάρχουν μόνο τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες.
     Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φτωχοί, νέοι, ηλικιωμένοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.  Και όταν κατά καιρούς «εμφανίζονται στο προσκήνιο» είναι όλοι αυτοί από τη μια μεριά και από την άλλη οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάθε μέρα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο προς τα πού γέρνει η ζυγαριά και σε ποια πλευρά δίνεται προτεραιότητα από την σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.
     Σε αυτή τη ζυγαριά θα προστεθεί και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση. Για μια «επάρκεια των συντάξεων» που θα επιτευχθεί με το εξής τετράπτυχο:
α) παράταση εργασιακού βίου και επομένως
β) αύξηση ορίων ηλικίας,
γ) περικοπές συντάξεων και
δ) φορολογικά κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση.
     Ένα αντιασφαλιστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο που θα ευνοήσει τα μεγάλα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Με μειωμένες συνταξιοδοτικές δαπάνες και με την κατάργηση της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
     Με την υπόσχεση αυξήσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους την ίδια στιγμή, που στον προϋπολογισμό του 2020, το σχετικό κονδύλι σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019 εμφανίζεται μειωμένο κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.
     Ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά παραβιάζει την αρχή της αναδιανομής και της αλληλεγγύης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και προετοιμάζει την εισαγωγή της ιδιωτικής ασφάλισης στο δημόσιο σύστημα μέσω της σταδιακής αποχώρησης του κράτους.
 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

     Ως εργαζόμενοι του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ, μας αναλογεί μεγάλο βάρος αντίδρασης απέναντι σε αυτές τις προωθούμενες διατάξεις που περιλαμβάνει το επικείμενο νομοσχέδιο.
     Πρέπει όλοι μαζί να υπερασπιστούμε ένα καθολικό σύστημα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης που θα προστατεύει όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους. Ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει την δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης μετά την έξοδο από την εργασία. Που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και θα καταπολεμά τη φτώχεια!


ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: