3 Φεβ 2020

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!!

Ναι, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, όλοι εμείς που παρευρεθήκαμε την Παρασκευή 31/01 στην κοπή της πίτας, που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Σύλλογος των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Όλα ωραία και καλά λοιπόν. Φρόντισαν μια χαρά γι' αυτό, οι εκπρόσωποι μας, οι οποίοι φέτος ξέχασαν τον διεκδικητικό τους λόγο και αρκέστηκαν μόνο σε ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία.
Ξέχασαν την συνδικαλιστική τους ιδιότητα και λειτούργησαν περισσότερο σαν δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ ξεπληρώνοντας ίσως κάποια γραμμάτια;
Η πλειοψηφία του συλλόγου όλο αυτό το διάστημα δεν έχει βρει να πει καμία κουβέντα για τα πραγματικά μας προβλήματα. Σιώπησαν για την υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε., για τις πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο μας, αφού οι ιθύνοντες νομοθετούν με αναδρομική ισχύ ζητώντας μας να ανακαλέσουμε τα επιβληθέντα πρόστιμα, σιώπησαν για την νέα κατηγοριοποίηση των προστίμων ακόμη και όταν αφέθηκαν υπόνοιες από την πολιτική ηγεσία ότι με την παλαιότερη κατηγοριοποίηση οι επιθεωρητές εργασίας αυθαιρετούσαν.
Δεν βρήκαν λέξη να πουν για την απουσία του Σ.ΕΠ.Ε. από τους χώρους εργασίας, στους οποίους οι εργοδότες οργιάζουν (Τράπεζα Πειραιώς, ΕΛ.ΠΕ. κ.λ.π.)
Κουβέντα για την κατάργηση της υποχρέωσης αιτιολόγησης των απολύσεων, που οδήγησε ήδη στην αύξηση της ανεργίας.
Συνάδελφοι, μία τέτοια στάση εφησυχασμού και υποτέλειας μόνο σε περισσότερα δεινά μπορεί να μας οδηγήσει.
Ήδη μία σειρά ενέργειες δρομολογούνται πίσω από τις πλάτες μας (νέος οργανισμός, κρίσεις, τοποθετήσεις αρεστών κ.λ.π.)
Ας απαιτήσουμε την στοιχειώδη ενημέρωση για όσα προγραμματίζονται να γίνουν για εμάς χωρίς εμάς.
Η περίοδος ανοχής τόσο για την πολιτική ηγεσία όσο και σε όσους τους κάνουν πλάτες τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: