24 Ιουλ 2020

Επικαιροποιήση της απαξίωσης του ΣΕΠΕ και των Επιθεωρητών Εργασίας

Για όποιον είχε την οποιαδήποτε αμφιβολία περί της καταργήσεως της Διοικητικής δομής του ΣΕΠΕ έρχεται η απόφαση  με αριθμ. 17750/Δ1.6094  "Εκχώρηση δικαιώματος τελικής υπογραφής του/-ης Υπηρεσιακού/-ής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε υπαγόμενα σε αυτόν/-ήν διοικητικά όργανα"  η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ B’ 3026/21.07.2020 να διαλύσει την όποια αμφιβολία.

  .
Με την απόφαση αυτή λοιπόν όρίζεται ποιος έχει δικαίωμα υπογραφής για την εξυπηρέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων των υπηρεσίων του ΣΕΠΕ καθώς και στα ζητήματα αδειών των υπαλλήλων του. Τελικά όλη η διοικητική  ιεαρχία του ΣΕΠΕ  δεν έχει αρμόδιοτητα να υπογράψει ούτε τις άδειες των υπαλλήλων του. Και όταν λέμε όλη εννοούμε όλη καθώς ούτε ο ίδιος ο Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΠΕ δεν έχει αρμοδιότητα να υπογράψει  τις άδειες των υπαλλήλων του ούτε καν αυτών που υπηρετούν στο ίδιο του το γραφείο. 
Βεβαίως το μπάχαλο με τις κανονικές άδειες των υπαλλήλων του ΣΕΠΕ συνεχίζεται 



Αναλυτικά η απόφαση  

Ο/Η Υπηρεσιακός/-ή Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της διάταξης του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 και του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 37 του ν. 4622/2019 (Α’ 133) όπως ισχύει, ορίζει διατάκτες υπαγόμενα σε αυτόν/-ην όργανα για τις ακόλουθες πράξεις που εμπίπτουν στον ορισμό ως διατάκτη του Τακτικού Προϋπολογισμού, όπως περιγράφονται στον ν. 4270/2014, ν. 4446/2016 και π.δ. 80/2016 και ισχύουν κάθε φορά, και συγκεκριμένα για τις πράξεις διαχείρισης πιστώσεων του τακτικού Προϋπολογισμού και αφορούν: 
1. Τεκμηριωμένο αίτημα για δέσμευση ή ανάκληση πιστώσεων,
 2. Δέσμευση ή ανάκληση πιστώσεων, 
3. Έγκριση δαπάνης,4. Κατάσταση δαπάνης, 
5. Διαβιβαστικό έγγραφο για την έκδοση ενταλμάτων μαζί με τα δικαιολογητικά που ορίζονται κατά περίπτωση από τις κείμενες διατάξεις, κανονιστικές αποφάσεις και οδηγίες,
6. Ανάκτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και έκδοση αποφάσεων/πράξεων καταλογισμού για μη νόμιμες πληρωθείσες δαπάνες,
7. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή με τη διαδικασία προκαταβολών σύμφωνα με το άρθρο 114 του ν. 4270/2014, ως ακολούθως:
αα. τον/-ην Προϊστάμενο/-η της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για δαπάνες από του ποσού των 40.000,01 ευρώ έως του ποσού των 200.000 ευρώ,- στη μείζονα κατηγορία 21 όλων των ΕΦ, οι οποίες αφορούν παροχές σε εργαζομένους,- των ΕΦ 1033-501-0000000 και ΕΦ 1033-208-0000000 (εξαιρουμένης της ΚΥ του ΣΕΠΕ και της Υπηρεσίας Ειδι-κών Επιθεωρητών βάσει της παρ. εε και θθ του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 12642/Δ1. 4472/17-3-2020 (Β’ 1033) υπουργικής απόφασης, εμπίπτουσες στον τέταρτο βαθμό ανάλυσης εξόδων 24204 (δαπάνες μετακίνησης προσωπικού) συμπεριλαμβανομένων δαπανών μετακίνησης προσωπικού του ΕΦ 1033-207-0000000 (δαπάνες μετακινήσεων της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων των συνοδών της και για δαπάνες μετακινήσεων προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων),
ββ. τον/-ην Προϊστάμενο/-η της Διεύθυνσης Υποστή-ριξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσιών για δαπάνες έως του ποσού των 40.000 ευρώ,- στη μείζονα κατηγορία 21 όλων των ΕΦ, οι οποίες αφορούν παροχές σε εργαζομένους,- των ΕΦ 1033-501-0000000 και ΕΦ 1033-208-0000000 (εξαιρουμένης της ΚΥ του ΣΕΠΕ και της Υπηρεσίας Ειδικών Επιθεωρητών βάσει της παρ. εε και θθ του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 12642/Δ1. 4472/17-3-2020 υπουργικής απόφασης (Β’ 1033), εμπίπτουσες στον τέταρτο βαθμό ανάλυσης εξόδων 24204 (δαπάνες μετακίνησης προσωπικού) και με την επιφύλαξη επίσης του άρθρου 1 παρ. γγ της υπ’ αρ. πρωτ. 12642/Δ1.4472/17-3-2020 υπουργικής απόφασης (Β’ 1033),Επίσης, ο/η Προϊστάμενος/-η της Διεύθυνσης, υπογράφει τα διαβιβαστικά για την έκδοση ενταλμάτων, ανεξαρτήτως ύψους δαπάνης.
Άρθρο 21. Τα αναφερόμενα στο προηγούμενο άρθρο υπό αα και ββ όργανα ορίζονται να υπογράφουν επίσης για τα αντίστοιχα στο προηγούμενο άρθρο ποσά, ΕΦ και Α.Λ.Ε., (σύμφωνα και με τα οριζόμενα και επιτρεπόμενα στην προβλεπόμενη από το άρθρο 71 παρ. 7 του ν. 4270/2014, Α’ 143 απόφαση):
α) τις αποφάσεις μεταφοράς πιστώσεων από έναν Α.Λ.Ε. σε άλλον Α.Λ.Ε., εντός της ίδιας μείζονος κατηγορίας του αυτού ειδικού φορέα,
β) τις προτάσεις προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) για μεταφορά πιστώσεων μεταξύ μειζόνων κατηγοριών του αυτού ειδικού φορέα, καθώς και σε φορείς εκτός του Υπουργείου,
γ) τις προτάσεις προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) για διάθεση πιστώσεων από τις πιστώσεις του Γ.Λ.Κ. καθώς και την αύξηση του ποσοστού διάθεσης αυτών.
Άρθρο 3Εκχώρηση δικαιώματος τελικής υπογραφής για θέματα αναφερόμενα στο άρθρο 37 παρ. 1 του ν. 4622/2019 (Α’ 133) του/της Υπηρεσιακού/-ής Γραμματέως σε διοικητικά όργανα που υπάγονται σε αυτόν/-ήν1. 
α. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για τη χορήγηση των κανονικών αδειών, των αδειών διευκολύνσεων, των αναρρωτικών αδειών, των ειδικών αδειών του ΥΚ, των συνδικαλιστικών αδειών και των αδειών των προβλεπόμενων στα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε.
β. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσιών, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για τη χορήγηση των κανονικών αδειών, των αδειών διευκολύνσεων, των αναρρωτικών αδειών, των ειδικών αδειών του ΥΚ, των συνδικαλιστικών αδειών και των αδειών των προβλεπόμενων στα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 στους προϊσταμένους των Τμημάτων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε. 
γ. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού ΥΠΕΚΑΑ και Σ.ΕΠ.Ε., μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για τη χορήγηση των κανονικών αδειών, των αδειών διευκολύνσεων, των αναρρωτικών αδειών, των ειδικών αδειών του ΥΚ, των συνδικαλιστικών αδειών και των αδειών των προβλεπόμενων στα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε.
δ. Παραμένει στον/-ην Υπηρεσιακό/-ή Γραμματέα η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για τη χορήγηση των κανονικών αδειών, των αδειών διευκολύνσεων, των αναρρωτικών αδειών, των ειδικών αδειών του ΥΚ, των συνδικαλιστικών αδειών και των αδειών των προβλεπόμενων στα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 στους προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων των υπηρεσιών του Υπουργείου και στο Γενικό/-ή Επιθεωρητή/-τρια της Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και σε μετακλητούς υπαλλήλους όλων των βαθμών.
2. α. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζητήματα μεταβολής της υπηρεσιακής κατάστασης των προϊσταμένων των Διευθύνσεων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε. ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας τους, σχετιζόμενα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ́ «ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΤΑΞΗ» του Μέρους Δ ́ του Υπαλληλικού Κώδικα.
β. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσιών, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζητήματα μεταβολής της υπηρεσιακής κατάστασης των προϊσταμένων των Τμημάτων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε. ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας τους, σχετιζόμενα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ́ «ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΤΑΞΗ» του Μέρους Δ ́ του Υπαλληλικού Κώδικα.
γ. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού ΥΠΕΚΑΑ και Σ.ΕΠ.Ε., μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζητήματα μεταβολής της υπηρεσιακής κατάστασης των προϊσταμένων των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε. ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας τους, σχετιζόμενα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ́ «ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΤΑΞΗ» του Μέρους Δ ́ του Υπαλληλικού Κώδικα.
δ. Παραμένει στον/-ην Υπηρεσιακό/-ή Γραμματέα η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζητήματα μεταβολής της υπηρεσιακής κατάστασης των προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων των υπηρεσιών του Υπουργείου και στο Γενικό/-ή Επιθεωρητή/-τρια της Επιθεώρησης Εργασίας ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας τους,
σχετιζόμενα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ́ «ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΤΑΞΗ» του Μέρους Δ ́ του Υπαλληλικού Κώδικα.
3. α. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζητήματα βαθμολογικής ή μισθολογικής προαγωγής των προϊσταμένων των Διευθύνσεων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε.
β. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσιών, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζητήματα βαθμολογικής ή μισθολογικής προαγωγής των προϊσταμένων των Τμημάτων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε.
γ. Στον/-ην Προϊστάμενο/-η του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού ΥΠΕΚΑΑ και Σ.ΕΠ.Ε., μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζητήματα βαθμολογικής ή μισθολογικής προαγωγής των προϊσταμένων των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε.
δ. Παραμένει στον/-ην Υπηρεσιακό/-ή Γραμματέα η αρμοδιότητα τελικής υπογραφής για την έκδοση των ατομικών διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ζη-τήματα βαθμολογικής ή μισθολογικής προαγωγής των προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων των υπηρεσιών του Υπουργείου και στο Γενικό/-ή Επιθεωρητή/-τριατης Επιθεώρησης Εργασίας.
Άρθρο 4 Σε περίπτωση έλλειψης, απουσίας ή κωλύματος των οριζομένων στα άρθρα 1, 2 και 3 της παρούσας, οργάνων, τα αυτά ισχύουν για τους νόμιμους αναπληρωτές αυτών. Για ο,τι δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας, διατάκτης, με την επιφύλαξη της υπ’ αρ. 12642/Δ1.4472/17-3-2020 υπουργικής απόφασης (Β’ 1033) που ορίζει διαφορετικά, παραμένει ο/η Υπηρεσιακός/-ή Γραμματέας.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: