11 Απρ 2021

Με διαρροές-προειδοποιητικές βολές προετοιμάζει η Κυβέρνηση για το Εργασιακό νομοσχέδιο

Τις τελευταίες μέρες ο τύπος έχει γεμίσει με διαρροές ή αποκλειστικές πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο 

Έτσι αυτό το ΣΚ διαβάζουμε 

ένα αποκλειστικό  στα δικαιολογητικά για τις 11 νέες εργασίες και δραστηριότητες επιχειρήσεων που εξαιρούνται από την εργασία της Κυριακής και τις ημέρες αργίας. Οι πληροφορίες αναλυτικές σε ποιες από αυτές θα χρειάζεται άδεια από το ΣΕΠΕ και σε ποιες όχι 

ένα άλλο στο ethnos.gr, για τις αλλαγές που αφορούν και στο δίκαιο των απολύσεων και στις αποζημιώσεις εργαζομένων τη θέσπιση έξτρα αποζημίωσης ως εναλλακτικής λύσης αντί της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μισθωτούς η απόλυση των οποίων κρίνεται άκυρη από τα δικαστήρια.

Το κοινό τους σημείο, η και καλά ουδέτερη αλλά λεπτομερής παρουσίαση των  αλλαγών που φέρνει το νέο νομοσχέδιο. Προφανώς ρίχνουν άδεια για να δουν αντιδράσεις και έτσι να αποφασίσει η κυβέρνηση και ο Υπουργός τον "σωστό" χρόνο για την κατάθεσή του. 

Το μόνο σίγουρο για μας είναι ότι για μια ακόμα φορά είναι ότι σχεδιάζουν το μέλλον της εργασίας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις του κόσμου της εργασίας αλλά και των συναδέλφων μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι για να γράφει η ΠΑΣΚ Υπουργείου Εργασίας, ξεπλένοντας βέβαια τη άμοιρη την πολιτική ηγεσία που τι κάνει η αδύναμη και άβουλη απλά υιοθετεί συστάσεις να μην φέρει νόμο για την εκχώρηση των εργατικών διαφορών και εκχώρησης συμφιλιωτικών παρεμβατικών διαδικασιών καταλαβαίνεται νομίζω ότι ο νόμος είναι γραμμένος.