11 Απρ 2021

self test σε καθηγητές και μαθητές στους άλλους υποσχέσεις ....

Εν όψει του ανοίγματος των σχολείων δόθηκαν self test, που δεν είναι self test αλλά test για επαγγελματίες υγειονομικούς, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τα κάνουν μόνοι στο σπίτι και να δηλώσουν το αποτέλεσμα σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα. Βέβαια για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν σταμάτησαν να βγαίνουν έξω στο δρόμο για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ακόμα δεν έχει προβλεφθεί τίποτα.  Το ίδιο δεν έχει προβλεφθεί τίποτα και για τους συναδέλφους  που είναι στην πρώτη γραμμή από την αρχή της πανδημίας .

Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κανείς πόσους ανθρώπους θα σώζαμε, αν από την αρχή είχαν συνταγογραφηθεί τα τεστ;  

Όπως μπορούμε να δούμε και από το πείραμα των εκπαιδευτικών  όπου αρνητικά τεστ δήλωσαν 37.379 μαθητές, θετικά 95 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 18.430 και τα θετικά 98 υπάρχουν περιπτώσεις που τα κρούσματα δεν έχουν συμπτώματα και μόνο με προληπτικό τεστ μπορούν να απομονωθούν και να μην μεταδίδουν στην κοινότητα. 

Έτσι μετά από έναν χρόνο πανδημίας το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις. Σήμερα για μια ακόμη φορά υποσχέθηκαν ότι μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επέκταση των sefl test σε εργαζόμενους στο Λιανεμπόριο (όπου υπάρχει επαφή με το κοινό) στην εστίαση, σε όσες επιχειρήσεις δηλαδή λειτουργούν με το take away, στις μεταφορές και σε κάποιες κρίσιμες λειτουργίες του δημοσίου. 

ΘΑ ΘΑ ΘΑ



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: