10 Μαΐ 2023

Πρόταση Μομφής για συμμετοχή συνδικαλιστή της ΟΣΥΠΕ στις διαδικασίες επιλογής για τις θέσεις Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών στον e-ΕΦΚΑ που μπορούν να στελεχωθούν και από υποψήφιους του ιδιωτικού τομέα.

Προς

Ελβίρα Κούρκουλου, Πρόεδρο ΟΣΥΠΕ

Δώρα Θεοδωροπούλου, Γεν. Γραμματέα ΟΣΥΠΕ

μέλη Δ.Σ. ΟΣΥΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας είναι γνωστός ο αγώνας που δίνουμε τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου και η ίδια η Τριτοβάθμια Οργάνωσή μας, η ΑΔΕΔΥ, για να σταματήσουμε το αίσχος που εδώ και καιρό συντελείται στον ΕΦΚΑ με την αντισυνταγματική είσοδο και τοποθέτηση ιδιωτών σε κορυφαίες θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας, τόσο στην απονομή συντάξεων όσο και σε θέσεις γενικών διευθύνσεων, η οποία –μέσω μιας αδιαφανούς και αναξιοκρατικής διαδικασίας- έχει δημιουργήσει μια παρασιτική κλίκα από  golden boys που απομυζούν το δημόσιο χρήμα και είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της υπηρεσιακής διοικητικής ιεραρχίας του Οργανισμού. Η δε  προκλητικότερη επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου αφορά στην τοποθέτηση ιδιωτών-μάνατζερ στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων, που ασχολείται με την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας στον χώρο των ιδιωτικών επιχειρήσεων, και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, που αποτελεί τη δημοσιονομική κορωνίδα του Οργανισμού.

Θυμίζουμε, ότι η ίδια η ΑΔΕΔΥ από κοινού με την ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και τρεις υπηρετούντες Γενικούς Διευθυντές του e-ΕΦΚΑ έχουν ασκήσει αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα) ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αμφισβητώντας, μεταξύ άλλων, τη συνταγματικότητα της τοποθέτησης ιδιωτών στις κορυφαίες θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ. Ενάντια σε αυτή την εισβολή των ιδιωτών – φίλων του Υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη έχουν πραγματοποιηθεί, επίσης, παρεμβάσεις και απεργίες της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ με τη συμβολή και της ΑΔΕΔΥ.   

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ενημερωθήκαμε, καθώς τα σχετικά πρακτικά του διαγωνισμού δημοσιεύθηκαν στον ίδιο τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, ότι το μέλος του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ Α. Μ., που εκλέχτηκε με τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, συμμετείχε στις διαδικασίες επιλογής για τις θέσεις Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών στον e-ΕΦΚΑ, θέσεις που μπορούν να στελεχωθούν και από υποψήφιους του ιδιωτικού τομέα.

 Με τη συμμετοχή του αυτή, ο συγκεκριμένος «συνάδελφος» και «συνδικαλιστής», επέλεξε και αποφάσισε να νομιμοποιήσει την είσοδο ιδιωτών στον δημόσιο τομέα που θεσμοθέτησε και επέβαλε ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης. Συμμετείχε, δυστυχώς, παρότι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ, σε μια κατάπτυστη διαδικασία, που σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καταγγείλει. Η επιλογή του να ενταχθεί στη διαδικασία στελέχωσης του ΕΦΚΑ από ιδιώτες, είναι μια πράξη βαθιά αντιδεοντολογική, αντισυνδικαλιστική και ανήθικη. Η συμμετοχή ενός συνδικαλιστή της Ομοσπονδίας προσβάλλει όλους τους συνδικαλιστές και δίνει επιχειρήματα σε όλους όσους κατηγορούν, στοχοποιούν και διαπομπεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα ότι απαρτίζεται από αριβίστες που μοναδικό τους μέλημα έχουν την προσωπική τους ανέλιξη και όχι την υπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Ως εδώ όμως!  

 Αρκετά έχουμε ανεχτεί από διάφορους «συνδικαλιστές» που εξελίσσονται ραγδαία σε Προϊσταμένους και Δ/ντες φαινόμενα που απονομιμοποιούν το συνδικαλισμό στα μάτια των εργαζομένων. Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία ξεπερνά όλα τα όρια συνδικαλιστικής ηθικής και μας προσβάλει όλους βάναυσα.

 Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ούτε σκοπεύσουμε να γίνουμε,  και από τη στιγμή που ο Α. Μ. δεν είχε την ελάχιστη ευθιξία να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να θέσουμε εμείς ζήτημα μομφής και αποπομπής του  από το διοικητικό όργανο της Ομοσπονδίας μας.

 

Για το λόγο αυτό ζητούμε, την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ.   

  

Τα μέλη του Δ.Σ.

Παπαδημητρίου Σταυρούλα

Μαστρογιαννόπουλος Γιάννης

Κυριακούλιας Παναγιώτης

Ραγκούσης Σπύρος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: