6 Νοε 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των εκπροσώπων του Συλλόγου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, θεωρούμε σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο σύνολο των συναδέλφων.

Τα αιτήματα που έχουν τεθεί στην πολιτική ηγεσία αφορούν τη διεκδίκηση ελεγκτικού επιδόματος, την αύξηση των εξόδων κίνησης και τη δυνατότητα μετακίνησης των υπαλλήλων μεταξύ ΣΕΠΕ και Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου – τα λεγόμενα «συγκοινωνούντα δοχεία».

Σχετικά με το θέμα των συγκοινωνούντων δοχείων συμφωνούμε με τη θέση του συλλόγου πως κάτι τέτοιο είναι θετικό μόνο εφόσον γίνεται κατόπιν αίτησης του ίδιου του υπαλλήλου. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε την αυθαίρετη μετακίνηση υπαλλήλων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το ΣΕΠΕ και η ΚΥ του Υπουργείου, παρότι αλληλεξαρτώνται και αλληλοσυμπληρώνονται άμεσα, ασκούν σαφώς διακριτά καθήκοντα και έχουν διαφορετικές ευθύνες και αρμοδιότητες. Πιστεύουμε πως μια ενδεχόμενη ομογενοποίησή τους θα οδηγούσε σε υποβάθμιση και τις δύο πλευρές.

Σχετικά με το θέμα των οικονομικών διεκδικήσεων υποστηρίζουμε τη θέση του συλλόγου για κατοχύρωση ελεγκτικού επιδόματος ύψους 500 ευρώ και αύξηση των εξόδων κίνησης στα 250 ευρώ για το σύνολο των υπαλλήλων του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία όπου με μια αποφασιστική αγωνιστική στάση μπορούμε να πετύχουμε την κατοχύρωση του ελεγκτικού επιδόματος, ένα αίτημα που εδώ και χρόνια υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις και καλούμε το σύλλογο σε σύγκληση γενικής συνέλευσης ώστε να αποφασίσουμε τις μορφές συλλογικής δράσης και διεκδίκησης.

1 σχόλιο:

Ariapha είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.