8 Ιαν 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 16-1


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι






Τα μέλη της πρωτοβουλίας ολόψυχα σας εύχονται για το νέο έτος κάθε προσωπική και συλλογική ευτυχία, επιτυχία και ευημερία. Επίσης με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ελεγκτικής περιόδου ευχόμαστε το Υπουργείο μας πέραν των πινάκων με τους στόχους να αποστείλει και τα κατάλληλα κίνητρα για την επίτευξη τους.




Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δείξει ότι αν περιοριστούμε στις ευχές για την ουσιαστική αναβάθμιση μας, το ίδιο θα πράξει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Για αυτό χρειάζεται και η δική μας προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη απεργία να έχει συνέχεια.






Συνεχίζουμε με την 24ωρη απεργία και Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16-1-2008 όπως αποφασίσαμε όλοι μαζί στην τελευταία Γενική Συνέλευση.






Επίσης καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να έρθει άμεσα σε επαφή με το Σύλλογο Επιθεωρητών Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου, καθώς και το Σύλλογο Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας για τη συμμετοχή όλων των Επιθεωρητών και Υπαλλήλων του Υπουργείου στην απεργία.






Ελπίζουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου θα βρει το χρόνο καθώς το τελευταίο διάστημα, προτεραιότητα του φαίνεται να είναι η «μαζική» διακίνηση των προσκλήσεων για τον ετήσιο χορό. Για άλλη μια φορά οι επιχειρήσεις επισκέπτονται τις επιθεωρήσεις ως…πελάτες καταβάλλοντας χιλιάδες ευρώ για την αγορά προσκλήσεων. Το έχουμε πει και θα συνεχίσουμε να το λέμε: αυτή η διαδικασία θέτει σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξης και εκθέτει την αξιοπιστία των επιθεωρήσεων. Ειδικότερα σε μια περίοδο που διεκδικούμε οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, η συνέχιση τέτοιων πρακτικών υπονομεύει το κύρος μας και αποδυναμώνει τα ηθικά μας ερείσματα.






Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας για ελεγκτικό επίδομα, αύξηση των εξόδων κίνησης, επέκταση του επιδόματος θέσης ευθύνης, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντα μας αλλά και στις ανάγκες της εποχής.







- ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ






- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ 16ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά κ. συνάδελφοι και κατανοώ τη σκοπιμότητα... Ξέρει όμως κανείς να μας ενημερώσει περί της Ομοσπονδίας και τι έχουν κάνει οι "πράσινοι συνδικαλιστές" μετά το πραξικόπημα στο Ναύπλιο; προφανώς έχουν μείνει ακόμη εκεί και συνεχίζουν τις διακοπές τους... οι κερεκλοκένταυροι...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ναι συνεχίζουν τις διακοπές αλλά όχι στο Ναύπλιο .... Πάντως το όργανο αυτό (ομοσπονδία) δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα….. και νομίζω ότι θα του πάρει αρκετό καιρό μέχρι να τα καταφέρει…. Αν και όταν

Ανώνυμος είπε...

EINAI BEBAIO OTI OYΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΟΙΣΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ .ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΘΛΙΟΤΕΡΗ .Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

απαράδεκτο το σχόλιο του ανώνυμου από πάνω!
Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το blog και μπορούμε να ανταλλάσουμε απόψεις.
Παιδιά προχωράτε και μη μασάτε!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιο είναι απαράδεκτο. Τι σημασία έχει ο σεξουαλικός προσανατολισμός (αν αυτό υπονοείται) σε σχέση με την ποιότητα ενός ανθρώπου ? Ντροπή να γράφονται τέτοια πράγματα, ιδίως σε ένα μπλοκ που υποτίθεται ότι γράφουν άνθρωποι που υπερασπίζονται την ισότητα των εργαζομένων στο χώρο εργασίας.

viernes

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ξεφύγαμε παιδιά. Υποτίθεται πως το blog είναι ένας τόπος ανταλλαγής απόψεών και χρήσιμων πληροφοριών και όχι ξεκατινίάσματος. Όσον αφορά τον ανώνυμο ο οποίος απαξιώνει συνολικά το συνδικαλισμό μόνο και μόνο επειδή κάποιοι τον δυσφημούν με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους, ας μας γράψει τι αντιπροτείνει για να έχει ουσία και η αποψή του. Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και κλισαρισμένες ατάκες ούτε για έξυπνος περνιέται, πόσο μάλλον για αριστερός.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κοn,
οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι απολύτως σεβαστές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα. Και επειδή μάλλον δεν έχεις καμία σχέση με το ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ (κοινώς με την «πιάτσα») σου εξηγώ:
1. το ΣΕΠΕ είναι πολύ ευαίσθητη υπηρεσία και είμαστε καθημερινά ελεγχόμενοι για τη δουλειά ΚΑΙ τη συμπεριφορά μας από εργοδότες και εργαζομένους.
2. άλλο πράγμα η σεξουαλική προτίμηση που εκφράζεται εκτός χώρου εργασίας και με διακριτικό τρόπο ΚΑΙ ΑΛΛΟ πράγμα να είναι κάποιος «κραγμένος» στην κυριολεξία.

Αν (λέω ΑΝ) δουλεύεις στο ΣΕΠΕ να ζητήσεις να γίνεται «ελεγκτικό ζευγάρι» (τώρα που έγινε και Επιθεωρητής) και να πάτε για έλεγχο στο Κέντρο της Αθήνας (κατά Ομόνοια μεριά). Τότε θα δεις την πρακτική πλευρά του θέματος και ΟΧΙ τη θεωρητική που ξέρεις μόνο.
Έτσι θα αποδείξεις έμπρακτα ότι πιστεύεις και αυτά που λες

Frank είπε...

Κοιτάξτε παιδιά, δεν έχουμε λογοκρισία σε αυτό το χώρο και ο καθένας είναι υπεύθυνος για ό,τι γράφει - ακόμα και πίσω από την ανωνυμία του. Είτε μας αρέσει είτε όχι το διαβάζουμε και το κρίνουμε. Έτσι κι εγώ καταθέτω την κριτική μου για δύο σχόλια

1. Η σοβαρότητα - ή η έλλειψή σοβαρότητας - του ΣΕΠΕ σίγουρα δεν κρίνεται από τις σεξουαλικές προτιμήσεις κανενός υπαλλήλου. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε για να ασχολούμαστε με τέτοιες κατινιές.

2. Αναρωτιέμαι για την κριτική που μας ασκείται ότι εμείς κάνουμε το συνδικαλισμό ακόμα χειρότερο και μάλιστα με σχόλια του τύπου "η αριστερά είναι στάση ζωής" κλπ. Ποια στάση ζωής δηλαδή μας προτείνεις; Να κάτσουμε στ'αυγά μας και να κριτικάρουμε όποιον προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα;

3. Εμείς ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια. Έτσι και την Τετάρτη στη συνέλευση περιμένουμε όλους και όλες σας να είναι εκεί για να μιλήσουμε ανοικτά.

Ιδού η Ρόδος...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι
σήμερα έμαθα από συνάδελφο στην Βόρεια Ελλάδα (α, ρε πατρίδα) ότι την Τετάρτη θα κάνει απεργία και ο Σύλλογος του Βορρά. Αν κάποιος άλλος το έμαθε επίσης, να το επιβεβαιώσει. Αν όντως ισχύει, κάτι αρχίζει να γίνεται.

viernes

ΥΓ. Κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και τα της συνεννοήσεως με τους Βόρειους. Ίσως θα έπρεπε και οι ανακοινώσεις μας να αποστέλονται πάνω και αυτοί Επιθεωρητές είναι. Μιά ιδέα ρίχνω...

Frank είπε...

Οι ανακοινώσεις μας πηγαίνουν και πάνω...

Ανώνυμος είπε...

"..το ΔΣ του Συλλόγου...προτεραιότητα του φαίνεται να είναι η «μαζική» διακίνηση των προσκλήσεων για τον ετήσιο χορό...":
Απαράδεκτο αυτό που γίνεται!!!
Η ελληνική εργοδοσία και καφέ να σε κεράσει θα το εκμεταλλευτεί και θα το εξαργυρώσει πολλάκις!