2 Απρ 2008

Μείωση αποδοχών - Τα δυο πρόσωπα των αυξήσεων

Αυτό το 15ημερο όλοι οι συνάδελφοι είδαμε τις αποδοχές μας μειωμένες κατά 45 ευρω … Μπορεί να ακούμε για αυξήσεις αλλά το μόνο που βλέπουμε τελικά είναι μειώσεις. Μειώσεις που έχουν ψηφιστεί πολύ νωρίτερα, καθώς αυτή η κράτηση γίνετε αναδρομικά λόγω των νέων αυξημένων κρατήσεων υπερ ΜΤΠΥ από 01-07-08.


Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.3513 (ΦΕΚ 265 Τευχ. Α' 05/12/2006 επιπλέον ποσό 140,80€ λαμβάνεται υπόψη στο συντάξιμο μισθό (ακόμα και στην περίπτωση που δεν το εισπράττουν οι εργαζόμενοι βλέπε στο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας –προσωπική διαφορά-) και συνεπώς υπόκειται από την 01/07/2007 σε κρατήσεις για κύρια σύνταξη και υπέρ ΜΤΠΥ. Η κράτηση για την κύρια σύνταξη είναι 6,67% επί του ποσού των 140,80€ δηλαδή 9,39€ και από το ΜΤΠΥ είναι 4% δηλαδή 5,63€.


Ο νέος τρόπος υπολογισμού των κρατήσεων: Μέχρι τώρα κρατήσεις για σύνταξη ή για τα ταμεία MΤΠΥ, ΤΕΑΔΥ κ.λ.π, επιβαλλόταν συγκεκριμένα επί του βασικού ή επί κάποιου από τα επιδόματα που παίρνουμε και ανάλογα υπολογιζόταν η βάση των συντάξιμων αποδοχών ή το μέρισμα από τα ταμεία. Τώρα για πρώτη φορά απoσυvδέoνται οι κρατήσεις από το Βασικό μισθό ή τα επιδόματα και επιβάλλεται «Kεφαλική» κράτηση.


Πάμε ανάποδα ή είναι η ιδέα μου? Δηλαδή αντί να ενσωματωθούν τα επιδόματα στο βασικό μισθό ενσωματώνονται οι κρατήσεις στα επιδόματα? Καλό ε?

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κοινώς άλλα βλέπουν τα μάτια μας και άλλα ακούν τα αυτιά μας...
Ακόμη και τώρα που μιλάμε "παπαγαλάκια", πιστά στο καθήκον τους, διαδίδουν ότι το ελεγκτικό και τα έξοδα κίνησης (στο ύψος των διεκδικήσεων) είναι επί του πιεστηρίου!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή πιά, βαρέθηκα να ακούω για το ελεγκτικό και τα έξοδα κίνησης και να μας αυξάνουν τις κρατήσεις. Να χαρούμε και το Διοικητικό μας Συμβούλιο που ήθελε να μας θυμίσει και τους αγώνες που δώσαν και πόσα πέτυχαν για τους Επιθεωρητές Εργασίας.
Είδατε το νοσοκομειακό επίδομα και την αύξηση του ; Ξέρετε ότι και οι εκπαιδευτικοί παίρνουν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης που είναι στο ίδιο επίπεδο ; Και αυτά είναι επιδόματα κατοχυρωμένα (μετά από αγώνες, δηλαδή απεργίες) και με πιθανότητα να ενσωματωθούν στο βασικό μισθό. Και τόσα άλλα επιδόματα που κατα καιρούς βλέπουμε γραμμένα εδώ και στο site του φίλου chris.
Και εμείς παίρνουμε τι ; Τα έξοδα κίνησης αναπροσαρμόσθηκαν γιατί συνδέονται με το ΙΚΑ αλλλιώς ... Και αφορά ελέγχους, που εδώ στην επαρχία και πιθανά αλλού δε γίνονται από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ παρα μόνο από τα ειδικά κλιμάκια. ΚΑι παίρνουμε τα΄ίδια λεφτά...
Το ίδιο ισχύει και για τις υπερωρίες και το ποσοστό από τα πρόστιμα.
Συγνώμη για το έντονο ύφος αλλά δε με πειράζει ότι δε μας δίνουν αυτά που ζητάμε, με πειράζει η κοροϊδία.
viernes70

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος: οι απεργίες των νοσοκομειακών και των εκπαιδευτικών γίνονται πρώτο θέμα στα κανάλια γιατί ενοχλούν.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους οδοκαθαριστές και άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Πάντως σε γενικές γραμμές οι νοσοκομειακοί και οι εκπαιδευτικοί δεν παίρνουν τα "τρελλά" λεφτά.
Προσωπικά θεωρώ κραυγαλέες τις διαφορές μας με τον ΟΑΕΔ (και ιδιαίτερα το ελεγκτικό τους).

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν παιδιά, ετοιμάζουν νομοσχέδιο για κατάργηση των ειδικών λογαριασμών. Ηδη εχουν βάλει τα "παπαγαλάκια" του τύπου να προετοιμάσουν την κοινή γνωμή και να δουν αντιδράσεις.
Οι τάξεις των εφοριακών είναι σε μεγάλη ανησυχία.
Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και για μας (αν και οι ειδικοί μας λογαριασμοί δεν έχουν καμία σχέση με των Εφοριακών).
Βέβαια με την συμπεριφορά αυτή του Κράτους σε ελεγκτικές υπηρεσίες δεν νομίζω ότι θα βγουν και πολύ κερδισμένοι.
Π.Χ ένας ειδικός λογαριασμός μας τροφοδοτείτε από πρόστιμα...Αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να μπαίνουν είναι γελασμένοι!
Αν και εδώ που τα λέμε ΑΥΤΟ να επιζητούν!

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας παιδιά. Που ακούστηκε ξεχωριστός σύλλογος για Βόρεια Ελλάδα και ξεχωριστός για Τεχνικούς. Μόνοι μας έχουμε ευτελίσει την όποια δύναμή μας.
Και με αυτά που ψηφίζουμε καλά να πάθουμε. Όσον αφορά για την κοροϊδία έχει καταντήσει συνώνυμο των πόλιτικών.