11 Οκτ 2009

Με γεια μας...

Πέρασαν, αισίως, τρεισήμισι μήνες από τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στο πρώην Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα το μοναδικό ΔΣ του συλλόγου που συγκλήθηκε, ήταν απλά για να ψηφιστούν τα μέλη του νέου προεδρείου!!!
Ούτε το γεγονός ότι μεσολάβησε το καλοκαίρι, ούτε η πρόωρη προκήρυξη εκλογών (μια και οι κομματικές παρατάξεις έπρεπε να συνδράμουν στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων που εκπροσωπούν) δικαιολογούν αυτή τη «χαλαρότητα». Αυτό το διάστημα μεσολάβησαν ορισμένα γεγονότα που μας αφορούν άμεσα, για τα οποία όμως ούτε ο σύλλογος ούτε οι επί μέρους παρατάξεις έχουν πάρει δημόσια θέση.

Από τη μία λοιπόν ανέκυψε το σκάνδαλο με τα προγράμματα εργασιακής εκμετάλλευσης STAGE, το οποίο έστω και για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας επιτέλους προβλήθηκε από μερίδα των ΜΜΕ, σε σημείο ώστε η στελέχωση της υπηρεσίας με τους 7 μόνιμους υπαλλήλους και τους 27 ανασφάλιστους εργαζόμενους STAGE να διαδοθεί, εν είδη ανέκδοτου, και πέραν του υπουργείου μας.
Και αντί ο σύλλογος μας να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να αναδείξει το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, των δεκάδων ακάλυπτων οργανικών θέσεων και της άμεσης ανάγκης πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων, υιοθέτησε τη συνήθη πρακτική της σιωπής. Μπορεί βέβαια και να μην θεώρησε κατάλληλο το τάιμινγκ, προσβλέποντας και στην «ρεαλιστική» αξιοποίηση τους με τη συμμετοχή τους ακόμα στο ελεγκτικό έργο.
Αναμφίβολα, θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε και την γνώμη της «ανεξάρτητης» ΔΑΚΕ για την τοποθέτηση δεκάδων εργαζομένων με πρόγραμμα STAGE σε υπηρεσίες του υπουργείου μας παραμονές των εκλογών.
Η ΑΠ δεν ανακάλυψε προεκλογικά την «νέα τάξη» των STAGE. Εδώ και καιρό έχει αναδείξει το θέμα της ξεκάθαρης εργασιακής εκμετάλλευσης, της ανασφάλιστης και φτηνής εργασίας που προσφέρουν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αυτά αλλά και της ρουσφετολογικής - πελατειακής πρακτικής του όλου συστήματος. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με προσλήψεις τόσο επιθεωρητών εργασίας όσο και μόνιμου προσωπικού γραμματειακής υποστήριξης.

Επίσης θα μας ενδιέφερε να ξέρουμε και την άποψη του επίσημου συνδικαλιστικού μας οργάνου όσο και των παρατάξεων αναφορικά με το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης του επιδόματος ευθύνης (70 €) των επιθεωρητών υπαλλήλων και τμηματαρχών που ξεκίνησαν συνάδελφοι επιθεωρητές του ΚΕΠΕΚ.
Η ΑΠ στα πλαίσια της ανεξάρτητης μαχητικής - διεκδικητικής πρακτικής της στηρίζει και θα συμμετάσχει στην προσπάθεια που γίνεται για αξιοπρεπέστερους όρους εργασίας και αποδοχές αντίστοιχες της θέσης του κάθε υπαλλήλου και της παρεχόμενης απ’ αυτόν εργασίας.

Ως ΑΠ καλωσορίζουμε την αλλαγή του τίτλου του υπουργείου μας, τους καινούργιους πολιτικούς μας προϊσταμένους και τους ανακλητούς σύμβουλούς τους και ευχόμαστε να μην πορευτούν κι αυτοί βασιζόμενοι στη νοοτροπία του ασκούμενου μάγου συνεχίζοντας τις τακτικές των προκατόχων τους.
Και σε ότι αφορά την εντατικοποίηση των ελέγχων, καλό θα είναι να μην κοιτάμε μόνο τους αριθμούς των ελέγχων αλλά και των αριθμό των υπαλλήλων που έχουν απομείνει να τους πραγματοποιούν.

Ελπίζουμε το καινούργιο προεδρείο του συλλόγου να συγκαλέσει σύντομα συνέλευση του ΔΣ ώστε να οριστεί το νέο διεκδικητικό πλαίσιο και να επιβεβαιωθούν οι αγωνιστικές του προθέσεις, τις οποίες ευαγγελίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν.
Αμήν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια και η ανακοίνωση αναφέρεται και στους νέους πολιτικούς προϊσταμένους, ήθελα να σχολιάσω κάτι. Διάβασα στον Τύπο ότι ο υπουργός κατα την επίσκεψη του στο ΣΕΠΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση του Σώματος. Έγινε κάτι τέτοιο και δε το πήρα χαμπάρι ? Γιατί και εγώ εργαζόμενος στο ΣΕΠΕ είμαι και κανείς δε ζήτησε τη γνώμη μου ...
viernes

Ανώνυμος είπε...

ουτε τη δικιά μου γνώμη ζήτησαν... αλλά δεν νομίζω να το ενοούσαν