23 Οκτ 2009

Επίσκεψη στο Θριάσιο Πεδίο

Διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του υπουργείου μας ότι:

Δελτίο Τύπου

22.10.2009



Κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), συνοδευόμενο από συνεργάτη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη Διευθύντρια του ΚΕΠΕΚ Δ. Αττικής και Πελοποννήσου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Θριάσιο Πεδίο, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων σε μονάδες υψηλού επαγγελματικού κινδύνου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Α.Ε.», στην Ελευσίνα, η οποία απασχολεί εννιακόσιους εργαζομένους - και στην οποία δραστηριοποιούνται εργολάβοι με μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Το κλιμάκιο των επιθεωρητών συνοδευόταν από εκπρόσωπο της επιχείρησης και εκπροσώπους των Σωματείων των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε επί πλοίου, στο χώρο δραστηριοποίησης ενός εργολάβου και δύο υπεργολάβων. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και έγιναν υποδείξεις για την χορήγηση των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, για τον επιπλέον εξαερισμό των χώρων, για την καταλληλότητα φορητών εργαλείων και ικριωμάτων, καθώς και για την καταλληλότητα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

1 σχόλιο:

viernes είπε...

Μάλιστα!!!!!!!!!!! ΩΡΑΙΑ !!!!!!

Διαπιστώθηκαν, λέει, παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και έγιναν υποδείξεις ......

ΝΟΜΙΖΩ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ